News Feed | How To

How To Make Sure You’re in The News Feed

אני משתפת אתכם במידע מעניין שקראתי ברשת, שמופיע כמסמך הדרכה בנושא האפקטיביות של הסטאטוסים שלנו בFacebook . במסמך יש הסבר על הצעדים בהם אנחנו צריכים לנקוט על מנת שנוכל להפגין מקסימום נוכחות בNews Feed של חברי הקהילה שלנו. למי שרוצה לקרוא את המסמך המקורי רצ”ב : לינק.  אני שוטחת בפניכם את עיקרי המחקר ומחלצת מתוכו את הדברים החשובים לייעול עבודתכם. קחו בחשבון שאלו נתונים משמעותיים לגבי הפעילות הפייסבוקית שלכם אל מול הנראות שלה ולנוכַח בסיס האוהדים.

הקדמה | כלי הסטאטוסים בFacebook הופך מיום ליום לכלי משמעותי שנחשב לגורם מוביל עבור מותגים וארגונים – גדולים כקטנים. הכלי מאפשר לחברות לשווק תוכן לLive stream של אינפורמציה אשר באופן תמידי מקבל התייחסות ונחשף לבחינה של לקוחות מהעולם כולו. לניוז פיד יש כוח הפצה נירחב ביותר, כך שהוא מגיע לאנשים אשר עשויים למצוא עניין בהצעות של השירותים והמוצרים של המותג והחברה אותה אתם מייצגים. למרות זאת קל ביותר לגרום להודעות להיעלם באובר אקספנדינג של ים התוכן בשל הגודש שנוצר ומתגבר מיום ליום. הבנה של הניוז פיד דהיינו לדעת איך הדברים עובדים היא תנאי הכרחי למימוש כוונתכם להבטיח את נוכחות המותג שלכם מול קהל הלקוחות. הניוז פיד של Facebook מופיע בשתי תצורות. האחת – Top News – ועל פי הסבר בפוסט אשר פורסם בבלוג של Facebook מבוסס על אלגוריתם – הנתון הרלוונטי על המשתמשים איתם אנחנו באים במגע. כמו כן הוא מזין את הפיד בעמודי חברה אותם בחרנו “לאהוב” ובתכנים אשר עשויים לעניין אותנו על פי ההגדרה שלנו בעמוד הפרטי. והשנייה – Most recent – זו למעשה אופציה אשר מהווה את ריכוז כל התכנים שעלו בFeed כרגע בזמן אמת על ידי חברים או עמודים שונים אחריהם אתם עוקבים. במסמך זה למעשה יש עשרה טיפים מלוּוים בדוגמאות, והם רלוונטיים לפעילות פייסבוקית מובהקת, המומלצת למשתמש הרציני.

טיפ ראשון לשאול שאלות | האקט של השאלות הוא אולי האקט והכלי הטוב והאפקטיבי ביותר לשימוש בשעת יצירת מעורבות בFacebook. כדאי להשלים עם העובדה המוכחת כי אנשים אוהבים לדבר על עצמם ולהביע את דעותיהם – הדבר תובע מאיתנו קשב לאחר, גם אם איננו פנויים לכך במיוחד. חשוב להבין כי שימוש בכלי זה מעלה את כמות הLike והתגובות ובכך מעלה את הרנקינג הכללי של המתחם. מותגים רואים תוצאות מדהימות כשהם פונים בשאלות אל הגולשים ומבקשים את חוות דעתם. יש חשיבות רבה לשכלול יכולתנו להיות קשובים לתשובות, להשכיל ולקלוט מתוכַן לתועלת שני הצדדים – לְמה הגולשים שלכם מצפים מכם באשר להמשך דרכו של המותג או השירות שלכם. אם אתם שוקלים לייצר מוצר חדש, הסרת מוצר ישן מליין המוצרים וכיוצא באלה .. נסו לאפיין ולנסח דיון מושכל על הנושא ושאלו לדעתם של הגולשים שלכם. באופן זה תשתפו אותם ותהפכו את המגיבים שנענו לשאלה לפרטנרים לחוויית היצירה ולדוגמה חייה לחדשנות הקריאטיבית של החברה שלכם. לא רק שתעודדו מעורבות ותתניעו שיחה – אלא תוכלו גם להיות מופתעים מהצעות מעשיות שלא עלו בדעתכם מלכתחילה ! בנוסף : חשוב לשאול שאלות אשר גורמות לגולשים לשתף בסיפור אישי הקשור למותג או לשירות שלכם : עשייה מסוג זה תגביר את המעורבות הרגשית של בסיס האוהדים שלכם כלפי המותג ותגרום לשיחה ערנית המתנהלת באווירה חיובית.

