Coke Freestyle | Insights From Data

coc2

כתבתי לכם בעבר פוסט מקיף, על קוקה קולה והגישה שלה לדטה, ועל המהלך שלה שקרוי- FreeStyle  מהלך של ונדינג מאשינז, שאפשר לקוקה קולה לחקור את הטעמים האהובים על הצרכנים כדי להסיק מהתוצאות הרבה תובנות להמשך. לקריאת הפוסט המורחב על קוקה קולה ודטה-Link.

הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם למידע המשכי על הפרויקט. המידע פורסם בעיתון המקוון AdAge- אשר עורכיו קיימו לפני כמה שבועות כנס בנושא ביג דטה, והזמינו מותגים לספר את סיפורי המקרה שלהם ובכך לעזור לאחרים להשביח את פעולותיהם בתחום זה. קוקה קולה הציגו במעמד הכנס את הפעילות סביב Coke Freestyle Dispenses ואת האינסייטים הטובים אשר החברה גזרה מהמהלך.

אני רוצה לעבור איתכם על המידע המרתק הזה, ועל הסרטון אשר צירפתי לרשומה- בו שומעים ממקור ראשון את אנשי קוקה קולה מדברים על המהלך ועל התוצאות הטובות שהחברה השיגה בזכותו. אנסה לחלץ לכם את התובנות המרכזיות ולהוסיף עליהן אינפוטים משלי, על מנת שתוכלו לאסוף את המידע אל ארגז כלי העבודה שלכם. בכל מקרה אני מצמידה לכם בתחתית הרשומה את הסרטון המקורי ואת הראיון שנערך בכנס על מנת שתוכלו להתייחס אליו בעצמכם ולגזור ממנו תובנות עצמאיות.

המהלך של קוקה קולה– בו הם הניחו את המכונות במרחב החוץ וניסו ללמוד מתוצאותיו, הוכן מראש כמהלך ארוך טווח שנמשך שלוש שנים. אבל קוקה קולה כחברה מבוססת יכלה לקחת את הדטה המצטברת ולהפיק הרבה יותר מהצבת המכונה בשטח. המידע עם הנתונים שנאספו מהמכונות עזרו לקוקה קולה להגדירולעצב את המוצרים של העתיד, ואת הדרך בה הם מגישים את המסר בצורה מדויקת יותר וריספונסיבית לצרכים של האנשים.

Jennifer Mann- בכירה בקוקה קולה שממלאת את תפקיד ה-VP-general manager of Coke Freestyle מתייחסת בסרטון המצורף לדברים המשמעותיים שקוקה קולה לקחה מהמהלך הזה. ג’ניפר מספרת על הדרך ועל כך שקוקה קולה יכלה לנצל את ההזדמנות הזו של הוונדינג מאשינז ולאסוף דטה אשר משקפת את העדפות הצרכנים : מה הם שותים, מתי, ואיפה. כך גם יכלו לבדוק את רמת השירות והתחזוקה של המכונות, והאם המכונות מתוחזקות בצורה נאותה. שימו לב שנקודת המבט של קוקה קולה לא מתחילה ונגמרת באיסוף מידע על צרכנים לטובת מהלכים שיווקיים בלבד- אלא נקטה בגישה הוליסטית שמציגה את קוקה קולה כחברה שמבינה את יתרונות הדטה במיגוון של עשיות, כגון- למנף מכירות חדשות, להתייעל מבחינה תפעולית, לכונן שירות טוב יותר בזכות מה שהדטה מספרת לנו על הנעשה בשטח.

קוקה קולה יכלה אם כך להשתמש במידע, להבין מתוכו אילו מותגי שתייה יותר פופולארים לשעות שונות של היום. המידע עזר לחברה לדייק את מהלכי השיווק מתוך הבנה שמושתתת על צרכים אמיתיים של הצרכנים. בעיני זו גבורה לדעת איך לעבוד בהפעלת הדטה, להיות מוכנים להקשיב להיפותזות חדשות שללא ההתנסות כפי הנראה לא ניתן היה להגיע אליהם. קריאת הדטה וניתוחה מאפשרים לנו להיפרד מפרדיגמות ובמקומן לפתח פתרונות עדכניים לגבי השירותים, המוצרים, המסר, כשכל המהלך מבוסס על צרכים אותנטיים של הלקוחות.

הדטה למעשה מתפקדת ככלי יעיל שמשתלב היטב בחוויה הכוללת של קוקה קולה. דרכה ניתן  לשכלל את ניתוח צרכי השוק, לשפר את איכות הרצפה הקמעונאית (במקרה הזה- מכונת המכירה האוטומטית) ולגלות את העדפותיהם של האנשים בשתיית מוצרים שונים בשעות שונות של היום. פרטים אלה עוזרים לקוקה קולה לדייק ביעדי הפיתוח שלה ובהשקות החדשות של החברה בהתאם לדרך בה אנשים נוהגים לצרוך את מוצריה.

מילת סיכום. כפי שכתבתי בתחילת הרשומה, אני מצרפת לכאן את הסרטון המקורי, ומבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם בקייסים, מחקרים, שיטות וכלי עבודה שיעזרו לכם לנצל את ההזדמנות ואת יתרונותֶיהָ לפיתוח עסקים חדשים הלכה למעשה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.