New on Facebook

 

בכל כמה שבועות Facebook מצליחים לספק עוד מלאי של חדשות וחידושים בזירה שריכוזם מצדיק פוסט שלם. החלטתי לסגל לי מעין נוהג לסקור מקבץ שינויים מסוג זה, מידי פעם בפעם – חלקם יותר חדישים ומקצתם קצת התיישנו זה מכבר. אולם כדאי לזכור שמושג ההתיישנות הוא רק יחסי, בקצב הדוהר של הזירה הדיגיטאלית. הפעם ברצוני לקחת אתכם לסקירה קצרה של השינויים שעינַי החוקרות קלטו בתקופה האחרונה. על אחדים כתבתי פוסט נרחב, וּלְיִתְרָם עוד מחכה רשומה נפרדת שהולכת ומתמלאת כצפוי. – עם זאת, חשוב לי להציג ריוויו מקיף של ההתרחשויות על מנת שתחושו את המקצב המוּאָץ של הזירה ומתוך כך תבינו שאין רגע דל ואסור לנוח. הפעם יש לי בקנה שישה שינויים ששווה להתעכב עליהם ולהציג אותם בפניכם…

הפיכת עמוד אישי לעמוד אוהדים | ניתן לקבוע ללא ספק שזהו השינוי הדרמטי ביותר שהתרחש במתחם בשבועות האחרונים. איני בטוחה שכולם מבינים את מלוא המשמעות שלו ולכן חשוב לי להציף אותו שוב למרות שכבר הקדשתי לנושא פוסט שלם. וקודם כל למי שמעוניין, רצ”ב הפוסט הנזכר : לינק. האפשרות הזו בפשטות נותנת לכם את הבחירה של הפיכת העמוד הפרטי שלכם לעמוד אוהדים. כל המשמעויות והדרך לעשות זאת נמצאים בפוסט המצורף.

כפתור חדש Send | כפתור חדש נכנס לחיינו במדיום הדיגיטאלי כפתור הSend. אותי אישית מאוד מלהיב כשמופיעים כפתורים חדשים למָסָכֵינו, במיוחד אם הם כפתורים פייסבוקיים אך גם באופן כללי בשאר הכלים הדיגיטאלים. ההתלהבות הַרַבָּה אותתה לי כמובן שרצוי לגשת מייד לחקור בדבר, ולברר מה הכפתור הזה מציע מבחינה מעשית ואיך ניתן להפעילו במהלך שיווקי חכם. טבעי שלא הכל יוגדר כצעד חכם לגבי שווק בתפוצת נטו. לפעמים יצירת שיווק מובחן תביא לתוצאות מובחרות ובהרבה יותר חכמות מאשר שיווק ישיר ו”אוטומטי”.  יתרונותיו של כלי, מותנים בדרך המוּשכלת שבה נשתמש בו. כמו כן – זה כלי שמאפשר לנו לתת לאחרים את הזימון לשתף את התכנים שלנו עם קבוצת עניין . לא פעם אני שומעת שאנשים משווקים את הפוסטים שלי לאנשים שונים בחברה שלהם – זו דוגמה מוחשית להזדמנות להעביר הלאה לא באמצעות המייל האישי (דהיינו בתפוצה מצומצמת) אלא למעגל רחב יותר – דרך תקשורת פייסבוקית.

ובנקודה זו מתבהר מה שהחידוש הזה עושה בפועל | אם תעמדו תעמדו על כפתור הSend ותרשמו קבוצה שאתם נימנים עליה – הפוסט למעשה יפובלש בקבוצה ישירות על הקיר. כפי שתווכחו בצילום מסך שצירפתי לכם, רשמתי את שם הקבוצה הנסיונית שיצרתי ואמנם – ברגע ששלחתי את ההודעה – הפוסט עלה כסטאטוס לכל דבר בקבוצה. במידה ותקלידו במקביל שם של אדם או של מספר אנשים – הפוסט גם ידוּוָר להם באופן אישי לתיבת הדואר. Facebook למעשה עמלים לחזק את זירת הקהילות והם אף יצאו בהצהרה בשבוע שעבר שאומרת שמספר הקהילות עלה על 50 מיליון! בינתיים זהו מוצר יחסית חלש ובמידה שבFacebook רוצים לחזקו הריהם חייבים להכניס בו שכלולים ואלמנטים מועילים שאינם קיימים במתחמים המקבילים ובזירות האחרות.

