מעניין לראות כיצד בינה מלאכותית גנרטיבית משנה את המשוואה בעולם חווית הלקוח. בעוד שרבים עדיין מדברים על סיכונים ואתגרים, הנתונים מראים תמונה ברורה- בדומה למה שפרסמתי לכם על הדברים שנאמרו בפסטיבל הקריאטיב בקאן, מדובר בטכנולוגיה שמגיעה מהר ומשנה דברים מהר. המשמעות היא שאי אפשר להמשיך לחכות ולשבת על הגדר, נדרשת תוכנית פעולה ברורה.
מחלקות שירות הלקוחות, שכבר מזמן משלבות בינה מלאכותית מסורתית, מובילות את המגמה עם כמעט מחצית מהארגונים שכבר משתמשים בטכנולוגיה ליצירת דיאלוגים לנציגי השירות. התחזית מראה שעד סוף 2024, שני שליש מהארגונים יבררו את הדרכים על מנת לאמץ את הטכנולוגיה. זה מזכיר לי את המהלך של קרפור, שיצרה תוך חמישה שבועות סטודיו לשיווק מבוסס בינה מלאכותית שמפשט את היצירה של קמפיינים דינמיים ומאפשר פיתוח מהלכים פרסונאליים- מחלקות שיווק ושירות מבינות מיד את הערך ברעיון וביכולת של הטכנולוגיה לשנות את המעורבות מול הצרכנים.
אנשי השיווק נכנסים עמוק פנימה- 28 אחוז כבר משתמשים בטכנולוגיה לפילוח לקוחות, ומספר דומה מיישם אותה לאוטומציה של תהליכי עבודה ומחקרי שוק. כמו שראינו במקרה של לוראל, שהקימה מעבדת CREAITECH המשלבת מודלים מתקדמים של שפה ודיפוזיה ליצירת תוכן ופתרונות מותאמים אישית. ההערכה היא שתוך שנה, יותר מ-70 אחוז מאנשי השיווק ישלבו את הטכנולוגיה בעבודתם.
התובנה המשמעותית ביותר מגיעה מהמספרים- בעוד ש-36 אחוז מהמנהלים מאמינים שהטכנולוגיה צריכה לייצר שינוי משמעותי בעסק כבר עכשיו, רק 26 אחוז באמת משתמשים בכלים ומייצרים ערך. זה מזכיר את הממצאים של PHD שהראו פער משמעותי בין תפיסת הידע לידע בפועל- 42 אחוז העידו על עצמם שהידע שלהם מתקדם, אבל רק 14 אחוז הצליחו לענות נכון על שאלות בסיסיות בתחום.
המפתח להצלחה, הוא ביכולת ליצור פתרונות שמשלבים את הטכנולוגיה בצורה חכמה- מערכות Self Service, ניתוח דטה ומסמכים, ויצירת פתרונות יעילים שבאמת משפרים את העסק. נדרשת פירמידה של שלושה שלבים: הבנה ואימוץ של הכלים לייעול, שיפור האפקטיביות, ולבסוף- טרנספורמציה אמיתית של הדרך שבה אנחנו עושים דברים.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.