Effective Facebook Wall Posts

“חנות הממתקים” שלי שלי מלאה תמיד בהפתעות. אין בוקר שבו אתיישב מול המחשב בלי שהמייל שלי כבר מלא במגוון טעמים ומטעמים בצורת תכנים עדכניים על עולם הסושייל והדיגיטל. במקרים מסוימים התכנים שאני מקבלת מצליחים להתעלות מעל לכל הרצונות והמשאלות שלי ולייצר עבורי חדשנות ושונוּת בחשיבה. מה שמפתיע אותי תמיד מחדש הוא שגם תכנים לכאורה פשוטים העוסקים במהלכים יומיומיים שלנו מעוררים בי גלי חשיבה וגורמים לגלגלי המוח לעבוד שעות נוספות. נתקלתי בתוכן כזה לפני כמה ימים ואני רוצה לשתף אתכם בעיקרי הדברים החשובים ולחלץ את התובנות המשמעותיות שעליהן שמתי עין.

המחקר עוסק בנושא : בניית מהלך וסטרימינג חכם של פוסטים בFacebook עבור חברות, מותגים, ארגונים. במידה שתרצו לקרוא את המחקר המקורי רצ”ב : לינק.

הקדמה | יותר מ30 מיליון פיסות מידע ותוכן משותפות בFacebook בכל חודש נתון. ואם אנחנו מעורבים בניסיון להובלת מותג בזירה זו הרי לבטח נציב לעצמנו את השאלות הבאות : מתי כדאי לי לשווק פוסטים ? כמה ובאיזה קצב? האם נחפש מילים קולעות או ביטויים ותכנים מסויימים שבכוחם ליצור פעילות מוגברת ולעורר יותר תגובות ? מתי למעשה גולשים באים במגע עם התוכן שלנו ומפגינים מעורבות ?

מתודולוגיה | המחקר נערך במשך שבועיים בFacebook והוא סקר את שלושת הפרמטרים הבאים לתכלול ההצלחה של פוסטים : תגובות – מספר התגובות פיר פוסט על ידי הגולשים; Like – מספר הפעמים שבסיס האוהדים “אהבו” תוכן כזה או אחר; מעורבות – קומבינציה של שני הפרמטרים המשקפת פעילות מוגברת של בסיס האוהדים במתחם.

אורך פוסטים | המלצה – תישארו קצרים ומתוקים !  המחקר מראה כי ישנה קורלאציה ברורה בין אורך הסטאטוסים ובין מידת המעורבות. ככל שהפוסט ארוך יותר כך יורדת למעשה מידת המעורבות. פוסטים הכוללים עד 80 תווים השיגו את המעורבות הגבוהה ביותר..

זמן מומלץ לשיווק פוסטים | המלצה – תשווקו בשעות שבהן אנשים מקשיבים ! בערך 60% מהפוסטים שווקו בין השעות 10 עד 4 אחר הצהריים. למעשה המותגים משווקים את הפוסטים שלהם בזמן ובשעות העבודה. אחרי השעה 16:00 מספר הפוסטים יורד באופן משמעותי. אבל, למעשה המותגים שייצרו אינטראקציה ושיווקו פוסטים שלא בשעות העבודה – קרי : מוקדם בבוקר או בשעות אחר הצהריים המאוחרות הגיעו לאינטראקציה מוגברת ב20% יותר מהאחרים. חשוב אם כך לשקול שיטת עבודה חדשה המתייחסת אל הזמן בו אנשים פעילים בFacebook שלא בכפוף אל שעות העבודה. למעשה , שיווק פוסטים בזמן העבודה מסתכם באיבוד קהל טבעי שמצידו מייצר אינטראקציה ומתמיד בחיבור לFacebook דווקא בשעות פעילות אחרות.

ימים מומלצים לשיווק פוסטים : המחקר מראה כי כמעט 90 אחוז מהפוסטים משווקים בין שני לשישי, כאשר הגולשים משתפים פעולה בעיקר בין חמישי לשישי. מתקבל הרושם על פי הנתונים הללו שהזמן הנכון ביותר לשיווק הוא לקראת סוף השבוע. נתונים אלו מתיישרים עם הנתונים שFacebook שיחררה לאחרונה, הגורסים כי הזמן הטוב ביותר לפעילות בFacebook הוא למעשה יום שישי. המעורבות של הגולשים יורדת דרמטית בין ימי הפעילות שני עד רביעי. לעניין זה חשוב לומר שמידת המעורבות משתנה בין תעשייה לתעשייה וניתן לראות בהמשך המחקר את החלוקה הטיפוסית בין הדיסציפלינות השונות. ממצא משמעותי המסתבר מהמחקר מעלה כי סוף השבוע הינו זמן “חם” לפעילות וחשוב לשמור על נוכחות ככל שניתן, גם בסלוט זה.

