Nielsen’s Trust In Advertising Report

file

כאנשי שיווק כולנו עוסקים בהעברת מסרים, ואלה נועדו בסופו של דבר לשרת אותנו כאמצעי להביא קהל לקוחות אל נקודת המכירה שלנו, בדרך שתגרום למותג שלנו להתעצם ולתפוס חלק משמעותי בשיחה הצרכנית (ובכיס). בתחומי השיווק והפרסום עולה תכופות התהייה באם המסרים שלנו מגיעים לעינו ואזנו של הצרכן הפוטנציאלי ? וכן- באיזו מידה הם משפיעים, איפה חל השינוי ואיך אנחנו אמורים להשתמש בכלים החדשים (כמו גם הישנים) בצורה יעילה שתביא אותנו למקום הרצוי- נתח שוק וכוח השפעה.

הפעם, אני רוצה להתעכב אתכם על מחקר של נילסן- שעסק בדיוק בנקודה הזו, מחקר שמברר האם המסרים שלנו כמשווקים משפיעים על הצרכן ואילו אמצעים עובדים טוב יותר מאחרים. אעבור איתכם באופן כללי על ממצאי המחקר המרתק הזה, ואוציא עבורכם את הדברים העיקריים שהם משמעותיים לעבודה מעשית. כמו תמיד אני מצרפת לכם את המסמך המקורי לסוף הרשומה.

בין אם מדובר בפרסום דרך- האמצעים המסורתיים והישנים אותם אנחנו מכירים כגון :  הטלוויזיה, העיתונות, הרדיו או המדיות החדשות יותר כמו און ליין ומובייל- המשווקים שואפים למצוא את הדרך לכבוש את ליבם של הלקוחות ולרכוש את אמונם. על פי המחקר של נילסן- Trust In Advertising החדשות הטובות עבור מפרסמים ומשווקים הן כי הצרכנים, הלקוחות הפוטנציאלים והקיימים בכל העולם מאמינים למסרים של המותגים ואגב חשוב להדגיש- כי זוהי עקומה חיובית משמעותית לעומת המחקרים שנערכו בשנים הקודמות אשר הציגו תמונה עגומה יותר. למען האמת, המחקר מגלה כי הלקוחות שלכם מאמינים יותר ויותר לחומר אליו הם נחשפים באון ליין, וכמו כן הם מאמינים לפרסומות בטלוויזיה, רדיו ופרסומות בבתי הקולנוע.

במרכז הכובד של עוצמת המסר נמצא באופן לא מפתיע הWOM- מתברר כי לגבי המלצות מטעם החברים או המשפחה, השיטה הפרסומית שתכופות נקראת earned advertising– נחשבת עדיין למשמעותית ביותר בכוח השפעתה : 84 אחוז מהמשתתפים במחקר הגלובאלי של נילסן ענו כך, וזאת על בסיס רחב שייצג 58 מדינות.

פקטור משמעותי וחשוב שעלה מהמחקר מראה כי האמון באתרים של המותגים עלה בצורה כמעט דרמטית ב10 אחוז ועומד על 69 אחוז ב2013. זהו למעשה הפקטור השני בחשיבותו כגורם משפיע על צרכנים ובמיוחד בשעת קבלת ההחלטות הצרכניות שלהם לשנת 2013. מדובר למעשה בקפיצה אדירה מאז שנת 2007 בה עמד אחוז האמון הציבורי במקום הרביעי.

עוד נתון משמעותי- 69 אחוז מהעונים למחקר של נילסן אמרו כי הם מושפעים מדעות וביקורות של לקוחות אשר שהועלו און ליין- וישנה חשיבות רבה לחשוב איך אתם מטפחים את התחום הזה באקו סיסטם התקשורתי של המותג שלכם.

אנשי שיווק ומנהלי מותגים צריכים להיות מאוד מעודדים לנוכח העובדה שמדיה בבעלות- Owned Media נתפסת כאמינה מאוד בעיני הצרכנים. כמעט 70 אחוז מכלל הנסקרים ענו כי זו מדיה בעלת אימפקט משמעותי על החלטות הצריכה שלהם והיא מהימנה מאוד עליהם. אמירה זאת מחזקת את ההנחה שהפכה לעובדה, שאנשי שיווק צריכים להמשיך ולתמוך בנסכים שבבעלותם ולשלוט בהשלכות של המסר אותו הם מנהלים. העובדה שנכסים בבעלות משרתים את המותג ככלי בונה אמון שמעמיק את היחסים, משפיעה מאוד על השיטות שאיתן אנשי השיווק בונים את הפלטפורמות בהן הם פעילים. ההכרה בכך אכן תעזור לכם בקבלת ההחלטות על המקומות המועדפים להשקעותיכם ועל הדרך בה תנתבו את המסר כשהוא מנוקז כמשפך העובר ישירות אל הצרכנים !

הוספתי לכאן את המחקר המקורי, והוא יכול לשרת אתכם בכך שיציג לכם בצורה ויזואלית את המספרים הניזכרים בפוסט זה וישמש כקו מנחה בקבלת החלטות לשנת הפעילות 2014.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.