The Rise of the Networked Enterprise

מסמך חשוב שקראתי השבוע של חברת המחקר McKinsey שבה את עיני וגם את אוזני ( מצורף לכם בתחתית הפוסט ) וראיתי לנכון להביא לפניכם את האמור בו, מתורגם לעברית. למי שמעוניין לקרוא את המחקר המקורי רצ”ב : לינק.

כל טכנולוגיה חדשה שמגיעה לעולם מביאה איתה סקפטיות לצידה | הסקפטיציזם מונע מאיתנו לראות את הקידמה ולהדביק את הקצב שלה. ההיסטוריה הראתה אין ספור פעמים כי המציאות לרוב מוכיחה לנו אחרת משחשבנו. המחקר הנ”ל מראה כי ייתכן מאוד ש“יום התשלום” Payday של המדיה החברתית והפעילות בעולמות התקשורת החדשה מגיע הרבה לפני המצופה. מסתמנת בבירור רמה חדשה של חברות אשר הולכת ונבנית בפועל. זו משתמשת בקולוברציה של טכנולוגיות Web 2.0 באופן אינטנסיבי על ידי שימוש בַּכוח הפנים ארגוני של החברה : דהיינו העובדים, ובמקביל ייצור מהלך חיצוני אשר מעמיק את הקשר בין הארגון לבין קהל הלקוחות והגולשים, ולבין השותפים והספקים. החברה אשר ערכה את המחקר מגדירה ארגונים אלו בשם חדש -Networked  enterprise. התוצאות שנרשמו בידי האנליסטים של החברה מראות כי השימוש בכלי המדיה החדשה הגדיל את שורת הביצוע של הארגונים, והֶעֱצִים את מינוף היעדים של החברה. למעשה, המחקר מראה כי חברות אשר משתמשות באופן מלא בכלי המדיה החדשה לא רק עשויות להיות מובילות בקטגוריה בשוק מבחינה שיווקית אלא גם להפוך לאינסטנציה מובילה למנהיגות ארגונית ברמה גבוהה יותר המושכת את כל החברה כלפי מעלה. החברה חקרה את הנושא במהלך ארבע השנים האחרונות ובדקה איך אותן חברות מובילות משתמשות בכלי הטכנולוגיה.

ממצאי המחקר | המחקר סקר למעלה מ3,200 נשאלים מהתעשייה כולה והממצא המשמעותי הראשון היה שיותר משני שליש משתמשים במדיה החברתית כחלק מהמהלכים שלהם בקמפיינים השונים במהלך השנה. המחקר עסק בשאלות : באיזו מידה ההשפעה של המדיה משנה ומועילה ברמה העסקית, והאם הפעילות אכן משפיעה בפועל על התעשייה במתחמי הבסיס של הארגון ועל התפתחותו היחסית מול המתחרים.

מתחמי המדיה החברתית נכנסים כחלק אינטגראלי של העשייה | קבוצת הנחקרים שלקחה חלק במחקר העידה כי השימוש שלה במדיה החברתית רק הולך וגדל. המחקר מראה בבירור על שימוש מוגבר באופן משמעותי בכלי המדיה החברתית כחלק ממהלכים ומקמפיינים ויתר על כן, ביותר מארבעים אחוז מהעונים למחקר ניכרת העדפה גלויה לשימוש בכלים אלו. יותר מחמישים אחוז מהנסקרים אשר נשאלו ישירות במסגרת המחקר ענו כי יגבירו פעילות באופן משמעותי בשנת הפעילות הבאה. מקרב קבוצת הנסקרים אשר ענו כי הם אכן משתמשים בפלטפורמות אלו אישרו ברובם כי הם משיגים ערך מדיד במפורש בצורת בניפיטים עסקיים ממשיים. יחסי התועלות נחלקו לתנועה ניכרת וערנית של קניה לעומת מודעות למותג או לחברה. תוכלו לראות את הממצאים בטבלה הבאה  : לינק |

