KPCB | 2016 Internet Trends Report

44

בכל שנה יוצא באמצע השנה מסמך חשוב ומשמעותי אשר סוקר את המגמות החשובות עליהן צריך להתעכב. מדובר במצגת הכוללת יותר מ-200 עמודים וסוקרת את כל מה שמשתנה במרחב הדיגיטלי ואף יותר מכך כפי שתוכלו להיווכח בהמשך. המסמך מלא במידע משמעותי אותו מנתחת האנליסטית הידועה והמוערכת- Mary Meeker כבר עשרות שנים, ואני כמסורת לוקחת את החומר, “מפרקת” אותו לחתיכות קטנות- ומביאה לכם לכאן ניתוח של הדברים ומיקוד בשקפים המשמעותיים.

הפוסט הנוכחי יהווה את רשומת הפתיחה לנושא ויספק פרספקטיבה על עיקרי התוכן והמגמות עליהן צריך להסתכל, לאחר מכן- אדאג להוסיף לכם נקודות מבט ממוקדות בפוסטים יעודיים לנושאים חשובים שליוו את הסיפור שמרי מיקר מספרת. על התובנות האמורות לעייל אדאג להוסיף פרשנות ותובנות מצידי- ואת המסמך המקורי אצרף בתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לקחת ממנו בעצמכם.

K2

Mary Meeker מתחילה מניתוח מצב האינטרנט ברמה הגלובאלית, המספרים שהיא מניחה הם שיש כיום שלושה מיליארד משתמשי אינטרנט בכל העולם- נתון זה צריך לעבור בדיקה ואל תקחו אותו כעובדה גמורה שכן מספרים אחרים שאני מכירה מדברים על כך שישנם- 4 מיליארד אנשים מחוברים לאינטרנט, חצי מכל תושבי העולם- Link.יחד עם זאת מהותה של האמירה חשובה, אנחנו נמצאים במציאות שטוחה ובעייתית שכן חיבור של חצי העולם השני לאינטרנט משמעותי ביותר.

K3

צריך גם לראות את המספרים של הצמיחה בעולם של סמארטפונים גם פה קיים נתון מדאיג, ישנה האטה של צמיחת אימוץ הסמארטפונים בעולם- מעליה של 21 אחוז השנה אל מול שנים קודמות שהצמיחה בהן עמדה על-31 אחוז.

K4

הכלכלה הגלובאלית עוברת האטה כללית בצמיחה– ניתן לראות כי בשש שנים מתוך שמונה השנים האחרונות אנחנו נמצאים באינדקס חסר של צמיחה אל מול- 20 השנים הקודמות לכך, מצד שני מנועי הצמיחה הגלובאלים מתפתחים לאורך זמן מאוד.

K5

לדמיין מחדש את עולם הפרסום. ההתפתחות של המרחב הדיגיטלי וזירת האיקומרס ממשיכים להתפתח- ישנם שחקנים חדשים בעולם האיקומרס ו-Mobile מושך וגורם להכל להתפתח ולגדול. הפרסום באון ליין גדל בארה”ב באקסלרציה של-20 אחוז אל מול 16 אחוז בשנים קודמות, כשהוקטור המרכזי לגידול הינו המובייל עליה של-68 אחוז.

גוגל ופייסבוק הינן השחקניות המרכזיות בסיפור וכיום הן אחראיות ל-76 אחוז מהגידול והצמיחה בהשקעות הפרסום באינטרנט בארה”ב.

K6

את פרק הפרסום הדיגיטלי אפתח לפוסט רחב– אבל משמעותי לראות ויזואליזציה נוספת שמציפה את מספר האנשים שעושים- Ad Blocking למודעות והגידול בכל שנה- מדובר על מספרים מדהימים שעומדים על-220 מיליון בדסקטופ, ו420 מיליון במובייל גידול של 94 אחוז.

כיום בכל הקשור לאד בלוקינג במובייל- הרוב נמצאים בסין, הודו ואינדונזיה אבל זו יכולה להיות מגפה שתיגע בנו גם במערב. כמו כן יש חשיבות לעמוד על כך שישנם לתפישתי שני סוגי אדבלוקינג, מצד אחד חסימה טכנולוגית אבל מצד שני אני גורסת שישנם מספרית כמעט כפול Ad Blockers שפשוט נהיים פסיכולוגית אגנוסטים לפרסומות, ועומס המידע גורם לחסימה פנימית של מידע וגורם לכך שהמהלכים המושקעים של המותגים פשוט נהיים בלתי נראים.

K7

לדמיין מחדש את הקמעונאות. הקמעונאות משתנה, החיבור בין טכנולוגיה למדיה יוצרת שיבוש מהיסוד וגורמת לכם שצריך לדמיין מחדש את הפורמאטים והמודלים שאנחנו מכירים. זירת הקמעונאות נהיית מונעת דטה והשימוש בData בצורה חכמה עוזר לקמעונאים להשיק מוצרים חדשים ו-Private Labels.

גבולות מטשטשים ומוצרים הופכים להיות למותגים- מותגים הופכים להיות לקמעונאים וכן הלאה. ישנה פחות דיפרנסטציה בין מי שחקן במה ומה תפקידו של כל שחקן בשרשרת, קמעונאים פיזיים נהיים דיגיטליים וקמעונאים דיגיטליים הופכים להיות לכאלו שעושים הלכה למעשה אופטימיזציה של הקמעונאות הפיזית באמצעות דטה.