אפשרות לחיפוש בקבוצות | הנראה שFacebook אכן עושים מאמצים לייצר שוני ובידול שיספקו סיבה לגולשים לייצר אינטראקציה גם בקבוצות. עוד כלי חדש שאינו קיים במתחמים האחרים – כלי של חיפוש – תוכלו למצוא אותו בצד ימין של הקבוצה. אם תסתכלו בתשומת לב תוכלו לראות זאת בצילום מסך המצורף מטה. הכלי מאפשר לי לכתוב מילות חיפוש כדי למצוא דיונים ישנים. זהו כלי משמעותי עבור מודל הקבוצות החדש אשר מתנהג כמו פורום ולמעשה כמות התוכן בקבוצות הללו גדלה מיום ליום – כלי כזה יכול לעזור לנו לנתב את גישושינו בזירה ולעלות בקלות על תוכן ישן.

אפשרות למיון חברים בעמודי אוהדים | כלי לאדמין בעמוד אוהדים המאפשר לנו לראות מי הם החברים העוקבים אחר העמוד, מי הם מייצגי העמודים האחרים שעוקבים אחרי הפעילות שלנו. באותה נשימה – נותן לנו לראות את החברים או העמודים אותם “הדחנו” מהזירה מסיבה זו או אחרת ובאותו הקשר גם מאפשר לנו לתקן זאת במעמד זה . כפי שאתם יכולים לראות הכלי נמצא במקום בו רשום מספר החברים של העמוד – בלחיצה על כפתור זה תופיע לפניכם החלונית המאפשרת לכם לנתב את דרככם במידע הרצוי לכם.

סטאטוס ארוך יכול להפוך לNotes | לא חדש אבל אישית גיליתי את הדבר רק לאחרונה ולכן אני מוסיפה ומביאה נתון זה לידיעתכם. זו תוצאה שנגלתה לי באקראי כשכתבתי בטעות סטאטוס ארוך מדי העולה על 420 תווים. (נסו זאת גם אתם). אם אתם עוברים את המכסה המותרת – הכלי החדש למעשה מחליף את האזהרה שהופיעה בעבר שאומרת שתצטרכו לצמצם את מספר התווים ומציע לכם במקום זאת לנסות את כלי הNotes.

אפשרות פתוחה לאדמינים בלבד נוטיפיקישן חדש | בעמודי אוהדים בצורת כלי לאדמינים בלבד ! גם על האפשרות הזו כתבתי פוסט נפרד רצ”ב : לינק. במסגרת זאת ניתנת לאדמין מעין תזכורת על הפעילות המתקיימת בקהילה על ידי נוטיפיקישן בצד ימין של בר ניהול הקהילה. כשהאדמין לוחץ עליה הוא יכול לקבל ריוויו שתכליתו מבט על הפעילות של החברים בקבוצה ומשם להסיק מסקנות באם כדאי להמשיך ולשמר את הקשר, מי הם החברים הפעילים ביותר וכלפי מי כדאי להפנות זרקור של פרגון, לפתֵח יחסי גומלין ולעודד שיתופי פעולה. זהו כלי המאפשר לנו לייצר על הצד הטוב ביותר את מה שהכרחי בקהילות השונות ברשת והוא – מערכת יחסים דו כיוונית.

אלו עיקרי השינויים שגיליתי לאחרונה, ואם יש לכם גילויים נוספים אתם יותר ממוזמנים להוסיף ולחלוק את שללכם עם הקוראים. נאחל לנו המשך הליכה מעניינת במדיה , חיפוש פורה, ברוח החקר והגילוי. זהר

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.