רציתי לשתף אתכם במספר משפטים חזקים שאספתי לקראת 2025, משפטים שמדגישים את השינוי המהיר והמשמעותי שאנחנו חווים בעולם העסקי והטכנולוגי.
גופים הופכים להיות לחברות טכנולוגיה עם רישיון לעסוק בתחומם. המשפט הזה מדגיש את העובדה שהטרנספורמציה הדיגיטלית הפכה להיות קריטית להישרדות של כל ארגון, בכל תעשייה. זה לא משנה אם אתם בנק, חברת ביטוח או רשת קמעונאית – הטכנולוגיה היא כבר לא כלי תומך אלא ליבת העסק. את המשפט הזה יבאתי לפני כעשר שנים מכנס המובייל בברצלונה, אמר אותו מנכ”ל סיטי גרופ הגלובאלי – “בנקים, הופכים לגופים טכנולוגיים – עם רישיון לעסוק בבנקאות”.
“Technology Speed! We Have seen more Advancements in the past 10 years than we’ve witnessed in the past 100 years. And in the next five years, we’ll see even more advancements.”
המשפט הזה מדגיש את המהירות המטורפת של השינוי, והעובדה שהקצב רק הולך ומתגבר. המשפט הזה נאמר על ידי הביזניס אינסיידר בסוף 2017, ובעיני הוא ממש ממחיש את קצב השינויים באמצעות הטכנולוגיה.
“The pace of change has never been this fast, yet it will never be this slow again.”
זה אולי אחד המשפטים החזקים ביותר שמתארים את המציאות החדשה – הקצב של השינוי, מעולם לא היה כל כך מהיר – ועדיין, הוא לעולם לא יהיה איטי כמו היום. זה קצת אוקסימורון אבל מדגיש את המהות שעליה נדרש להביט! שינויים מהירים.
“If you can automate a single task for thousands of employees, you’re looking at millions of dollars of ROI -for a system that might take a few weeks to setup.”
המשפט הזה מדגיש את הפוטנציאל העצום שיש בטכנולוגיה, ואת העובדה שהשקעה קטנה יחסית יכולה להניב תשואה משמעותית.
“I like the work more than the job” – Jeff Immelt
משפט שמדגיש את החשיבות של להתמקד במה שאנחנו עושים, ולא בתפקיד או בתואר.
ולסיום, שני משפטים שכדאי להשאיר מאחור בכניסה ל-2025:
“Fake it till you make it” – משפט שמאפיין הרבה את האקו סיסטם של הסטארטאפים, ובגלל המשפט הזה קמו חברות כמו תארנוס, ואולי לא צריך לשאוף למקומות כאלו – נדרשת אחריות.
“Move fast break things” – משפט שהגדיר את פייסבוק כחברה בשליש הראשון לחייה, וגם פה אנחנו רואים שהמנטרה, והתרבות הספציפית יכולה להוביל להרבה דברים גרועים.
העולם העסקי של היום מחייב אותנטיות ואחריות, לצד מהירות וחדשנות.
זה הזמן לחשוב על 2025 כשנה של הזדמנויות, של צמיחה ושל שינוי – אבל כזה שמגיע עם אחריות ומחשבה על ההשפעות ארוכות הטווח שלו.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.