חלוקה לתחומי תעשייה ופלחי שוק – מתי ואיך כדאי לשווק :

תעשיית הבידור : ההמלצה – לא לוותר על סופשבוע ! הגולשים מגבירים מעורבות בסופי השבוע בעוד שהמותגים לא נוטים לכך. והנה מתברר כי יש חשיבות ניכרת להנכחת תעשייה זו באתרי השיווק דווקא בסלוט זה.

תעשיית המדיה : להתעלם מה”רעש” של ימי שני !  ימי שבת וראשון הם ימים נהדרים עבור מעורבות גולשים לתעשייה זו – בתרגום לישראל ימי שישי ושבת. חשוב לייצר אינטראקציה בימים אלו (כזמן נוח לגולשים) ולהתעלם מהדחף לשווק פוסטים ביום ראשון (שהוא יום שני בארה”ב).

קמעונאות : שיקדו היטב על שיווק ביום שבת (שישי בישראל) וחישבו פעמיים לפני שאתם משווקים לבטלה בימי שני, יום א’ המקומי. הזמן המומלץ לשיווק מטעם תעשייה זו הינו יום שבת (במושגים לועזיים) בו מדד המעורבות של הגולשים עולה לאין שיעור ויכול לשרת את המותג בהעברת מסרים חשובים.

תעשיית הפיננסים : המעורבות הגבוהה ביותר של הגולשים מתקיימת לקראת סוף השבוע בימים – רביעי וחמישי . חשוב למקד מסרים חשובים בסלוט זה ליצירת אינטראקציה מוגברת.

תעשיית האופנה : הפיק המשמעותי של המעורבות מתקיים ביום חמישי – בעוד שבימי שבת ובסוף השבוע באופן כללי נרשמת ירידה משמעותית. חשוב למקד את המסרים המשמעותיים לימי הפעילות רביעי וחמישי, משם נרוויח את הרייטינג הגבוה ביותר.

תעשיית האוכל והשתייה : מכל התעשיות הנסקרות במחקר זה תעשיית האוכל במיוחד חשופה ביותר לאינטראקציה בסופי השבוע. ההתמקדות במסרים חשובים צריכה להתעצם בימי שלישי, רביעי ושוב בימי השבתון.

תעשיית הבריאות והיופי : אם תרצו לייצר קפיטליזציה מוגברת מכוח מעורבות הגולשים בתעשייה זו – יום חמישי הוא הזמן המועדף – מן הראוי אפוא לשמור את התוכן המוצלח ביותר לזמן זה על מנת שתרוויחו מהשיתוף ברמה הגבוהה ביותר.

תעשיית הספורט : באופן לא מפתיע כלל וכלל, המעורבות העֵרה ביותר לגבי תעשייה זו היא בימי שבת – סופשבוע. אמנם חשוב לשמור על גיוון מאתגר במהלך השבוע אבל ייטב לנקז את התכנים המשמעותיים דווקא לסופי השבוע כך למעשה תיישרו קו בתכנים המנצחים מול זמן תואם ליתר מעורבות רגשית ומספרית מצד הגולשים.

תעשיית התיירות : השפל הגדול ביותר בתעשייה זו ניכר בסופי השבוע ובימי רביעי , בעוד המעורבות הגדולה ביותר מתקיימת בין חמישי ושישי – עקב כך חשוב למקד את התוכן המשמעותי לימי פעילות אלו.

מילות מפתח ליצירת אינטראקציה עם גולשים : בכדי לגרום לכך שאנשים יעשו Like – די אם תבקשו בגוף הטקסט מהגולשים לשתף פעולה ולעשות Like. ברם לגרום לגולשים ליצור תגובות צריך עוד לספק מניע לפעולה ולהציג שאלות מאתגרות. המסרים הפשוטים המתייחסים למה שאנחנו מצפים מהגולש ישיגו למעשה את האינטראקציה הגבוהה ביותר. אם אנחנו רוצים שהגולשים ייצרו תגובה, ישתפו או יספרו לאחרים עלינו למצוא את הדרך הפשוטה להגיד להם במפורש שזו הצפייה שלנו מהם. אם תטמינו בתוך הפעילות הטכסטואלית שלכם את המילים Like או Post – שתיהן יעשו לכם את העבודה ויגרמו לאחרים למעורבות עם התכנים שלכם. אכן חשוב לשמור על פשטות בהעברת המסרים.