טיפ שני לשווק פוסטים עם רעיון של – משחקים וטריוויה | תעודדו משחקים בתוך הפוסטים עצמם זו אסטרטגיה אפקטיבית מוכחת הגולשים בFacebook פעילים מאוד ומוּנָעים מהעמדה של מתן ביטוי לידע שברשותם. זו דרך נעימה לייצר אינטראקציה עם בסיס האוהדים ולא פחות חשוב להכיר אותם מהיבט נוסף, כשם שאנחנו מצפים שהם יכירו את המותג שלנו על כל יתרונותיו. עוד דרך מוצלחת לייצר אימפלמנטציה לרעיון ולסחוף מספר רב של אוהדים היא לפרסם מראש מועד למשחק או לטריוויה. כך הם ידעו שכדאי להמשיך ולעקוב אחריכם ולצפות לזמן בו יתקיים המשחק במישור האון לייני.

טיפ שלישי לייצר אינטראקציה אוהדים ולעודד מעורבות | היכולת לייצר שיחה מתמשכת צריכה לתפוש חלק משמעותי באסטרטגיית פרסום התוכן שלכם. זה אומר שמרגע שהגולשים מגיבים על תכנים שלכם או מפרסמים על הקיר שלכם תוכן יזום מטעמם – המותג שלכם צריך לתרום לשיחה ולתחזק את המעורבות. קחו בחשבון שככל שהתוכן שלכם יגדל מבחינת המעורבות כך הוא למעשה ייראה יותר טוב בפיד. אינטראקציה עם אוהדים אשר מראים שותפות בקיר שלכם היא תנאי הכרחי ליצירת זיק של סקרנות שתתבטא בהמשך בנוכחות מוגברת של במת הניוז פיד.

טיפ רביעי לשלב Wall Sapplets – מיזמים ישומיים של מדיה חברתית אשר ממנפים את השיחה | סטאטוסים רגילים לא תמיד מייצרים סיבה מספיק טובה לאינטראקציה. מוטב לחשוב מפותח, ומֵעֵבֶר לסטאטוסי טקסט – לשלב עוד קומפוננטים מעניינים שתכליתם לייצר אינטראקציה. למשל : שאלות Polls, קופונים לשיווק ממוקד של מבצע ועוד … מגוון תכנים אשר בכוחם להפיק אינטראקציה שהיא מעבר לLike ולתגובות. תוכן מסוג זה יעודד ויראליות של המתחם שלכם ועתיד למשוך אליו “לקוחות פוטנציאליים” מבין הגולשים החדשים. חשוב לשמור על מתח ולשחק עם מסרים כאלו – לייצר בילד אפ שהוא בגדר הזמנה לבסיס האוהדים שלכם לעקוב אחר התוכן המיוחד המוצע בזאת, על מנת שירשמו לפניהם ששווה לפקוד את המתחם יותר מפעם ואולי אף להזמין חברים.

טיפ חמישי לשלב תמונות תוך שימוש מבוקר בויזואלים רלוונטיים | במקום שתספרו לאוהדים שלכם על אודות המוצרים שלכם ועל מיבחר השירותים שאתם מציעים – מוטב להראות להם בצורה מוחשית מה עושה אתכם כל כך גאים במותג שלכם. אתם יכולים לספק אטרקציה על ידי הנגשת המסרים שלכם בתמונות. טבעי שהרבה מהגולשים בFacebook לא ממש מעוניינים בקריאת תכנים ארוכים ויעדיפו פי כמה לקבל תוכן קליט באופן מיידי, למשל בצורת תמונה. קחו בחשבון שהקידום של התמונה בFacebook מקבל תיעדוף משמעותי כאובייקט פרסומי בעמודים שלכם ופקטור זה יכול לתגבר את היקף הופעתכם בפיד. דוגמא מוצלחת לתוכן מעניין שתוכלו לשווק תהיה למשל הצגת תמונות של עובדים שלכם, מאלה הבאים במגע עם המוצרים והשירותים – זו דרך ידידותית להנגשת העולם שלכם בקישור חברתי ואנושי. עוד דרך נהדרת לעורר התלהבות מצד הגולשים באשר למוצרים חדשים שאתם מוציאים – פרסמו תמונות אשר יאפשרו לגולשים להשתתף בחווית סקופ וראשוניות באשר למוצרים חדשים וכן חדשות על תנועת המרצ’נדייזינג של המוצרים שלכם.