המעבר אל Networked enterprise | החברה ערכה אנליזה של קבוצות יעד בארגונים אשר נחקרו ויצרה קלסתרון על פי פרופיל המשתמש שלהן ולפי האופן שבו הן משתמשות בכלי המדיה  החדשה ליצירת עסקים. הממצאים הראו על נתונים מדהימים בשוני בין החברות השונות.  מבין הנשאלים במחקר אשר העידו כי הם משתמשים בכלי המדיה החדשה כערוץ נוסף לקמפיין, 79 אחוז מתוכם  גילו כי השיגו הִשְׁתַפְּרוּת של כחמישה אחוזים או פחות כבניפיט מהמהלך. אלו היו למעשה אותם הארגונים שלא מתייחסים באופן מלא למהלך של המדיה החברתית כגורם שיצעיד אותם קדימה בזכות פעילות שמתפתחת בתוך הארגון אלא משתמשים בכלי המדיה החברתית ככלי שיווקי שָׁגוּר וכחלק מקמפיין ללא התשתית הקושרת את עובדי החברה: לינק . מצד שני בעריכת המחקר – בשלושה טיפוסים של ארגונים התקבל הרושם כי למדו איך לייצר מהלכים הרבה יותר משמעותיים של תועלות עסקיות מעצם השימוש בכלי המדיה החדשה.

שיווק פנים ארגוני  | חלק מהקמפיינים והמהלכים יצאו מורווחים מהשימוש בכלי המדיה החדשה בראש ובראשונה באמצעות שיווק בתוך התאגיד עצמו. המחקר קובע כי הקבוצה הזו שלמדה להנחיל את המהלכים בתוך הארגון הרוויחה באופן משמעותי מפיתוח היכולות של הארגון ומשיתוף העובדים עצמם. התגובתיות למחקר בארגונים מסוג זה הראתה נוכחות יותר גבוהה בצורה משמעותית מצד העובדים אשר לוקחים חלק ומשתמשים בטכנולוגיות Web.2 ואשר העידו על כך שהכלים והפלטפורמות נכנסו כחלק אינטגראלי מהFlow של שגרת היומיום. כל אלו גורמים לקולבורציה גבוהה בין העובדים, דהיינו יצירה משותפת ושיתוף פעולה וכן פיתוח רעיונות על בסיס פרויקטים מבוססי אופנה עכשווית וטכנולוגית המאפשרות פיתוח מהלכים פורצי דרך.

שיווק כלפי חוץ | חברות אחרות אשר נסקרו במחקר זה השיגו תוצאות מרשימות ובנפיט מובהק משימוש בכלי המדיה החדשה הכוללים שימוש בטכנולוגיה מתקדמת ומשיח עם קהל הצרכנים. כחלק מתוצאות המחקר בכירים בחברות אלו העידו על שיתוף משמעותי ומאסיבי מצד העובדים, לקוחות, ושותפים במעגלים שונים – כחלק אינטגרטיבי ומשמעותי מהמהלך. חלק מסוים ולא גדול מכלל החברות משתמש בכלי המדיה החדשה בצורה יוצאת דופן : קבוצת עלית זו מהווה רק שלושה אחוז מהנסקרים במחקר, וזו קבוצה שמשיגה את מקסימום התוצאות והבנפיט משימוש בדרך זו. זו קבוצה שמערבת : עובדים, לקוחות, שותפים עסקיים ועל פי המחקר בקבוצת מיקוד זו השימוש המוגבר הראה על תוצאות משמעותיות לטובה משאר הנסקרים.

לתפוש יתרונות תחרותיים | המחקר ניסה למקם את התשובה המשמעותית ביותר – האם הBenefit שנוצרו אכן מייצרים בידול תחרותי ויתרון אשר מייצר שורה תחתונה כספית ? התוצאות הראו כי החברות אשר אימצו את כלי המדיה החדשה באוברול של עשייה ביצירת קשרים מעמיקים עם לקוחות וכל ידי שיתוף הלקוחות בעשייה דרך כלי הWeb.2 גם פנימה ללקוחות הארגון הפנימיים וגם החוצה – המשמעות מקבלת ביטוי בתוצאות העסקיות. אפשר לראות זאת בטבלה הבאה :