K8

לדמיין מחדש את עולם התקשורת– זאת באמצעות פלטפורמות הסושייל, כשבמרכזן הקטליזטור המרכזי הינו הMobile ומהות התוכן שבו הינה וידיאו, תמונה ואפליקציות המסרים- Messaging App. ישנה התעצמות שנמשכת בכל הקשור לתוכן שהוא וידיאו ותמונה- ומי שקובע את הטון הינם המשתמשים ! המובילים של הטרנד הינם דור ה-Millennial שקובעים בצורה ברורה את הרשתות החברתיות המובילות : פייסבוק, Snapchat, אינסטגרם ועוד…

K9

הצפייה בוידיאו ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ו-Snapchat צומחת בצורה מהירה מאוד.

K10

ישנה התעצמות מדהימה בשיתוף תמונה והמגמה לא נרגעת– כפי שתוכלו לראות בשקף שנמצא מעל לפסקה זו, חשוב לראות ולהבחין בפלטפורמות המתעצמות בצורה משמעותית- אני אעשה לכם את החיים קלים- מדובר בפלטפורמות המסרים המידיים- Messaging App כמו פייסבוק מסנג’ר וסנאפצאט, בכל יום נתון משותפות ברשתות החברתיות כ- 3.2 מיליארד תמונות ביום.

K15

לדמיין מחדש את אפליקציות המסרים המידיים. זירת אפליקציות המסרים המידיים מתפתחת בסחרור מהיר, המובילים במגרש המשחקים הינם- פייסבוק מסנג’ר, WhatsApp והשחקנית הסינית המדליקה-WeChat. השינוי המשמעותי הוא שאפליקציות המסרים מתפתחות מתקשורת בסיסית שניתן לבצע בהן- לתקשורת יותר אקספרסיבית.

ישנם יותר ויותר כלים כמו גיפים ואימוג’י שעוזרים לנו לבטא את עצמנו בצורה יותר רבודה, ושינוי משמעותי אשר נוגע בצד העסקי- אפליקציות המסרים מתפתחות מרשתות סושייל פשוטות לתקשורת למקום מבוסס עסקים שמאפשר קומוניקציה בין מותגים לאנשים.

K11

זו למעשה הופכת לזירה בה ניתן לקשר בין אנשי, צרכנים לעסקים בכל הקשור לשירות ולקומרס.

K12

לדמיין מחדש את עולם התחבורה. נדרשת חשיבה ודמיון מחדש של עולם התחבורה– מודל הבעלות על רכב משתנה, ונשאלת שאלה האם רכבים הם מוצרים או שאולי הם יהפכו לשירותים מבוססי כמות הקילומטרים שאנחנו נוסעים בהם.

בעולם שבו כלכלת Uber מתפתחת ומיליוני נסיעות מתקיימות בכל יום מיליארד נסיעות מ-2009 בUber לבדה- ישנה אווירת שינוי לגבי מקומו של הרכב בחיים של האדם. כלכלת Uber מורידה מהכביש רכבים- מייצרת נוחות ומהירות הגעה ליעדים, היא יותר בטוחה, מאפשרת לאנשים ששותים לנסוע בבטחה ובמצטבר חוסכת כסף ועוד.

K13

תחשבו על הרכב במונחים הבאים : מה אם המכונית הייתה חלק מרשת אשר מאפשרת לקהילה שירות ולא נכס, הרכב יכול להיות מכשיר המחשוב המתקדם ביותר שנשתמש בו, הוא יכול להפוך ולהיות כלי שמייצר כסף במבוסס צרכי On Demand, ומייצר ביטחון בנסיעה- עליו נשלם בצורה שונה את דמי הביטוח, ואולי הרכב ינהג בכלל בעצמו ויחנה את עצמו, ובפועל יהפוך את כולנו ליותר פרודוקטיבים- תחשבו על הרכב כעל מערכת הפעלה חדשה לכל נושא התחבורה שישנה לחלוטין את הדרך בה אנחנו נוהגים כיום- תרתי משמע.

K14

לדמיין מחדש את עולם הדטה- כפלטפורמה. ודטה, על פי מרי מייקר הופכת להיות לפלטפורמהדטה למעשה מאפשרת לתדלק ולייצר צמיחה במערכות ובאפליקציות, Data הופכת ממשהו שאנחנו משתמשים בו מחוץ לסטרימינג של העסק- Workstream- למשהו שהופך להיות כחלק מהאפליקציות של העסק עצמו, דטה הופכת לידע החדש של העובד אשר יכול דרכה להשביח את האפקטיביות של העבודה שלו בפועל.

K16

חברות חכמות משתמשות בדטה בתפיסה של- Data as a Platform והופכות את האנליזה ככזו שמייצרת אפקטיביות עסקית אמיתית.

מילת סיכום, זה היה ניסיון לא פשוט לדחוס לכם בפוסט אחד תובנות ממצגת עתירת מידע הכוללת כפי שאמרתי יותר מ-200 שקפים. הפוסטים הבאים ירדו דריל דאון לכל נושא ואנסה דרכם לעזור לכם ללקט את התובנות המשמעותיות, ולהבין הלכה למעשה את הדברים החשובים שמרי מיקר אומרת לנו.

בד בבד אני ממליצה לכם בחום לצלול אל המצגת המקורית אותה שילבתי בתחתית הרשומה- לצלול בעצמכם ולקחת ממנה תובנות ואינסייטים חשובים שמתמקדים באתגרים ובתעשייה אותה אתם מייצגים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.