טיפ שישי מחוברים לאירועים רלוונטיים ולמועדים פומביים | Facebook מהווה Hub נפלא למציאת אינפורמציה באשר לחדשות, אירועים וטרנדים אחרונים. לגבי חיזוק מעמדו של המותג, נתון זה משמעותי ביותר וראוי לזכור זאת ולהשתמש בתוכן אקטואלי אשר מדבר אל הגולשים שלכם. צריך למצוא את הדרך לקישור תבוני בין התוכן שלכם לבין אירועים עכשוויים, במקביל לגיוס מועדים בולטים בלוח השנה ולשתף את הגולשים בשאלות על הנושא או בהצגת העמדה שלכם ביחס לאירוע כזה או אחר. מותגים אשר משתמשים ומתמקצעים בהזרמת חדשות יכולים בנקל להשתמש בFacebook כמקום מתאים לאירוח נושאים עכשוויים. שיטה טובה להצדיק הפניית שאלה לגולשים על יחסם לחדשות עכשוויות ובמיוחד לחדשות מתפרצות, לנושאים חמים על שולחן האג’נדה. כמותגים וחברות הֱיוּ סמוכים ובטוחים כי השיחה תתגבר ותייצר כמות ניכרת של טרפיק ונראות בפיד. חלק מהמותגים צריכים לסגל לעצמם כישורים קריאטיביים על מנת שהתוכן הרלוונטי יתואם ישירות ובעקיפין למוצרים ולשירותים שלהם. הדבר עלול להישמע כדרישה מוגזמת אך מצד שני אם זה נעשה נכון הרי זכיתם ביתרון שישנה מקצה לקצה את השפעת הפעילות במתחם.

טיפ שביעי לשלב תוכן ווידיאו ולהשתמש בכוח ההשפעה שלו | אנשים אוהבים תוכן אינטראקטיבי שמופיע בקביעות בפיד שלהם. ופוסטים של וידיאו הם אחת הדרכים האסטרטגיות החזקות ביותר שבהן מותגים יכולים להשתמש. סירטוני וידיאו אשר מפובלשים בFacebook יכולים להיראות ישירות בניוז פיד ואינם דורשים מהגולש לצאת מהמיתחם למקום אחר. כמו כן הם תופסים נפח משמעותי בפלואו של התוכן ולכן כפי הנראה האוהדים שלכם לא יפספסו אותו בתוך האוקינוס הגדול של התכנים. זו דרך מצויינת להציג מוצרים חדשים או לספק מידע על שירותים עדכניים מבחינת התנועה השוטפת של החברה – תוכן מסוג זה מעורר התלהבות ובונה בסיס חיוני לדיאלוג המובטח. זהו גם הערוץ שדרכו תוכלו להעביר ללקוחותיכם מסרים של : How To מעין הדרכה על המהות של השירות שלכם כשיטה מעולה ליִיצוּר ערך הלכה למעשה.

טיפ שמיני לשווק תוכן בזמנים מכווני קמפיין | Facebook מהווה אַרֶנָה נכבדה לשיווק ופרסום תוכן המקושר לזמנים רגישים בהם אתם צריכים חיזוקים. שיווק תוכן הקשור בזיקה אמיצה לאירועים העתידים להתקיים בזמן קרוב או פיזור קמפיינים קצרי טווח יוכלו להסתכם בהצלחה כבירה בניוז פיד שלכם. ראוי לקחת בחשבון כי יש צורך להשתמש בכלי זה באופן תכוף ובכך להבטיח שהאוהדים שלכם אכן ייחשפו להצעות ערך ייחודיות ולאירועים מיוחדים אותם ברצונכם לשווק. שימו לב רק לגלות זהירות בהקפדה על רלוונטיוּת בהעברת הצעה ייחודית לחברים על מנת שלא תיחשבו כספאמירים לכל דבר.

