Planning Mobile Marketing

פוסט חדש בבלוג שלי בנושא שאותו אני אוהבת לחקור ולשתף. מדובר בדרכים להגדרת נושא השיווק במסגרת פעילות המובייל שלכם. הפעם, אני מציעה לכם הצצה לרעיונות שלי ולצורת החשיבה שלי על הנושא. השאלה העומדת על הפרק היא – איך אתם יכולים למנף את ההשקעות שלכם בתחום המובייל, ומה כדאי לכם לעשות מרגע שיצרתם אפליקציה. איך תגרמו לאנשים להוריד אותה, ומֵעֵבֶר לכך – איך תשפיעו על אֵלה שכבר הורידו לחזור שוב ושוב.

ובכן יצרתם אפליקציה מדליקה למותג שלכם, ואפילו חשבתם רחוק וסידרתם לה התאמה לסביבת עבודה IOS ואנדרואיד – משמע, אתם דואגים להיחשף למעגל רחב של משתמשי הסמארטפונים ואף להופיע בקדמת החדשנות. בקיצור, נעניתם לצו השעה. אך חשוב להבין שהפרויקט לא נגמר ברגע זה אלא… רק הֵחֵל. חברים, המסר צריך להישמע בקול רם וברור – אם לא עובדים בזה הרי כל הטירחה עלולה למעשה להישאר רק ברמת הגימיק. כשם שאתם דואגים לטפל באתר החברה, לקדם אותו במנועי חיפוש ולהחדיר אותו לכל חומרי הפרסום שלכם ( וכמו כן, לחדש אותו ולתחזק אותו מבחינת התכנים – ולעבוד בו יום יום) כך גם המובייל דורש תחזוקה הולמת. זה הזמן לחשוב איך ממנפים את ההזדמנות והופכים את הכלי עם הנוכחות החדשה שיצרתם להזדמנות אמיתית שבה נישמר קשר רציף עם בסיס הלקוחות שלכם. העברתי לכם בפוסט את הדגשים החשובים וגם טמנתי עוד רעיונות, טיפים וכמה תובנות שלי לגבי הדרך הטובה ליטווֹת מפת דרכים לעבודה שלכם עם הכלי – דהיינו עם הנוכחות הדיגיטלית הניידת שייצרתם. לבטח עוד יש שפע רעיונות ועוד המון דברים שניתן לעשות בתחום זה, ובמידה שיש לכם מחשבות כאלו – הרגישו חופשי לשתף במודל התגובות.

החלוקה לעבודה במובייל נעשית סביב כמה עקרונות יסוד תשתית שיווקית ותוכן משתנה ^ תשתית פיתוחית ^ תשתית אינטגרטיבית ^

* תשתיות  פיתוחיות – חשיבה על תשתיות משתנות* 

עדכון בApp Store | אחד הטריקים החזקים שנועדו למשוך גולשים להיכנס שוב ושוב לזירה הדיגיטלית שבניתם במובייל הוא לייצר תוכנית שידרוגים שנתית לאפליקציה שלכם. בכל פעם שתשדרגו את הממשק הוא יופיע לעיני הלקוחות שלכם ויבקש מהם לעדכן. עצם העובדה שאנחנו מקבלים Push notifications בחנויות הApp Store השונות, מעוררת סקרנות ומעודדת אותנו לחפש מה התחדש ומה קורה במיתחם. כדאי לחשוב יצירתי ולבנות את המהלך בצורה אטרקטיבית. למשל לרכז עדכונים מעניינים שיעוררו את אהדת הגולשים וירתקו אותם לזירה כהרגל שנעשה טבע שני.

Push notifications | כתבתי לפני זמן מה סטאטוס בFacebook שלי שאומר : אם המובייל לא מדבר אלי הוא כפי הנראה לא קיים. קחו בחשבון שהגולשים ומשתמשי המובייל מורידים עשרות אפליקציות, אבל בסופו של יום הם ישתמשו בפועל רק באותה תשתית שתעזור להם לקבל החלטות מהירות, לאתר מידע זמין ולמצוא חלון הזדמנויות משמעותי. המובייל כולו מושתת על המודל המשולש של זמן מיקום ורלוונטיות. מן הראוי ליישם את המודל ולהשתמש בו לשם התכנון ויצירת התשתית שלכם ולהחיל בתוכן ממשק לGoogle Maps. קודם כל יש לפעול מתוך התייחסות לנושא המבוסס מיקום, ובעיקבות זאת לבנות מנגנון שמאתר צרכי לקוח. כמו כן נידרשת מיומנות מצידכם – ליידע את הלקוח בזמן אמת על ההזדמנות למלא את מבוקשו.

