10 Mobile Trends for 2014 and Beyond | Two

 534465

פוסט זה מהווה שני בסדרהשעוסקת במגמות המרכזיות בתחום המובייל ל2014. למי שלא קרא את הסקירה הקודמת רצ”ב- Link. הסקירה מבוססת מחקר של JWT Intelligence וכפי שאני עושה תמיד צירפתי לכם את המקור בתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם. אני אשטח בפניכם את חמשת המגמות הבולטות מהמסמך המקורי- על מנת שתהיה לכם תמונה מלאה של כל עשר המגמות. מכל אחת אחלץ לכם את הנתונים המשמעותיים בעיני, וכמו כן אוסיף עליהם כמה תובנות משלי.

Outsourcing to The Machine – מיקור חוץ של פעולות למכונה- למובייל | מכשירי המובייל עוזרים לנו לעשות אאוטסורסינג של יכולות, ידע ומאמצים. ככל שהטכנולוגיות מתפתחות, המכונות מציידן תהפוכנה למתוחכמות יותר ותדענה לזהות צרכים ואף לחזותם מראש, כך שלמעשה הן תמצאנה כל הזמן צעד אחד קדימה מהמשתמש. כשאנחנו מחזיקים כל הזמן בידנו מחשב קטן אך משוכלל במידה כזאת שהוא גם עוזר לנו להגדיר מיקום, להעביר מידע בזמן אמת וכמו כן מאפשר לנו לחזק שרירים חלשים ולהשלים פערים שנפערו באתרנו  בין האפליקציות השונות. הוא מאפשר לנו לעשות אוגמנטד ליכולות שלנו וכן לעשות במידה מסוימת אאוטסורסינג של פעולות, של חשיבה ושל מילוי משימות בזכות המכונה שממלאת עבורנו פונקציה של כוח נוסף למוח. כל אלו מאפשרים לנו למעשה לחזק את עצמנו באמצעות הכלים החדשים, באמצעות המכונה. אנחנו מורגלים לשאול את המובייל שלנו על מיקומים ועל הדרך להגיע אליהם, למצוא או לתרגם עבורנו מידע מבוקש. הטכנולוגיה מתקדמת יותר ויותר ועוזרת לנו בצורה יוצאת מהכלל. יתרה מכך – האבולוציה שלה תגיע במהרה לשלב שבו היא תלמד אותנו ותדע עם הזמן לזהות את ההעדפות שלנו. בכך היא עתידה לחסוך לנו זמן בהשגת אינפורמציה ובהפיכתה ליותר סימלסית באופן מובנה לצרכים שלנו.

ככל שנכנסות לתמונה עוד ועוד טכנולוגיות של תבונה מלאכותית- וככל שהטכנולוגיות הללו מתקרבות אל פתרונות שפוגשים את הלקוחות, גם הצרכנים מציידם מאמצים את הרעיון שכן זה הופך אותם ליותר חכמים, לבעלי יכולות גבוהות יותר כדי לעשות הכל במהירות, בקלות וביחס קונטקסטואלי לצרכים שלהם. ללא ספק השימוש ביכולות של חיזוי ופרסונליזציה יהיה הדבר הבא, שיכתיב את הדרך בה אנשי שיווק מתכננים את עצמם בשנים הקרובות. הרעיון שגדל ומתפתח אומר שמותג יוכל ללמוד על הלקוחות, על התנהגותם, צרכיהם, ואפילו לזהות את אותם צרכים מראש- על מנת שיתאים הצעה לצורך. עוזרים דיגיטליים ומכשירי עזר אחרים שיכולים להעמיק את החוויה של הצרכנים על בסיס אותנטי של הצרכים שלהם מזמנים שגשוג עסקי שלמותגים אסור לפספס. 

Privacy and Security Fears Change The Game – הדאגה לפרטיות משנה את חוקי המשחק | הלקוחות יותר מודעים לתופעה של סיכונים ברשת, ולעובדה שיודעים עליהם יותר מדי פרטים. אין ספק שאדוארד סנודן עזר להעלות נושא זה למרכז הבמה. הוא חשף בפני מיליוני אנשים את העובדה שכל הזמן בעצם עוקבים אחריהם ויודעים מה הם עושים, וכן שהדטה הפומבית עלולה להפוך בתוך רגע לנשק הרסני עבורם. ככל שאנשי שיווק מחפשים את דרכם בעולם הדטה ומשתדלים להבין מה לעשות עם הרעיון של ניטור לקוחות לפי העדפותיהם הצרכניות, עליהם לקחת בחשבון גם את הרגישות לנושא אבטחת המידע לגבי הלקוחות שכן זה יכריע את הכף אם כמוקש או במקרה הטוב- כמניע בהחלטה לשתף או לא לשתף פעולה איתם. 

