What Data Are Marketers Analyzing ?

רשומה זו ממשיכה את המחקר שלי בנושא הBig Data וזיקתו לתחום האנליזה –  ולממשק שלו עם עולם השיווק. הפוסט הנוכחי מסתמך על מאמר שפורסם באימרקטר ושוטח בפנינו תמונת מצב על הערכים שאנשי שיווק מודדים כיום בתחומי הפעילויות הדיגיטליות שלהם. המחקר של- Econsultancy עסק בנושא המדידה לנוכח התופעה שככל שישנם יותר ערוצים וככל שחודרת לתודעה השיווקית תפישת ה- קרוס צ’אנלס, כך גובר הצורך לבדוק מאילו ערוצים אנחנו מביאים את התוצאות בחלוקה לאון ליין ואוף ליין- ומהם המשפכים הנכונים ביותר בתהליכי השיווק שלנו ובגודל ההשקעה במדיה ובכוח אדם, שיוקצה להעלאת תוכן ולפעילויות אחרות ברשת. כפי שתוכלו לראות בגרף הבא ישנם שלושה פרמטרים חדשים למדידה שתופסים את האחוז הגבוה ביותר: מדידת ערכם של מרכזי שירות, מדידה המבוססת על התנהגות בזמן אמת (שעליה יש לתת את הדעת כי היא מעידה על שינוי בתפישת השיווק שמחייבת יכולת תגובה מיידית לצרכי הלקוחות), ומדידה של POS,

גם זו להערכתי נקודה ששווה להתעכב עליה שכן נקודות המכירה האלקטרוניות המשוכללות מאפשרות לנתח כיום הרבה יותר נתונים מבעבר. יש להצליב את היכולות הללו למדידת דטה התנהגותית בזמן אמת- נתון שיכול להשפיע בצורה גורלית על עיצוב המציאות העסקית !

Source eMarketer

ב2013 ניתן לראות גם גידול בהתייחסות לדטה שמגיעה מהסושייל-  כ63 אחוז מהנסקרים הגיבו לנתון זה בחיוב לעומת 56 אחוז מנסקרי השנה שעברה. מתברר כי הרבה פחות מכלל אנשי השיווק התעניינו בדטה שמגיעה ממערכות של שירות לקוחות- וכמו כן, שאנשי שיווק שמים פחות דגש על ניתוח דטה ממקורות צד שלישי. נתון זה יכול לספר כי אנשי שיווק מסתפקים במידע שיש בידם במאגר החברה ומעבר לכך אינם מרגישים צורך לדעת על הלקוחות שלהם שום פרטים נוספים, או לחילופין אינם מסוגלים להתמודד עם ניתוח הדטה וחילוץ התובנות המתבקשות. נתון משמעותי אחר שמשתקף מהמחקר -ארבעים וארבעה אחוז מאנשי השיווק משלמים טבין ותקילין על כלי הקשבה בסושייל, אכן נתון שמעלה את ערכה של הדטה שמגיעה מהסושייל.

Source eMarketer

באופן כללי ארגונים מעידים שהם שמים הרבה יותר משאבים על כלי דטה וכוח אדם של אנליזה, 45 אחוז ענו כי הם מגיסים עובדים נוספים בין שני עובדים ליותר. מחקרים נוספים מעידים במבט כלל עולמי כי 52 אחוז מאנשי שיווק טוענים כי דטה עזרה להם להגדיר הזדמנויות עסקיות חדשות. 46 אחוז ענו כי דטה עזרה להם לבנות פרופילים- קלסתרים של הלקוחות ועל ידי כך ליצור אינסייטים מעשיים שניתן לפעול דרכם ממסה גדולה של אינפורמציה.

חשוב להדגיש כי יש עדיין מרחק מהתרגשות לרעיון של שימוש בדטה, חברות מנסות להבין איך הן יוצרות אימפלמנטציה של מאסה של אינפורמציה. חברות עדיין לא מבחינות בשימושים בדטה כפי שהשתמשו עד כה לבין שימושים בטכנולוגיות שמאפשרות להם לעשות קפיצת מדרגה ולעבור ל”דור הביג דטה”, כשהן נשאלות מה ההזדמנות תרמה להם במידה והתחילו לעשות ניסונות הרוב הגדול עונה- כלום. ישנו להערכתי פער מאוד גדול בין חומר הגלם של המידע העצום שנמצא ברשותינו, לבין הכלים הטכנולוגים שלוקחים משאבים רבים מארגונים וקשים להטעמה. חסר ההבנה לדבר המשמעותי ביותר- היכולת לסדר את הפלואו של שימוש בדטה, יצירת הקלסתרים של הלקוחות ואיפיון השאלות הנכונות שיובילו לעיצוב המשפכים באופן כזה שיספק תשובות מעשיות ואיכותיות מבחינה עסקית.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.