חיבור חזק לסושייל | אחת התכונות המדהימות שקיימות במובייל היא החיבור של משתמשי הסמארטפונים והטאבלטים לרשתות החברתיות. אלו הפכו למעשה לכלים שלובים. עליכם לספק סיבה טובה למשתמשי האפליקציה שלכם לשתף ברשתות החברתיות ולגרום להם להרגיש כחלק מהתשתית המוצלחת שיצרתם עבורם. נתחיל מכך שאתם יכולים לתכנן את הכניסה לאפליקציה דרך Facebook Connect, וTwitter Connect.  כאן תוכלו לאתגר את משתמשי התוכן שלכם לגלות דברים ששווה לשתף אחרים – ממבצע מיוחד שקורה רק בסביבה זו, ועד הצעת משחק שמזמין חברים אל הפעילות ומדרבן לשיתוף. כמו כן ניתנת במה להצגת תכנים מעניינים שמלווים בכפתורי לייק ושייר ועוד. בנקודה זו אל תפעלו רק כדי לצאת ידי חובה, אלא קחו בחשבון שזהו שלב גורלי בתכנון. ככל שתספקו סיבה טובה יותר לאחרים לקחת חלק בפעילות שלכם ולשתף אותה למעגלי החברים שלהם – כך תגבירו את עוצמת הפעילות השיווקית: השיטה ניתמכת באפקט הזנב הארוך והתשתית שלכם תרוויח את עצמה לאורך זמן שוב ושוב.

Mobile Tagging | קודים שונים כגון QR וRFID וכמו כן, Augmented Reality  אלו למעשה יושבים על ההגדרה של Mobile Tagging ומציגים הזדמנות מיוחדת עבור מותגים לייצר אינטראקציה עם לקוחות פוטנציאליים וקיימים. המציאות הדו מימדית הזו שמתרחבת דרך הקודים יכולה למעשה להתקבל כמעט על כל משטח. המידע הטמון בתוכן נועד למנף את טווח המעורבות, וליצור אינטראקציה ייחודית שבזכותה תהליך המכירה מול הלקוח יהיה מרתק יותר ויוביל למכירה.  בגישור האון ליין והאוף ליין נמצא פיתרון נוח להתקשרות: על ידי קליק במכשיר הסלולר שלנו הMobile Tagging גורם לכך שהמותג או המוצר יענו – קרי, ידברו עם הלקוח. כשלקוח סורק את המוצר הוא יכול למעשה לקבל מידע רחב יותר על המוצר ובכך להעמיק את הקשר. קחו בחשבון שטמונה כאן עוצמה רבה, ולכן רצוי לתכנן היטב את המהלכים החותרים להשגתה. חשבו חכם על הטמעת קורא קוד באפליקציות שאתם בונים ועל כל יצירת תוכנית שיווקית שמשלבת בתוכה רעיונות מסוג זה למינוף הקשר הייחודי מול הלקוח ולהגברתו. לנושא המובייל טאגינג אקדיש פוסט ייחודי ונירחב – בקרוב…

* שיווק ותוכן משתנה – תוכנית עבודה *

יזום פעילויות פיק במהלך השנה | שיתופי פעולה | יש לחשוב על כלי המובייל כמעין כלי תקשורת שמחייב תוכנית עבודה שנתית לכל דבר ועניין. מן הראוי לתכנן ברמת הצעדים השיווקים שלכם לוח זמנים שנתי ועליו לסמן את הפיקים שתיצרו במשך שנה: שילוב בין התכנים המשתנים לבין הקבועים – סביב חגים ומועדים ; יצירת ליין של מבצעים והטבות ייחודיות ש”משודרים” רק בכלי זה . הייחודיות שלכם ביצירת מהלכים במובייל תתקבל בהערכה בעיקר אם תצליחו לתת הרגשה שקורה כאן משהו שונה שנימשך ברציפות לאורך השנה – זו הזדמנות נפלאה עבורכם לייצר ליין של שיתופי פעולה עם שותפים חיצוניים למותג שלכם שיכולים לתת ערך מוסף – אֶדֶד וֶוליוּ ! ולקיים קשר משותף איתכם בכלי הנייד.

Gamification | אנשים אוהבים לשחק, והמכשיר הנייד עשוי להיות אחד האנייבלרים החזקים ביותר עבורכם למימוש הצורך הזה. תכננו מהלכים של גיימיפיקישן בכלי הסלולרי. כך תעודדו גולשים לרצות לחפש באפליקציה שלכם תרחישים בלתי צפויים שנועדו גם למלא את זמנם בצורה בידורית וגם לייצר העדפה ללקוח פעיל. גיימינג מִטִיבוֹ מתניע פעילות חזקה במיוחד שעונה לצורך שלנו להיות תחרותיים. הוא יכול אפוא לספק מספר יתרונות עבור המותג: בכוחו להוכיח שאנחנו פעילים ובכך למעשה להפוך אותנו למשפיענים. זו גם דרך מעולה לייצר סיבה ממשית לבסיס האוהדים שלכם במובייל לשתף אתכם ברשת החברתית ובכך למעשה להשפיע על גולשים נוספים, בבחינת לקוחות פוטנציאליים.

