חשוב להיות עירניים לשיחות שונות המתקיימות במדיה הדיגיטלית במקביל, אחת מהן הינה- Ad Bloking והמשמעות של המגמה על הפעילות השיווקית של המותגים. מחקרים משקפים כי התופעה תתחיל להיות יותר “מטרידה” ככל שיעבור הזמן, כבר היום Global Ad Blocking צמח ב-30 אחוז בשנת 2016, מובל באמצעות משתמשים של הדסקטופ, ובאופן יותר ממוקד גם במובייל- כאשר אסיה פסיפיק הינה האזור הגאוגרפי הגדול ביותר שמוביל למגמת הMobile ad Blocking, זאת על פי PageFair ומחקר שהפיצו- 2017 Ad Block Report.
חשוב להדגיש כי- PageFair הינו שירות של Anti Ad Blocking, אשר עוזר לחברות להשיג מחדש כסף שנאבד בעקבות אד בלוקינג. התַּמְרִיץ הזה עשוי לגרום למשקיעים להשקיע בחברה.
Mobile ad-blocking זו תופעה חזקה מאוד במזרח, אסיה פסיפיק נחשבת לאחד המקומות עם הכי הרבה חסימות של מודעות- 94 אחוז מכלל המשתמשים ביבשת העומדים על-380 מיליון-זאת על פי המחקר. עובדה זו יכולה להסביר כי אנשים בצפון אמריקה ואירופה הם יותר פתוחים לקבל מודעות בסלולר, מה שעשוי להיות חדשות טובות עבור מפרסמים כי למעשה רוב הקהל האמיתי שלהם באזורים אלו נמצא במובייל- אבל מהצד השני, עסקים אשר מבוססים על פרסום עשויים להיות בבעיה שכן המגמה יכולה להתפשט כמו מגפה גם לאזורים נוספים.
מגמת האד בלוקינג הינה דומה בכל קשת הגילאים. הפרופורציות הממוצעות של Ad Blockers בכל אחת מקבוצות הגיל הינה- 18-24, 35-44, 45-54, ו-55-64- בכולן הממוצע עומד על כ-20 אחוז, זאת שוב על פי המחקר המדובר. הקבוצה הגדולה ביותר של משתמשי אדבולקינג הינה 25-34 והם עומדים על-23 אחוז. הקבוצה הקטנה ביותר הינה בני-65 פלוס בה הממוצע עומד על 16 אחוז. הדטה עשויהי לשקף שהמגמה מתחילה להראות שימושיות רחבה יותר וקונסיסטינטית, בכל הקבוצות מה שמעיד על כך שזה יכול להפוך למיינסטרים.
האם שימוש בבלוקינג לאד בלוקינג עובד ? על פי המחקר, 90 אחוז מהאנשים שעשו אד בלוקינג אומרים כי הם נחסמו מאתר כזה או אחר אלא אם כן ישחררו את החסימה. כשנתקלו במִכְשׁוֹל זה, 74 אחוז ענו כי הם עוזבים את האתר ולא מחפשים לתקן את הבעיה.
אין באמת דרך אמיתית לפתור את המכשול אלא לייצר מודעות שאנשים יוכלו להנות מהם, לדאוג לייצר חוקי נגיעה חכמים- כמו גם לאפשר למשתמשים לסנן מודעות באופן מטורגט וממונן, ישנן חברות טכנולוגיות כמו גם פייסבוק שעובדות בכיוון זה –Link.