יש יותר ויותר חברות– מותגים מסחריים שאוהבים להתנסות בתחום של Vending Machine. כתבתי על כך בעבר פוסט מרוכז שמציג לכם מגוון אפשרויות שפותחו רקע המגמה הזו- Link. הפעם אני רוצה להתעכב על טרנד חדש שנולד לאחרונה- שימוש בVending Machine ככלי ש”מתכתב” עם העוברים והשבים ומגיב למֶחווֹת ולהתנהגויות שלהם. הפוסט הזה יתמקד בשתי דוגמאות מצויינות, המחזקות את האמירה של הרשומה הנוכחית. לפני שנצלול לדוגמאות אני רוצה לפרוס בפניכם את משנתי : עצם העובדה שעולם הסחר משתנה והצרכנים מתנהגים אחרת, ולמעשה מקבלים תגבורת כוח דרך הכלים הדיגיטליים, מהווָה מצד אחד איום על החברות אינן לוקחות סיכון ואינן משתנות, ומצד שני פותחת כר חדש של הזדמנויות- לחברות שמעיזות. החוכמה היא להבין שאין הבחנה משמעותית בין העולם הוירטואלי לבין הפיזי- ומה ש”תופש” בעולם האינטרנט יכול להתקבל דמות אמיתית גם במרחב הפיזי. מבין המגמות המשמעותיות ביותר בדור זה עבור אנשי שיווק בולט נושא השיווק ההתנהגותי– השימוש בידע הנצבר על הלקוחות מקל עלינו לייצר מול התנהגות זו פעולה מגיבה שהתוצאה שלה – דיוק המסר לקהל הרלוונטי.שתי הדוגמאות בפוסט זה ממחישות איך אפשר ליישם את אותה גישה על העולם האמיתי.
קייס סטאדי ראשון וונדינג מאשינז שמגיעה מברזיל. בדוגמא זו– Vending Machine משרתת את מהלכי השיווק בכך שהיא מוודאת על סמך פילוח השוק שאכן היא מספקת את השירות התואם לקהל היעד שלה- מדובר בעיתון ברזילאי שהעמיד מכונה שמסוגלת לזהות ולעשות טרקינג על האייפון של העוברים ושבים ועל ידי כך לקבוע האם הם ראויים לקבל עותק של העיתון. המכונה מעודדת את העוברים לחבר אליה את המכשיר שלהם בכדי לגלות בתוכו האם הם מתאימים לפרופיל הלקוחות של המאגזין. מה שקובע את מידת ההתאמה הינו התוכן המוסיקלי שנמצא להם על המכשיר הסלולרי- ומי שמתאים למעשה זוכה למנוי חינם על המאגזין למשך חודש.
קייס סטאדי שני – ונדינג מאשינז שמזהה עייפות ופיהוקים – מבצע קידום מכירות של חברת קפה שהחדירה את שיטת הוונדינג מאשינז לשדה תעופה בצורת מכונה שמגיבה לאנשים שמפהקים. המכונה מסוגלת הודות לטכנולגיות זיהוי פנים לקלוט את האדם שמפהק, ולתגמל אותו בכוס קפה חמה על מנת שיוכל להתגבר על העייפות.
מילת סיכום, שתי הדוגמאות האלה מוכיחות- שניתן לייצר מהלכי שיווק מתוחכמים יותר כשהם מבוססים על התכתבות עם שפת הגוף ועם סימני ההתנהגות הפיזית של האנשים. דרך פעולה זו מבטיחה רמת עירנות גבוהה לגבי המסר, הודות ליצירת סיפור שרוֹשְמוֹ גדול מסך חלקיו של המוצר או המותג. זוהי צורת חשיבה מעמיקה שמשתמשת באופן בו צרכנים תופסים היום את התפקיד של המותגים ביחס למסרים היוצאים מטעמם, והוא- לשים אותם במרכז ולהתייחס כראוי לרצונות שלהם וכמו כן להכיר את נטיותיהם ולהגיב בהתאם !