יצירת פעילויות דיגיטליות שעושות שימוש באפליקציה | יש לחשוב בצורה אינטגרטיבית על כך שהפעילויות הדיגיטליות שאתם יוזמים יכולות להצטבר סביב האפליקציה שלכם כשמטרתן לייצר פיקים משמעותיים במהלך השנה. למשל – אפשר לשלב מידע על פעילות ייחודית בFacebook וליישם אותו על האפליקציה שלכם. זהו צעד שמכפיל העצמה גם לנכס הדיגיטלי החברתי שלכם וגם לנכס הדיגיטלי שהוספתם במפת המובייל שלכם.

* תשתית אינטגרטיבית *

שיווק בנכסים הדיגיטליים של הארגון | יש ערך רב לחשיבה מתוכננת ואינטגרטיבית  אודות מהלכי המובייל שלכם בתחום השיווק, ולהטמעתם בנוכחויות הדיגיטליות האחרות שיצרתם. מהקצאת מיקום בולט באתר החברה, ועד הצגתם במקום כבוד בפעילות שלכם ברשתות החברתיות למשל – טאב יעודי בFacebook. שילוב בניוזלטרים של החברה ואפילו שיבוץ מייל יעודי ללקוחות שמספר על התחדשות האפליקציה ומציג הזדמנויות על הדרך. עליכם לקחת בחשבון שהנדל”ן שיצרתם לעצמכם יש בו כוח רב של השפעה תקשורתית על הקבוצה המוגדרת כבסיס הלקוחות שלכם. עצם העובדה שתמנפו בחוכמה כלי אחד במישנהו תגרום לכך שקהל שבוי מאז שלבי היסוד כפי הנראה ירצה להתערבב בַּפעילות הנוספת שלכם. חשבו על כך חכם ונצלו את ההזדמנות של המדיה שגיבשתם לעצמכם לשם מינוף כלים חדישים כגון המובייל, שמטפחים עומק ונאמנות בקרב בסיס הלקוחות שלכם.

שילוב בקמפיינים פרסומיים | אנחנו נוטים לשכוח את המובן מאליו. ולתזכורת שַׁלְבוּ את הפעילות שלכם במובייל בתוך הקמפיינים המובילים שלכם, כמעשה שבשיגרה. אמנם אין זה שטח נדל”ן בבעולתכם אבל את זמן השכירות אתם יכולים לנצל היטב. חתמו פרסומות משלכם שמובילות לפעילות שלכם במובייל – גרמו לקהלים חדשים לגשת ולבדוק את העשייה שלכם. פעילות פרסומית יוצרת פיק – פעילות במובייל מגבה את כל שאר הזמנים שבהם אתם לא נמצאים “באוויר”. מנפו חכם את ציר ה”הופעות” שלכם במהלך השנה וצרו סינרגיה בין מהלכים תקשורתיים שפיתחתם לקשת הנכסים הדיגיטליים שבבעלותכם.

יצירת מהלכים סיפוריים תוך התייחסות למובייל בשירשור העלילה | החיים בדיגיטל שייכים למְסַפרי הסיפורים. נגמרו הימים בהם אנחנו נשענים על מסר פרסומיבודד וממנו מעתיקים קופי פייסד למקומות אחרים. בחשיבה התכנונית שלכם שמודרכת על פי המצפן האינטגרטיבי נידרש לדעת לייצר סיפור רלוונטי ולחשוב היטב איך מסרים שלכם עתידים להתקבל בכל נכס ונכס שיצרתם ואיזה ביטוי אתם נותנים לו בזירת המובייל. אם מבצע שהיצעת לחגים ואשר גם פורסם במקביל באינטרנט או בטלוויזיה, קיבל התייחסות ברשת החברתית דרך משחק לחברי הקהילה – ולחילופין הפגין נוכחות באתר הבית הודות להטבה ייחודית לחברי המועדון – חייב לקבל התייחסות מיוחדת במובייל. אלא שהפעם אתם צריכים לזכור מה אומר הכלי ! אתם יכולים למשל להחליט שבמכשיר הסלולרי תטמנו הצעה מושכת – וברגע שלקוח יסרוק את הקוד המיוחד שתיצרו לחג הוא יקבל הטבה שקיימת בלעדית במובייל ואיננה בנימצא בשום מקום אחר.

לסיכום | אני מניחה שזהו קצה הקרחון במכלול האפשרויות השונות שניתנות לכם בשיווק הפעילות שלכם במובייל. לבטח כשאסיים את הפוסט אזכר בעוד עשרה דברים נוספים שניתן לעשותם. אך תקוותי שהמסר העיקרי שיישאר לכם מהרשומה הזו הוא – אל תטעו לחשוב שאם תבנו תשתית , נכס דיגיטלי, שהוא פשוט יתרומם מעצמו. מוטב לחזור ולהזכיר שאתם חייבים לעבוד בזה, להשקיע משאבים בתכנון, בהקמת תשתית ומהלכים שיווקיים. לשם כך חשוב להקצות מקום לתפקיד מקצועי – וּלְמַנות מוביל מטעמכם שידע לקחת את ההזדמנות ולהצעיד אותה נכון אל עתיד החברה שטיפחתם !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.