טלוויזיה בעיניים שלי היא פלטפורמה שראויה לפוש מיוחד, כי למרות כל השינויים וההכרזות על מותה, אנחנו רואים את הרעיונות הגדולים באים לידי ביטוי בפרסומות שמשודרות בפלטפורמה הזו. הרבה מהחשיבה והיצירתיות, עדיין מתקיים דרך ובאמצעות פרסומות הטלוויזיה הטובות בעולם.
אחת הפרסומות המעניינות השנה מגיעה מחברת אמזון, והאפליקציה המדהימה שלה- Audible וסוכנות הפרסום Fold7. הפרסומת מלמדת אותנו שיעור מעולה על האופן שבו ניתן להשתמש נכון בבינה מלאכותית גנרטיבית בתהליך הקריאטיבי. הצוות של סוכנות הפרסום, השתמש בכלי AI ליצירת סטוריבורד שסייע להם לפתח עולמות ויזואליים שאולי לא היו מצליחים ליצור בשל מגבלות זמן ומשאבים.
הנקודה המשמעותית כאן היא שהאמנות שנוצרה באמצעות הבינה המלאכותית שימשה כנקודת פתיחה בלבד, ולא כתוצר הסופי. הכלי שימש כמגרש משחקים של חשיבה- בידיים של אנשי מקצוע שיודעים להבחין בין אמנות איכותית לבין תוצר מלאכותי חסר השראה. זה לא היה תהליך רדוד של יצירה עם הפלטפורנמה, אלא חשיבה מעמיקה וחדשנית באמצעותה.
האיזון הזה בין טכנולוגיה לבין מגע אנושי הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים לחפש כשמדברים על שימוש נכון בכלי AI. הטכנולוגיה הזו יכולה להיות כלי עזר אדיר לפרץ יצירתיות, לחקירת רעיונות חדשים ולהרחבת האופקים היצירתיים, אבל עדיין דורשת את השיפוט והכיוון האנושי.
חברות כמו אמזון, עבור שירותים כמו- Audible שמבינות את המשוואה הזו, מצליחות לרתום את העוצמה של כלי ה-AI מבלי לאבד את האותנטיות והאיכות של התוכן שלהן. הן מבינות שהכלי אינו תחליף לקריאטיביות אנושית, אלא הרחבה שלה.
בסופו של יום, העולמות המדהימים והמורכבים שנוצרו בפרסומת הזו לא היו קורמים עור וגידים אם היו מסתמכים רק על בינה מלאכותית. הם התאפשרו על ידי שילוב של טכנולוגיה חדשנית עם חשיבה יצירתית אנושית, משהו שהרבה חברות צריכות ללמוד ממנו.
אני חושבת שזו הדרך הנכונה להסתכל על שילוב AI בתהליכים יצירתיים – לא בתור תחליף, אלא בתור כלי עזר שיכול להרחיב את גבולות היצירתיות שלנו, תוך שמירה על הטאץ’ האנושי שאי אפשר לשכפל.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.