מבט אוברול | המחקר גילה באופן כללי כי למעלה מ27 % מהנסקרים אשר השתתפו במחקר הראו כי עבודה נכונה הובילה אותם לתוצאות עסקיות משמעותיות. ביצועים ברמה זו בהחלט מצדיקים מהלכי קונסולידציה בתעשייה של עסקים אלו ברמת הביצועים העסקיים שלהם וברמת התחרות מול המתחרים. ארגונים שהראו כי הם – Networked enterprise באופיים ייצרו פער מובהק של כחמישים אחוז לטובתם בביצועים עסקיים של החברה. ממצא זה מחדד את האמירה כי ארגון שידע לסגל לעצמו תכונות של ארגון 360 נטוורק יוכל להפוך לבנצמארק האמיתי לכל תעשייה ותעשייה. בנוסף חשוב לציין כי הארגונים אשר מאמצים גישה זו הופכים להיות לארגונים לומדים : ובמיוחד בשיעור של אינטראקציה מול מחזיקי עניין מעלה באופן משמעותי את הדרך בה הארגון יכול להחזיר ערך משמעותי ובכך לייצר יתרון תחרותי ובידול מובהק.

במבט קדימה |  הלקחים מהמחקר עבור ארגונים ברורים : אי היכולת לייצר מובילות ביצירת מהלך פנימי וחיצוני יכול להוות טעות קריטית ומשמעותית. בכירים בארגונים צריכים לדחוף לכך שהארגון יהפוך לNetworked enterprise מלא ב360 מעלות. אלו המהלכים שהמחקר ואנשי המחקר מציעים להמשך הדרך עבור חברות :

אינטגרציה של כלי Web 2.0 למהלך היומיומי שלעובדי החברה בכל רובדי הפעילויות. הפרקטיקה הזו היא למעשה המפתח להצלחת המהלך – מה שנכנס כFlow של העבודה משפיע למעשה על הדרך בה הדברים נאמרים, מתוקשרים ומתחברים וזהו הפקטור המייצר את הBenefit המרכזי !

חשיבות המשכיות התפתחות בשימושים חדשים ושילובם תוך כדי תנועה למהלך !

עבודה בשבירת המחסומים בשינוי התפישה בקרב הארגונים, לחברות אשר אימצו את תפישת הארגון בנטוורק זורם Flow הרבה יותר טבעי של אינפורמציה אשר מתעלת את דרכה בתוכו, הוא מסוגל לייצר טאלנטים חדשים ומובילים אשר מכניסים רעננות לשורת העובדים בכל הקשור בייצירת רעיונות, פתרון בעיות וחשיבה פיתוחית.

אפשור וייצירת טכנולוגית Web 2.0 לבוא במגע ובאינטראקציה עם לקוחות, שותפים עסקיים ועובדי החברה גם ברמה הפנימית וגם ברמה החיצונית. הBenefit מעשייה כזו מראה לאין ערוך כי היא מולטי אפקטיב. ארגונים אשר פועלים בתפישת עולם של ארגוני נטוורק יכולים להבטיח עצמם כי ישיגו את הרמה הגבוהה ביותר מכל אינטראקציה ואינטראקציה הן בהשבחת התהליכים והן בשורה תחתונה של מכירות ועסקים.

מילת סיכום. אין ספק שעבורי זהו אחד המאמרים החשובים ביותר והמשמעותיים ביותר אשר קראתי, זו הפעם הראשונה שההיגיון המודרך המשמעותי נותן טון דיבור חדש – עסקי. עד כה ההתייחסות עליה אני שמעתי וקראתי התייחסה אל ערוצי הדיגיטל כערוצי תקשורת נוספים – מפה והלאה המבט קדימה צריך להיות שונה ! ערוצי הדיגיטל כמחוללי שינוי עסקיים, כמייצרי חלונות הזדמנות שונים ואחרים, כמשני תפישות ארגוניים והדבר החשוב ביותר – כקווי עסקים לגיטימיים לכל דבר !

 למי שרוצה לשמוע את תמצית המחקר בקובץ שמע (פודקאסט) ניתן לשמוע כאן בטוחה שתהנו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.