רציתי לקחת אתכם אל “מתחת למכסה המנוע”, של אחת מהפלטפורמות הכייפיות שקיימות בעולם של GAI, והיא D-ID. קודם כל חשוב להגיד שזו פלטפורמה של ישראלים והיא מאפשרת לכם ליצור תכני וידיאו- יותר נכון ״ראש מדבר״ באמצעות תוכנה ממש פשוטה לשימוש. אבל לפעמים כשמשהו ממש קל לשימוש הוא מאפשר לנו לעשות דברים בקלות דעת ובכך לא להצליח להגיע לתוצרים מספיק טוביפ. לכן, חשבתי שיהיה נכון להתעכב ולדבר על מה הופך את התוצרים בD-ID ליותר טובים, ועל מה כדאי לוותר.
D-ID זו תוכנה ממש פשוטה שמאפשרת לכם להעלות תמונה אמיתית, או כזו שיצרתם במידג׳רני (או אחת הפלטפורמות האחרות של מחוללי התמונות)- לכתוב לה טקסט שאתם רוצים שהדמות תדבר, ולבחור קול שמתאים לטקסט שיצרתם. אפשר תמיד גם להעלות לה את התוכן הקולי בקול אמיתי שלכם אם זה מה שאתם בוחרים.
יש לה מודלי מנוי מגוונים, שמאפשרים לכם לדגום את התוכנה בהשקעה מאוד קטנה (וממש למתחילים יש גם אפשרות לייצר תוכן בהתנסות חינמית).
הרעיון הוא לחבר בין פרופיל של תמונה מיובאת, לקול שיש במערכת (יש מגוון קולות) וטקסט שכתבתם לדמות. חשוב להגיד שבמודלי התשלום תוכלו לשמוע את כל הטקסט לפני שאתם מחוללים את הוידיאו ובכך לוודא שהתוכן הקולי נאמר כמו שהתכוונתם.
מה הם הטיפים החשובים ביותר שאני למדתי?
אחד הדברים החשובים הוא דווקא לא ליבא תמונה אמיתית של אדם אמיתי, ככל שהתמונה היא יותר אנימטורית כך הוידיאו יצא טוב יותר כי בתמונת אנימציה אין פרטים קטנים שמשבשים את ה״ראש המדבר״, דבר נוסף- חשוב שהויזואל של התמונה שיצרתם יהיה מופנה ישירות אל המצלמה כי אם הוא קצת נוטה לצדדים זה מעוות את האיכות. חשוב מאוד מאוד, לחשוב על הטקסט הקולי שאתם מספקים, ולעשות טיפה ניסיונות עם הקולות השונים על מנת לוודא שבחרתם בקול שמשרת את התוכן שתרצו ליצור. וחשוב מאוד לשמוע את הטקסט כולו מוקרא על מנת שתוודאו שאכן הקול, התמונה והרעיון של התוכן שתרצו ליצור כולם מתכתבים יחד ויוצרים הרמוניה.
בשביל שהתוצרים שלכם יהיו ממש מיוחדים וקריאטיבים, שווה שתיצרו דמויות על פי מידה במידג׳רני ותייבאו אותם ישירות לD-ID- ובשביל שהטקסט שלכם יהיה כתוב חכם, בהומור ויעזור באיכות של הוידיאו משמעותי שתנסו לכתוב אותו ביחד עם GPT-4. הקריס קרוס בין הפלטפורמות והשימוש בכמה תוכנות שונות וחיבור שלהן ביחד- מייצר בפועל את כל העוצמה.
אני מצרפת לכם לכאן שלוש דוגמאות:
דמות שיצרתי של חקלאי, שרוצה שהגשם יבוא כדי שהתוצרת שלו תהיה יותר טובה:
דמות שיצרתי של פאשניסטה, שרוצה שיגיעו כבר פריטים חדשים לחנויות האופנה כי משעמם לה עם מה שיש לה בארון:
דמות של מורה כייפית שמלמדת על תוכנות של GAI ורוצה לגרום לתלמידים לבוא וללמוד ולהבין את הכוח של הפלטפורמות:
מקווה שבטיפים ובדמויות שצירפתי, יצרתי לכם את החשק ליצור וללמוד את התוכנה הזו וגם את כל האקו- סיסטם שיש סביב הרעיון של GAI.
שלושה מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר: