אפשר לקרוא לפוסט הזה- “זן ותחזוקת העובד הדיגיטלי 3.0“, כי יש בו מעט מהפילוסופיה- הזן. אך הוא כולל גם הרבה מאוד מהפרקטיות שתיקבע באם המותג שלכם הולך בצעדי ענק קדימה או נסוג אחורנית. לא מזמן כתבתי בFacebook שלי סטאטוס כתובנה ל2014- שבעקבותיו חשבתי להאריך ולפרט ברשומה בנושא Digital-Savvy Workers. התברכתם וכבר הצלחתם לגייס טאלנט דיגיטלי לחברה שלכם ? עכשיו המשימה האמיתית תתבטא לא בכך שתקרבו אותו אליכם, אלא שאתם תקרבו את הארגון אליו. תקשיבו למה שעובר עליו- לקשיים בהתאקלמות, לצרכים השונים, לרעיונות הביזאריים שלו, וכך תשיגו כוח עבודה שיעצב את החברה שלכם מחדש. זו הזדמנות לרענן את שיטות העבודה, את התהליכים ואת זווית הראייה על איך יוצרים חדשנות עסקית עבור המותג אותו אתם מנהלים. תוך כדי כתיבת השורות הללו חשבתי לנכון לספק לכם כמה נתונים עדכניים לארגז כלי עבודה, בבחינת מדריך שמסַגֵל את הארגון שלכם לתופעת העובד הדיגיטלי.
millennials הם דור העתיד של כוח העבודה. כבר היום- ובמספרים גבוהים, במיליונים ! נכנסים בכל רחבי העולם עובדים חדשים Tech-Savvy Millennials לשוק העבודה ועד 2015 המספרים יעלו בהרבה : למעלה מ100 מיליון בהיקף עולמי. אם אתם מסתכלים בכדור הבדולח של החברה שלכם ומחפשים את סימני העתיד רבים הסיכויים שתמצאו כי יותר ויותר millennial talents עתידים להכלל בצוותי העבודה שלכם, כחלק טבעי של החברה. אבל צריך לקחת בחשבון לסוג העובדים הזה, העובדים הדיגיטליים יש מוניטין שונה בהרכבו. 69 אחוז מהם לא ממהרים לקחת אחריות ו46 אחוז מהם- פחות מעורבים במקום העובדה. חשוב לי לציין שהמספרים נשענים על מחקרים עולמיים ואין ספק שצריך לעשות את ההתאמות לסביבה המקומית ולאקו סיסטם הישראלי שמשנה מעט את התמונה. לסוג העובדים הללו יש סטייל שונה וצרכים שונים, ועל מנת שתוכלו “לנצל” נכון את כוח העבודה החדש מן ההכרח להכיר מספר עובדות לגבי הגישה הנאותה שתעזור לכם להיות אטרקטיביים בעיניהם. כך למעשה תוכלו לבנות את הגשר שיבטיח לכם איכות חדשה בעבודה. בפוסט זה אני רוצה להציג לפניכם מספר דרכים שכדאי לקחת בחשבון :
לאמץ טכנולוגיות חדשות– עובדים מהסוג הזה גדלו באופן טבעי בסביבה דיגיטלית, כ”נייטיבס” של העידן המודרני, שפשוט מאוהבים בטכנולוגיה. בין אם הם משתמשים בה להודעות טקסט או כאמצעי התקשורת המרכזי שלהם, ובין אם בציוצים בטוויטר, ועוד. העובדים הדיגיטליים הצעירים משתמשים בטכנולוגיה כהרגל חיוני שמשתלב טבעית בסביבה שלהם. לכן אין זה אמור להפתיע שהם מצפים ממקום העבודה שלהם להתייחס לכך באותה מידה, וזאת גם אם הדור היותר מבוגר לא לגמרי מסכים או מבין זאת. 45 אחוז מהנסקרים במחקר עולמי שסיסקו ערכה על העובדים החדשים, טענו שהם שמים את הגישה הישירה לטכנולוגיה בארגון במקום גבוה יותר מדרגת החשיבות שהם מייחסים לשכר ! במלים אחרות העובדים הללו יעדיפו לקבל משכורת נמוכה יותר תמורת יתר גמישות בכל הנוגע לטכנולוגיות ולאופן הפעלתן. על מנת להיות אטרקטיביים מול כוח האדם מהדור החדש הזה חשוב אפוא לגלות גמישות ביחס לטכנולוגיות ולסושייל מדיה. אמנם צריך לפתח פוליסות חכמות של סושייל מדיה על מנת להגן על החברה שלכם, אבל חשוב להשקיע כל מאמץ כדי שהדור הצעיר יקודם כך שמיומנותו וכישוריו יהפכו לכלי שרת מרכזי ומשמעותי לחברה שלכם !
Work-Life Balance– אחת הסיבות שדור הצעירים הדיגיטלי כמה לגמישות במקום העבודה נובעת מתפישת האיזון בסדרי החיים- וורק לייף באלנס. בין אם מדובר במקום העבודה הפיזי ובין אם ביכולתם להשתמש בסושייל מדיה “בעבודה מהבית”, אלו הכלים והסביבה שהדור הזה מייצר על מנת שיוכל ליהנות מאיזון נכון בין החיים הטובים לעבודה ולמחויבות. כששואלים את הדור הזה מה הכי חשוב להם מתברר כי לגבי 30 אחוז להתחתן זה הדבר החשוב ביותר בעוד 26 אחוז עונים שהקריירה היא החשובה להם ביותר. millennials מוכנים בהחלט להיות מחוברים למקום העבודה שלהם, אבל אינם מוכנים לעשות זאת באופן טוטאלי ועל חשבון החיים הפרטיים שלהם. לאור זאת כדי לגייס את הדור הזה לשירותכם אתם חייבים לאמץ אותם לחיק ההחברה שלכם מתוך תפישה מודרנית שמקבלת את רעיון ה-work-life balance. תשנו את פני החברה שלכם על ידי הוספת גורם הפאן לתרבות התקשורת, ותאפשרו לעובדים שלכם בכל הזדמנות להכיר זה את זה באופן אישי גם מחוץ למשרד. ראוי לעמוד על נקודה נוספת באיפיון הדור הזה, שהוא גם מצפה לבנפיטס מיוחדים. 81 אחוז מציינים במסגרת מחקר של סיסקו שהם מחשיבים בנפיטס, הטבות בראש סולם העדיפויות בעוד שהם פחות בררניים לגבי מהות תפקידם בעבודה ! לכן חשוב להציג לעובדים אלה הצעות שייראו בעיניהם כמשביחות את איכות חייהם תוך שמירת האיזון בין מקום העבודה לחיים הפרטיים.
Mentorship ופידבק– מכיון מכיוון שהדור הזה (סביר להניח) מתחיל ממקום נמוך יחסית בסולם העובדים בחברה- אם מחפשים אחר מנהיגים שוחרי קריירה, השאיפות של העובדים הללו הן למצוא בכיר שיכול לעשות להם מנטורינג ולתת להם פידבק באופן קבוע. מעניין אותם באם הקרירה שלהם מתקדמת וחשוב מכך הם רוצים לדעת שהעבודה שלהם משפיעה ותורמת ואף עושה הבדל בארגון. במחקר שנערך המספרים הראו בבירור כי 75 אחוז מהם מחפשים אחר ליווי מקצועי, מנטורינג ותמיכה במקום העבודה הנוכחי שלהם. כשמנסים לחַשֵׁב מה ימשוך את הדור הצעיר למחוייבות עמוקה לארגון צריך לבנות תוכנית הדרכה הכוללת מלווים מקצועיים שיכולים לעדכן את העובדים החדשים בנושאי ההזדמנויות הקיימות ולתת להם פידבק באשר להתקדמותם תוך כדי תנועה. משנוצרת תרבות כזו בתוך החברה יכול הדור הזה למצוא את התנאים להתחבר עם עובדים מקבילים ולבנות קהילה פנימית שתאפשר להם ללטש את היכולות המקצועיות שלהם בניפרד ובמשותף. לכן חשוב שתיערכו מבעוד מועד ותבנו את אווירת התרבות התואמת לצמיחת מנהיגי הקריירה הפנים ארגוניים שלכם שיהוו תשתית להתפתחות עתידית וימקסמו את הפוטנציאל של הדור הזה.
גמישות -כשהדברים מגיעים לכוח עבודה רציני, הדור הצעיר נזקק לפלקסביליות הרבה יותר גדולה מהדור הקודם. זה נובע לבטח מהעובדה שהדור הצעיר מורגל למצב שבו הטכנולוגיות מאפשרות לו להגמיש את שעות הנוכחות שלו בעבודה ולעבוד גם מרחוק. –הוא כבר לא חושב במונחים של 9-5 אלא הוא פועל לפי טיים שיפט משמעותי שכבר טבוע במרקם האנושי שלו להיות נגיש מרחוק ולבצע פעולות גם בלי לשהות פיזית במקום העבודה. 64 אחוז מהנשאלים במחקר העולמי של סיסקו ענו כי הם ירצו מאוד לעבוד מהבית בחלק מהזמן ו66 אחוז ענו כי הם ישמחו לעבוד לפי לוח זמנים גמיש במקום העבודה עצמו. הודות לטכנולוגיות החדשות, ניתן לעובדים לקבל הטבות בשעות מיוחדות לעבודה, לאו דווקא על רקע מצב משפחתי (נשואים עם ילדים וכיוצא בזה). מנהלים חכמים צריכים להתחשב בפרופורציות הזמן של העידן הטכנולוגי ולבנות מערכות שתומכות את הצרכים הללו באופן פרסונאלי ובמקום להיבהל – אפילו לברך על כך. הם יכולים להשתמש בטכנולוגיות לשם שימור הקשר עם העובד ועל ידי שימוש חכם בטכנולוגיות לחזק את מיקומם של בני הדור הצעיר בחברה.
מילת סיכום- על פניו יכול להֵיראות שאתם מכניסים את הנסיכה עם העדשה אל תמהיל העובדים שלכם. אבל צריך לזכור שני דברים חשובים ביותר : הראשון, זוהי המציאות ואלו יהיו העובדים החדשים שלכם בין אם תרצו ובין אם לא (יכולתם לראות זאת במספרים שצירפתי בתחילת הפוסט), השני- לכוח העבודה הזה יש נפח סגולי יקר מפז, ככוח אדם שיעזור לכם לעצב את המחר כי הוא למעשה ייתן לכם את הכלים להכיר את הצרכן החדש, שממש כמו העובד גם הוא משתנה, והופך להיות לבעל צרכים חדשים. עדיף לאמץ את השינוי מאשר להתנגד לו- כי מי שלא ינוע עם הזרם סביר להניח יעלה על שרטון. צירפתי לכם מצגת מדליקה של סיסקו שמציגה באינפוגרפיקה יפה את ממצאי המחקר שלהם ומספקת לכם את התובנות ואת הכלים הדרושים לקירוב דור העובדים החדש.