Power Of Team Reflection

כשגוגל חקרו את המאפיינים של צוותים מצליחים, הם גילו חמישה מרכיבים מרכזיים, אבל אחד מהם בלט במיוחד – ביטחון פסיכולוגי. זו היכולת של חברי צוות להרגיש בטוחים לקחת סיכונים ולהיות פגיעים אחד מול השני. מתוך כל הפרמטרים שנבדקו, הביטחון הפסיכולוגי התגלה כמרכיב המשמעותי ביותר להצלחת צוותים.

רציתי לשתף אתכם בתובנה מעניינת שעלתה מהמחקר הזה, והיא מתחברת בצורה מושלמת לאתגרים שאני פוגשת בעבודה שלי עם צוותים בארגונים שונים. גוגל, כחברה שמבססת את ההחלטות שלה על דטה, החליטה לקחת את נושא אפקטיביות הצוותים צעד אחד קדימה ולייצר כלי מדידה שעוזר לצוותים להבין את עצמם טוב יותר. Link.

הרעיון המרכזי שעומד מאחורי המהלך הוא שבמקום להסתפק בתוצאות המחקר ולהעביר אותן הלאה, צוות המחקר של גוגל החליט לפתח סקר שמאפשר לצוותים לבחון את עצמם ולנהל דיון פנימי משמעותי. הסקר מתמקד בחמישה עמודי תווך של אפקטיביות: ביטחון פסיכולוגי, אמינות, מבנה ובהירות, משמעות והשפעה.

מה שמעניין בגישה הזו היא העובדה שהיא מעבירה את האחריות והכוח לצוות עצמו. במקום לקבל הערכה חיצונית או הנחיות מלמעלה, הצוות מקבל כלי שמאפשר לו לנהל שיחה פתוחה על הדינמיקה הפנימית שלו. מנהלי הצוותים מקבלים את התוצאות המצטברות והאנונימיות, וזה מהווה בסיס לדיון משותף שלעתים מלווה על ידי מנחה ממחלקת משאבי אנוש.

הגישה הזו מזכירה לי את אחד העקרונות החשובים בייעוץ אסטרטגי – לא מספיק לזהות את הבעיה או להציע פתרון, צריך לתת לארגון את הכלים להוביל את השינוי בעצמו. כשצוות מנהל דיון פתוח על נושאים כמו “האם טעויות נתפסות כהזדמנות ללמידה?” או “האם ברור לנו איך העבודה שלנו תורמת למטרות הארגון?”, נוצרת הזדמנות אמיתית לשינוי.

חשוב להדגיש שהערך האמיתי של הכלי הזה לא נמצא בציונים עצמם, אלא בשיחות שהוא מייצר. כשצוות מדבר בכנות על הדרך שבה הוא עובד, על התקשורת הפנימית שלו ועל המשמעות של העבודה עבור כל אחד מחבריו, נוצרת הזדמנות אמיתית להתפתחות. זה בדיוק המקום שבו מתחיל השינוי האמיתי בתרבות הארגונית.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.