Messenger New Feature

messenger-reactions

פייסבוק מחפשת דרכים להשבחת המעורבות של המשתמשים באפליקצית המסנג’ר. היא למעשה מנסה להפוך את אפליקציית הצ’אט שלה ליותר מערבת עבור היוזרים. החברה לאחרונה התחילה לבחון אפשרות של Emojis שונים, למשל- אימוג’י של אהבה, כעס- אצבע למעלה ולמטה- כל זאת בשביל לאפשר למשתמשים לענות באינטואטיביות בכלי.

בצעד הזה פייסבוק מקווה להשיג ראקציות של משתמשים ולהרגיל אותם להשתמש יותר במסנג’ר– צריך להבין שלאנשים הרבה יותר קל להיות תגובתיים באמצעות אימוג’י שונים. עד כה נשלחו בפייסבוק מסנג’ר יותר מ-300 מיליארד אימוג’י. אך בעוד שהקהל שמתשמש במסנג’ר הוא רחב מאוד, יותר ממליארד משתמשים חודשים ברמה הגלובאלית- הם אינם הכי מעורבים בעולם, משתמשי מסנג’ר בארה”ב למשל משקיעים באפליקציה פחות משעה בכל חודש- זאת על פי נתונים שתוכלו לקרוא כאן-Link. רק בשביל שתוכלו לקבל קונטקסט, אפליקצית-KIK מתחרה בעולם של מסנג’ינג אפ מובילה ליותר מחמש שעות שימוש ומעורבות גבוהה בכל חודש.

אם הניסוי של פייסבוק יהיה מוצלח הוספת האלמנט של Reactions יוכל להשפיע בצורה משמעותית על המאמץ של פייסבוק לקדם את המסננג’ר ככלי שמחבר בין עסקים למשתמשים.

הוספת הראקציות יכולה לעזור למעורבות של B2C באפליקצית המסרים. השימוש בסטיקרים ואימוג’י מהווים כמתודות המקובלות לייצר אינטראקציה בהרבה אפליקציות צא’ט גם ב-iMessage של אפל וגם ב-Line, לאפשר למשתמשים להיות בראקציה בתוך שיחה או במהלך של שירות לקוחות יכול להוסיף שכבה של כייפיות ודרך יותר צבעונית להשביח את המעורבות בין צרכנים למותגים.

הוספת ראקציות למסנג’ר תוסיף גם אפשרות לדטה יותר עשירה– ניתן לנתח את הראקציות והסנטימנט שלהן בקלות וללמוד מכך על איכות השיח מול הצרכנים- זה גם יכול להוות כבסיס טוב לדטה שעוזרת לטרגט בצורה יותר יעילה ומדויקת את הלקוחות בתוך המסנג’ר.

השימוש בראקציות מייצר סוג של שירות שחוסך בזמן עבור המשתמשים– והעובדה הזו יכולה להעלות את הסיכוי שהם ירצו לענות ולהיות בשיח. הקלדה לוקחת זמן וגם מובילה לטעויות בהבנה- לעומת ראקציות שמגדירות בצורה טובה את מצב רוחו של המשתמש ושמה דברים בקונטקסט.

משמעותי להבין, שזו תקופה מופלאה בה הרעיון של הצ’אט בוטים מאוד מתפתח והשימוש במסנג’ר כפלטפורמה תחרותית לחנויות ה-App Store תופסת תאוצה, שימוש בפיצ’רים כמו הראקציות מעצב בין היתר את הנוחות של היוזרים בפלטפורמה ומבטיח את הצלחת הרעיון.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.