עד לנקודת זמן זו, ישנן מחשבות שמחלחלות לראשי אותן לקחתי מ- Cannes Lions 2018, פסטיבל של שיכרון חושים ב : מידע, אנשים, חוויות, קייסים ואמירות מעניינות וחשובות.
אחד הדברים שלא עוזבים את ראשי הינו האמירות שנאמרו בפאנל של- Apple על הבמה, סמנכ”לית השיווק הגלובאלית של החברה דיברה על כך שאפל מגדירים את האנשים שנמצאים בחנויות לא כמוכרנים- אלא כמומחים שמעבירים הלאה לאנשים את הפשן לטכנולוגיה ואת הפשטות שבה. כל מה שהם צריכים לעשות הוא לעורר השראה באנשים ולגרום להם לרצות להיות קרובים לטכנולוגיה ולאפל בפרט.
אנשים בפרונט ליין של אפל לא נמצאים בשביל למכור.
הם נמצאים בשביל להעשיר את החיים של האנשים בטכנולוגיה.
העובדים ברצפת המכירה נקראים- “רצפת היצור של הקהילה” באפל נמדדים על הקונקשיינים – בכמה אנשים נגעו, וכפועל יוצא לכמה הם גרמו להבין יותר את הטכנולוגיה ולרצות להתקרב אליה ולהשתמש. המדד שאפל מחפשים להבין הוא- כיצד אנחנו מעשירים את החיים של האנשים באמצעות הטכנלוגיה ? והדרך למדוד זאת היא בכמות הנגיעות בחנות.
אפל רוצה לבחון האם היא יכולה להיות הפלטפורמה הגדולה ביותר בעולם להעשיר את החיים של האנשים -חשוב לציין שהם לקחו את הרעיון של התפקיד שלהם רחוק- ורוצים להגדיר את אפל כקהילה הגדולה ביותר בקמעונאות, הם הפכו את רצפת המכירה למקום מפגש, השראה, חשיבה מבלי שיהיו עסוקים בהכרח במכירה. על כך הם זכו בפרס קריאטיביות בקאן ברמה הגבוהה ביותר- גרנד פרי רצ”ב הסרטון :
אני לא מכירה הרבה מותגים, חברות מסחריות- שמרשות לעצמן לחשוב בצורה כזו… מותג שמבוסס קהילה, ושם בפרונט ליין את העובדים שלו ככאלו שאמורים להוות את הדבק של הרעיון- ואת המשיכה של האנשים לחוויה שהיא הרבה מעבר למכירה, מהווה בעיני מקור עצום להשראה.
פרופסור סקוט גלאווי, מדבר על אפל כחלק בגוף שלנו שמייצג את הסקס, אפל זו לא חברה שמוכרת טכנולוגיה- היא בעצם סוג של סמל סטאטוס שמשדר לצד השני שאנחנו ראויים. ואין ספק שכשמסתכלים על החנויות של החברה, רצפת המכירה מהווה מוקד משיכה עצום שהופך את האוף ליין להרבה יותר חשוב מהאון ליין ומשרת אותנו ברמת האיזונים.
קל לנו לחשוב על כך שהכל הופך לדיגיטלי אבל העוצמה האמיתית של מותג בעידן הנוכחי הינה לערבב בין השניים, וגם להבין שלפחות בנתיים החיים האמיתיים קורים באוף ליין ולא באון ליין. מקינזי אומרים בצורה חכמה שעד 2020- שבעים אחוז מ”קניית המידע” שלנו תהיה באון ליין, משמע אנחנו נחשף לדברים שישפיעו על קבלת ההחלטות שלנו, אבל שבעים אחוז מהרכישות שלנו תתבצענה אוף ליין.
מותגים שרוצים להפוך לממגנטי קהילה, חייבים לחשב מסלול מחדש באשר למדדים שלהם להצלחה- וכשמדד הוא נגיעה בלקוח והשראה, לטעמי המכירה תגיע בשלב מאוד מהיר לאחר מכן.