קידום – איך כדאי לקדם מסחרית – איך כדאי לדבר ? בזמן שאתם מנהלים תחרויות, הצעת ערך , פורום יזום או כל פעילות ממוקדת אחרת – חשוב לשלב מילות התנעה עדינות אשר גורמות למעורבות מוגברת מטעם הגולשים. אל לכם להשתמש במילים אגרסיביות שמוערכות בשטח הפרסומת כמכירתיות כגון : קופונים, תחרות, קידום מכירות וכולי … תלכו לצד הרך והקל יותר של המילה כדוגמת – זכייה, זוכים, כשטון הדיבור בפוסט מתייחס לפועל היוצא לפי מפת האינטרסים של הגולש ולא בכפוף למפת האינטרסים שלכם – ברוח “מה יוצא לו מזה” … הבחירה במלים קליטות כגון לנַצֵחַ, ניצחון, מקום ראשון מתחשבת בסגנון אשר מניחות לגולש להרגיש שהוא יכול להתלהב בניגוד למילים שעלולות לגרום לדחייה, בהרגשה שמוכרים לו ו”דוחפים לו בכוח”.

איך להציג שאלות ? פוסטים שנגמרים עם סימן שאלה (במקום להכמין את השאלה בהתחלה או באמצע) מייצרים 15 אחוז אינטראקציה יותר ממבע נייטראלי. התוצאה הטבעית לגבי שאלה ברורה, הפונה אל הגולש “במיידית”, מפיקה ישירוֹת את האקט של תשובה ברורה בהתאם. מיקום השאלה בסוף המשפט מבטיח שהגולשים יקראו את המסר כולו ולא יופרעו בקריאה השוטפת של הטכסט, וכמו כן הדבר מבטיח שהגולשים יקחו צד וישתתפו בדיון. כאשר אתם רוצים לייצר מעורבות עם הגולשים שאלו את דעתם ודאגו לכך שיהיו מעורבים בפועל. יש חשיבות לדרך בה אתם שואלים שאלות – אל תשאלו לָמָה (כלומר הימנעו מחיטוט “פילוסופי”!) אלא בחרו בשאלה מעשית – איפה, מתי, האם כדאי לעשות כך וכך, האם הדבר אפשרי, וכן הלאה. המילה “כדאי” מובילה למקסימום תוצאות בשעת שילוב הגולשים בשיחה.

מסקנות | Facebook מוכֶּרֶת כזירה שגדלה במהירות הגבוהה ביותר בכל הנוגע לקומוניקציה דו כיווּנית. ועבור מותגים היא הופכת לנקודת מפתח ביצירת Hub ביחס למאמצי השיווק ולביסוס הקומוניקציה עם מחזיקי עניין שונים ברמה האסטרטגית. אם כך, נרצה להבין מה למעשה מניע את האינטראקציה וגורם לשיחה להמשיך ולהתקיים בפועל. בעוד שהמעורבות של הגולשים משתנה על פי תעשייה ועולם התוכן, חשוב שבזמן העברת מסרים במהלך בניית קהילות במתחם זה המותגים יקפידו לשמור על ציביון פשוט – מיושר לצרכים ולכיוון שהשיחה מקדמת  באופן טבעי על ידי בסיס האוהדים.

מילת סיכום. אני בטוחה שהמאמר הזה והמחקר הנלווה לו יעזרו לכם מאוד ביצירת ארגז כלים חכם לעבודה השוטפת ולריתמוס היומיומי שלה. שימו לב לכך שהמסקנות לגבי הפעילות שלנו, השיטה בה אנחנו נוקטים – כל אלו צריכים להיבחן, להיבדק מחדש ובהתאם למתגלה בשטח להשתנות באבולוציה חכמה דהיינו להמשיך בקו שבחרנו – תוך כדי תנועה. המחקר גורס מסקנות גורפות באשר לתעשיות שונות מנקודת המבט הרווחת בארה”ב – לאור זאת חשוב שאנחנו נייצר מהלכים מקומיים תוך יישור קו עם מונחים, זמנים, מילות מפתח ומסקנות שיאפיינו פעילות תואמת ברמה הלוקאלית. חשוב להיות קשובים לשטח, להתגמש לקראת שינויים מתוקף אסטרטגיית ההקשבה שלנו ועל פי הממצאים שאנחנו מגלים על המוצר או על השירות שלנו. בהצלחה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

10 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.