איך “נערבב” בחוכמה בין הפעילויות שלנו בדיגיטל ? מתברר שכדי להגיע לתוצאה מוצלחת רצוי לשלב יחד את מירב נקודות המגע שזמינות לנו- עומדים לרשותנו טכנולוגיה מתקדמת, מובייל ככלי שנמצא לרוב בידיים של המשתמש, שיווק חכם, יצירת יוטיליטי כולל הגיבוי של אחריות תאגידית והכל בפתרון אחד. נגמרו הימים בהם הפרסום היה מכוּוָן ליעד אחד, עם מסר פרסומי חד וברור. העולם הדיגיטלי הפך להיות מורכב ורבוד יותר וכן נמצאים מולנו צרכנים שרוצים לקבל מה שיותר ובפחות מאמץ. איפה אם כך הכי נכון לשים את הדגש ואיך עושים זאת ? כמובן, הכל ייעשה דרך המובייל, והדבר דורש חשיבה חכמה, מתוך גישה אחרת שמתייחסת בראש וראשונה לצורך של המשתמש ופועלת על פי עיקרון זה.
מותג הבירה סטלה אכן עבד על כל הפרמטרים הללו כשיצא באפליקצית מובייל – שעוזרת לצרכנים להתעדכן באילו ברים קרובים מוכרים בירת סטלה, וזאת על ידי שימוש באוגמנטד ריאליטי שהופך את ההתקשרות לחוויה מרגשת. בנוסף לאפליקציה החכמה שנועדה לשרת אך בד בבד גם “דוחפת” בעקיפין את המוצר, החברה מפגינה התייחסות אישית : האפליקציה גם מאפשרת להזמין לנו מונית מהבר, על מנת שנחזור הביתה בבטחה – ובכך החברה מעבירה מסר אחראי לבסיס לקוחותיה – “שתו להנאתכם אך שימרו על זהירות“.
אין ספק שהדרך הנכונה ביותר לייצר מהלכים רבודים ומעניינים, יכולה להיתמך היטב בטכנולוגיית אוגמנטד ריאליטי כמו במקרה זה. אך שימו לב למוטיב החשוב ביותר, הטכנולוגיה היא רק אנאייבלר לרעיון שיווקי מוצלח ושימושי ! בלי האלמנט הזה , נשארתם רק עם טכנולוגיה “קישוטית” שלא בהכרח מביאה תועלת או מבשרת מסר משמעותי. צירפתי לכם את סרטון המהלך תצפו, ולבטח חייכם העסקיים יתעשרו ברובד משמעות נוסף – תרתי משמע.