יש משהו חזק ברעיון על אינטרנט שלא זוכר דברים, שדואג למחוק עקבות לאחר זמן מה, ואין ספק שכבר ניכרת בשטח מגמה של אפליקציות שמסתירות זהות כדוגמת סיקרט, ואפליקציות שמוחקות מידע כמו Snapchat וSobrr . אני מאמינה שהמגמה הזו רק תלך ותגדל ככל שהאינטרנט יתפתח ותידרש חשיבה מחודשת על כל הקשור למאזן הכוחות בין שיתוף המידע של הגולשים ובין אבטחת הפרטיות שלהם. אין לי ספק שSnapchat היא אפליקציה שמעצבת את מבנה הגזרה הזו, אך חשוב בעיני לראות לאילו מקומות נוספים סנאפצ’ט מתפתחת, ואיך היא מתכוונת לעשות מוניטיזציה מהפלטפורמה הזו- כשיש לה כבר כל כך הרבה משתמשים. אני לא פריקית של Snapchat, הרבה מההיגיון שלה עדיין לא מובן לי וזאת אולי בשל גילי שכלל לא נימנה על קהל היעד הצעיר יחסית של האפליקציה. עם זאת, אני מרגישה מחויבת לחקור הלאה ולבנות קייס שאומר מה הפלטפורמה מצליחה לייצר ואיפה היא משפיעה על עתיד האינטרנט. כמו כן, איך מומלץ למותגים להשתמש בפלטפורמה ליצירת נוכחות (גם זמנית) ואיך יוכלו להרוויח משילוב הפעילות השוטפת עם יישומים דיגיטליים מסוג זה.
כל עולם הIM– מתפתח לכיוון מעניין מאוד בתמיכת כמה שחקניות משמעותיות, וסנאפצ’ט בתוכם. אפליקציות המסרים הקצרים הופכות אט אט (או אולי די מהר…) לתשתיות שבהן מתרחש אקו סיסטם של עסקים, אם תרצו- מדף דיגיטלי חדש. Snapchat שכוללת מיליוני משתמשים מקהל יעד מאוד ספציפי, דור הZ ודור הY- סירבה להצעת הרכישה מטעם גוגל ופייסבוק, הצעות שעמדו על מיליארדי דולרים, וכנראה שהם הבינו משהו שאנחנו לא מבינים. עכשיו, הפלטפורמה מתחילה לחפש תשובות מעשיות לתכלית של יצירת הקשר בין התשתית למפרסמים ולאנשי שיווק כדי שיוכלו להשתמש בכלי לטובת קידום עסקים. יש פה תפיסת עולם מעניינת שניתן ללמוד ממנה הרבה, גם אם לא תהיו פעילים בפלטפורמה עצמה. לכן אני חושבת שכדאי להתעכב על הצעת הערך שלה ועל הדרך אותה היא סוללת.
שני גרפים מעניינים מcomScore ממחישים לנו בצורה ברורה שמרחב הרשתות החברתיות הוא עולם שנמצא תמיד בתנודה ונתון מראש לשינויים תכופים. הגרף הראשון מדגים ויזואלית את החדירה של הרשתות החברתיות המובילות בארה”ב, וכפי שתוכלו לראות בעצמכם- סנאפצ’ט מטפסת לה למעלה. יהיה זה משמעותי להסתכל על תופעות כאלו, שכן סנאפצ’ט מייצגת דור חדש של רשתות חברתיות מבוססות Mobile Only, שפונות בעיקר לטווח גילאים מסוים (צעירים, דור ה- Z וה-Y), לאחרונה Snapchat פתחה במהלכים “אגרסיביים” שנועדו לבניית הצעת ערך למשווקים על גבי הפלטפורמה ובאמצעותה- הצעה שמאפשרת למותגים לגלם הטבות מוגבלות בזמן (שכן זהו היישום המיוחד, הקילר אפליקיישן של הפלטפורמה).
אולי Snapchat לא רלוונטית כרגע בישראל, אבל ללא ספק הרעיון שגלום באפליקציה רלוונטי לנו מאוד שכן גם בגאוגרפיית ישראל, תחום הרשתות החברתיות ומעורבות הגולשים בפלטפורמות שונות מקבל זווית אחרת. יותר ויותר גולשים נמשכים אל רשתות חברתיות שמבוססות על מובייל, עם בסיס חשיפה מצומצם שנשען על אנשים שאנחנו מכירים באופן ספציפי, כשהרשתות הללו נשענות על שירותי IM. לכן, כל שיטת המסרים- האינסטנט מסג’ינג צפוי לעבור בתהליך האבולוציה ברחבי העולם וחל גם על ישראל. ובטווח הבינוני והרחוק הרעיון יהפוך להזדמנות שרירה וקיימת על מדף צרכנות חדש, בו מתקיימת תעבורה גדולה של תקשורת, עם כמות משתמשים רבה מאוד, עם דְבֵקוּת בפלטפורמה ומעורבות גבוהה.
הסיבה לכתיבת הפוסט עלתה מאליה- לאור העובדה כי סנאפצ’ט הודיעה לאחרונה על השקת שירות פרסום שמכוּוָן לקידום במובייל על בסיס הפלטפורמה עבור קהל המשווקים. הידיעה על כך פורסמה בוול סטריט ג’ורנל. השירות יאפשר לגופי תקשורת ולמפרסמים- מותגים להפיץ מסרים למשתמשים. אין זו הפעם הראשונה שסנאפצ’ט מבליטה את רצונה להפוך לכלי שיווק חכם וממוקד עבור מותגים מסחריים, אבל זו ההודעה הסמי רשמית הראשונה שאכן ההשקה של השירות והצעת הערך עבור מפרסמים יוצאת לדרך.
תוכלו למצוא בגרף הבא- את סטטיסטיקת המספרים הגלובאלית לגבי היקף השימוש בפלטפורמה. חשוב לראות את מהירות החדירה של השירות, ולהבחין בכוחה העולה של האפליקציה ובמקום שהיא תופסת מיום ליום.
סנאפצ’ט מחזיקה במשתשמים פעילים מאוד– בכל חודש נתון יש לה יותר מ80 מיליון משתמשים אקטיביים, כמו כן חשוב להגיד שדפוס השימושים של המשתמשים הללו, הוא מאוד עמוק- משתמשי הפלטפורמה מאקטבים אותה מספר רב ביום. אין ספק שזו הזדמנות גדולה עבור בעלי הפלטפורמה לחשוב על מוניטיזציה אפשרית, מותגים יכולים להתערבב בשיח שמתקיים בזירה ולהשפיע בפועל על החלטות צריכה, מידת המעורבבות בפלטפורמה כפי שאמרתי גבוהה מאוד, ביוני האחרון נרשמו הרעיון ביצירת פלטפורמה פרסומית של סנאפצ’ט- מאפשר למותגים להנכיח את עצמם מול יוזרים שלא בחרו בהכרח לעקוב אחרי המותג- זאת בקונטקסטואליות לסוג התכנים של המשתמש ובהתאמה אל היוזר.
תוכלו לראות בקובץ הבא– את המדריך שסנאפצ’ט הפיצה עבור אנשי שיווק ובו דוגמאות למותגים פעילים והמלצות על הדרך בה כדאי להיות פעיל בפלטפורמה, זאת עוד לפני שהיא השיקה את פלטפורמת המודעות שלה לקידום מותגים בכסף.
כמו כן, צירפתי לכם מסמך עבה ומעמיק על הפלטפורמה אותו שלפתי לכם מהמנוי של בביזניס אינסיידר- למידה שאתם רוצים להעמיק ולהכיר טוב יותר.