Raging Against The Machine- הזעם כלפי המכונות | צריך לקחת בחשבון שבכל דבר טוב יש כרגיל גם דברים פחות טובים : החדירה של המסכים אל חיינו השוטפים משרה פחד והתנגדות, ויש מי  ש”מתאבלים” על הדברים שאיבדנו כתוצאה מכך שהמובייל משמש לעיתים לסיפור אהבה- אך תכופות גם להבעת שנאה. חלק מהפחד הזה משפיע על עניין נוסף, כמחסום לקדמה : הצפי הוא שככל שתכנסנה להווייה שלנו עוד ועוד טכנולוגיות חדשות, (כדוגמת הטכנולוגיות הלבישות או ה-IoT ) כך גם אנשים ישתנו וירצו להיות במעגלים אינטימיים יותר ויותר ויחפשו פתרונות יותר אנונימיים שלא יחשפו בקלות המידע הפרטי עליהם. ההשלכות על המשווקים בנושא הן עצומות, ואנשי שיווק חייבים להבין שלקוחות מחפשים יותר באלאנס ביחסי מותג/צרכן. רוב הלקוחות שאימצו את הטכנולוגיות החדישות ובראשן המובייל גם יפתחו בצורה כזו או אחרת פחד מאותן טכנולוגיות שהם כה אוהבים. הם לומדים איך לנווט בין הדברים האינטימיים לבין הפרטים החשופים. כמו כן, אנשים לומדים את הנעשה בשטח ומכריחים את עצמם להיות יותר מנותקים, כדי להשיג באופן זה אפקט של איזון בחייהם. אם המותגים יעודדו התייחסות כנה לגישה כזו, וייצרו פתרונות חיוביים שמאפשר השימוש  ברעיון התומך של מובייל, בבחינת “לייף באלאנס”- הם למעשה מוכנים ומזומנים לקשב רב מצד הצרכנים שלהם שיתגמלו אותם בנקודות זכות.

Bringing Mobile to Many- להביא את המובייל לכולם | ככל שיצרניות המובייל ומותגי המכשירים מחפשים יותר לקוחות על ידי כך שהם מוזילים את המכשירים ומאפשרים לצרכנים לשכור דטה בעלויות זולות יותר (להיות נגישים יותר לאינטרנט) כך האוכלוסייה הכללית הגלובלית תהיה יותר מחוברת, ובכך למעשה נפתח ערוץ חדש עבור מותגים שיכולים להשיג שער כניסה והזדמנות להבין אנשים באזורים אחרים ברחבי העולם. מארק צוקרברג למשל מוביל את הרעיון של עולם מחובר על ידי ארגון ה-Internet.Org ובמקביל, גם יצרני מכשירים וגם ספקיות שירותים משתדלים לחבר יותר אנשים מכל העולם. במשימה הזו למעשה הכלכלה העולמית יכולה להתקדם ולתת לכולם להרוויח עם שיטת כלכלה בריאה יותר. מנקודת המבט הזאת של הבאת מיליארד המשתמשים החדשים הנוספים, גוגל ופייסבוק למעשה מרחיבות את מרחב הפעילות שלהן כחברות ומכניסות לשטח אסטרטגית פעולה שיושבת על תפיסת הInternet Everywhere. התפיסה הזו אומרת שהאינטרנט לא מחבר אותנו רק אל החברים שלנו, המשפחות, הקהילות שלנו- אלא גם אל המקורות של הידע העולמי ואל היכולת לפתח בצורה אמיתית כלכלה גלובאלית שתעביר את ערכיה למקומות בהם אין גישה לדיגיטל בינתיים- בצורת מערכות בריאות, פיננסים וחינוך ככלים שמחברים ומאפשרים להתפתח. 

Mobile Disrupts Everything- מובייל “משבש” את הכל | טכנולוגיות המובייל משנות את ההתנהגות של האנשים, ומייצרות קרקע נוחה לבניית מוצרים ושירותים- בדרך שמעולם לא הכרנו. חברות חייבות להסתכל על המודל העסקי שלהן תוך התנסות עם אתגר שהוא קריטי עבורן, דרך משקפיים חדשות על מנת שהן תוכלנה להביו מה מתפתח ואיך להדביק את הפערים לאור רמת החדשנות הנדרשת מהם ואיך להתמודד עם העובדה שהלקוחות שלהן משתנים כל הזמן. כשזה מגיע למובייל, רוב החברות עושות דברים ישנים בדרכים חדשות- אבל יחד עם זאת הן ייאלצו להכיר בכך שבעולם שמשתבש מהיסוד צריך לעשות דברים חדשים בצורות חדשות.

בחיפוש אחר רעיונות חדשים ומשבשים, חברות מובילות, מיבמ ועד לאינטל, יוניליוור וספרינט נפתחות לצורת חשיבה חיצונית יותר מאי פעם. החברות הללו למעשה מתפקדות כספונסרים להאקתונים, ומנסות אתגרים נוספים שמאשרים כניסה של יזמים עצמאיים לתוך מרכזי החדשנות שלהם, או שהן חוברות לחברות מחקר ולארגוני מחקר שעתידים לתת להם זוויות הסתכלות חדשות. במקום להילחם בתנועת ההשתנות של העולם ולנסות ליצור סטאטוס קוו- חברות תצטרכנה להמציא את עצמן מחדש בסביבה של מובייל ובעולם שנהיה יותר קונקטיבי. חשוב להבין שהמציאות החדשה מכתיבה מצב תחרותי שיגיע מכל כיוון ומכל אחד. ולכן חברות צריכות לחשוב יותר כמו חברות טכנולוגיה, ולזהות מהר ככל האפשר כניסה של גורם תחרותי מכיוונים שונים תוך הפגנת יכולת להשתנות ולהתגמש במהירות

מילת סיכום, אני מקווה שנהנתם מהסקירה המרתקת הזו אותה ארזתי לנוחותכם בשני פוסטים עוקבים. בעיני JWT עושים עבור כולנו עבודת קודש בשיתוף התכנים החשובים הללו, שיכולים להוות עבור כולנו מודל מוצלח, ובעיקר- ארגז כלי עבודה איכותי. מעודדת אתכם להיכנס למסמך שאמבדתי עבורכם בסוף הרשומה ולקחת ממנו תובנות נוספות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.