טיפ תשיעי לשלב לינקים בתוך הפוסטים | Facebook היא זירה אשר מוּנעת מכוח השיתוף ומושתתת על הפצת אינפורמציה ורעיונות באמצעות שימוש משוכלל במתודות הפצה כדוגמת לינקים . מותגים יכולים לנצל את העובדה הזו על ידי העלאת פוסטים ובתוכם לשלב הטמנת לינקים כך שתתרחב האינטראקציה והתוכן יעלה לדֶרֶג גבוה בפיד. לינקים מיסודם לא מייצרים רנקינג גבוה כמו תמונות ווידיאו אבל אם משווקים אותם נכון ומצביעים על העניין הרלוונטי בקישור, הם עשויים לעורר תכונת העברה בין חברים ובכך למעשה להפוך לתוכן ויראלי חזק. באופן זה תשיגו שתי תוצאות במקביל: גם תשווקו ותפיצו את הרעיון והתוכן של המותג שלכם,  ובנוסף גם תנכיחו את הניראות של המיתחם שלכם. ככל שאנשים יפיצו את התכנים ואת הרעיונות שהוצגו מטעמכם, כך המותג שלכם יהפוך לנראה יותר בFacebook. רצוי גם לקחת בחשבון שזו דרך נפלאה לייצר טרפיק לאתר שלכם או לחילופין לבלוג שלכם ושוב, באמצעות “תחבולה” זו אתם למעשה מרוויחים פעמיים: מחד – שיווק המתחם הפייסבוקי שלכם ובנוסף גם פתיחת שער לזירות נוספות החשובות לכם באותה מידה.

טיפ עשירי להיות ברור בפרסום פוסטים | חשוב להיות ברורים בחיבור פוסטים, שכן פשטות המסר היא בגדר כלי עבודה המהווה מפתח להצלחה. לעתים תכופות מותגים משווקים תכנים במחשבה שגוייה שאלו צעדים טקטיים שייצרו מאליהם את השיחה המצופה. מסתבר כי אין מועיל בניסיון להבין מראש מה ילבן את השיחה אלא די בכוונה להיות פשוטים ולהגדיר לבסיס האוהדים מה אתם מצפים שהם יעשו במדוייק. אלו הן הפעולות אשר מבטיחות הקליטה הספונטאנית המתייחסת ל”הבנת הנקרא” על ידי הגולשים הנחפזים לענייניהם ( והנתונים ללחץ זמן) וגורמים להם בפועל לעצור ולקחת חלק בנעשה.

מסקנות וסיכום …הבנה של מבנה העומק הטכנולוגי והסמנטי של הפיד בFacebook היא יעד שיכול לבלבל את מי שאינם מומחים לדבר. אבל – עם אסטרטגייה מובנית והתנהלות חכמה במשימת שיווק תכנים המותג שלכם יכול להמריא לשחקים במרחב הדיגיטאלי ובמציאות הממשית גם יחד. נוכחנו כי ניתן בהחלט להיות כל הזמן בTop News – על ידי שימוש בפרקטיקות ההולמות והמומלצות בפוסט זה לשם חיזוק הדחף להתרחב ולהשפיע, ובמתן תנופה לתוכן שתכליתו התגבשות בסיס אוהדים חזק. כל עסק יכול למקסם את הנראות שלו ולייצר רנקינג גבוה יותר של נראות התכנים בפיד. קחו בחשבון שסוג התוכן הקטגוריה שהמותג שלכם בוחר בשעת ההגדרה ישתקפו באיכות ובכמות התוצאות. מתודת העבודה בה אתם בוחרים בכדי לייצר אימפלמנטציה למסרים שלכם תהווה גורם משפיע על האופן בו התוכן יראה ועל הדרך בה אנשים יגיבו לו. אי לכך שיקדו היטב מראש על סוג התכנים, הדרך, המקורות הרצויים והמשקל שתייחסו להם, כמו גם מידת הרלוונטיות שלהם לעניינכם. למעשה – הודות לשיכלולים שמספקת המדיה – הרי מכאן ואילך השאר כבר יקרה ויתפתח לו באופן טבעי…

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.