החלטתי לכתוב פוסט על אפליקציות שכדאי לכם להכיר – חלקכם אולי מכירים אותן, אך במידה שלא – הנה ההזדמנות ! בכל מקרה אקדיש לכל יישום לא יותר כמה משפטים ספורים, ואני ממליצה לכם כמובן להוריד אותו ולהתנסות בעצמכם לבד.
Moves | אפליקציה מצחיקה ביותר, עם אלמנטים שימושיים – מאפשרת לכם למעשה לעקוב אחר התנועות היומיות שלכם ובכך למעשה לייצר יומן חי שמשקף לכם כמה נתונים : איפה הייתם, כמה פעילות גופנית עשיתם וכמה זמן שָׁהִיתֶם בכל מקום. בעיני זו הברקה כי התוצאות מספרות לנו לדעת בצורה לא רעה בכלל על הדרך בה אנחנו פועלים ולנתח זאת בדיעבד. לי אישית היישום הזה עוזר מאוד ומאז שגיליתי אותו אני מודעת יותר לגבי דרגת הפעילות הגופנית שלי, כי האפליקציה רושמת למשל את כל ההליכות שנצברו בזמן נתון. אם פעם הליכה באיקאה נחשבה בעיניכם לזמן מת שלא ידעתם לאמוד אותו בערכים של פעילות גופנית – הרי שעכשיו תוכלו לדעת בפועל כמה אנרגיה הוצאתם.
Line | אתם לבטח מכירים את Viber, ולכולם יש את וואצ’אפ – זו למעשה אפליקציה נוספת בסדרת האפליקציות של מסרים כתובים – שמאפשרת לכם גם לדבר, גם לשלוח הודעות טקסט וגם לרפד את ההודעות באייקונים חמודים ביותר. לדעתי העדיפות המכרעת של האפליקציה הזו על פני האחרות נובעת מכך שהיא מְשׁוּפַּעַת באייקונים מסוגים שונים ולמעשה היא מכילה מעין פעילות גיימינג בזמן ההודעה. מומלץ בחום, והיישום זמין גם לאנדרואיד.
Snapchat | אפליקציה שמשגעת את הצעירים בכל העולם. אתם מצלמים תמונה ולמעשה אתם יכולים לנתב את משך הזמן שהיא נשארת באוויר – עד 10 דקות. הרעיון הוא שהחבר שלכם שקיבל את התמונה צריך להיות מספיק זריז כדי לפתוח אותה לפני שהיא “נשרפת”. סוג של רשת חברתית, גיימיפיקיישן ובעיקר כלי שיושב על התובנה שצעירים לא אוהבים שהתמונות שלהם יימצאו בכל מקום וייחשפו לעין כל, וזו דרך טובה להבטיח שאיש לא יראה את הרגעים החשובים שלהם חוץ מהאנשים שהם בחרו בפועל, וגם זה – עד גבול מסויים. מדליק, “חולני” קצת ובעיקר מצחיק. קיים גם באנדרואיד.
Now | עוד אפליקציה מדליקה ובעיני גם מאוד שימושית, מאפשרת לכם להיחשף בזמן אמת לתכנים שאנשים העלו באינסטגרם ושייכו אותם למקום על ידי הLBS של פורסקאוור. אתם יכולים לבדוק זאת על ידי מציאת מקום בקירבתכם או לחילופין על ידי הקלדת מקום ספציפי אותו תרצו לחקור ולחשוף את התמונות שהועלו בו. דרך מדהימה בעיני לנצל את התוכן שעולה באינסטגרם ולהסב אותו לכלי מועיל בבחינת יוטיליטי הלכה למעשה.
Tumblr | אחת הרשתות החברתיות הטובות ביותר בעיני בעולם. אמנם היא קיימת מאז שנת 2007 אבל רק בשנה האחרונה היא תפשה תאוצה, עם יותר מ97 מיליון בלוגים בקטגוריות שונות. אין לי ספק שתצליחו למצוא את עצמכם. קחו בחשבון שזוהי קהילת תוכן מעניינת עם המון מידע עדכני וכל אלו נמצאים באפליקציה כייפית וUI מוקפד. חשוב במיוחד להחליט נכון אחרי מי עוקבים כי שלב זה למעשה יקבע את אופיים ואיכותם של התכנים שתיחשפו אליהם. אישית אני נמצאת שם לאחרונה יותר מבכל רשת אחרת. זמינה גם לאנדרואיד.
YouTube | אפליקציה ממש מעולה של גוגל ליוטיוב, וכמובן היא נמצאת גם בGoogle Play. יש לה יישום מדליק עם חידוש מעניין – אם לוחצים על החיפוש מקבלים סרגל של חיפוש קולי שזמין בכל המכשירים המוביילים ומאפשר לכם לחפש “סטייל סירי” – נסו, נסו, זה כייפי ביותר !
Vine | אפליקציה מעט “קוקו” – הגיחה אל חיינו בבום אחרי שנרכשה השנה על ידי Twitter. מאפשרת לנו לצלם סרטונים של שש שניות ולהעלות אותם ישירות לTwitter וגם למקומות אחרים. כדאי לכם לבקר שם לפחות פעם אחת ולהתרשם מהאווירה היצירתית. התיחום הכל כך מובהק של משך הזמן הקצר מאתגר את המשתמשים ליצירתיות “אקרובטית” עם תוכן מטורף !
Circa | אפליקציית תוכן מהממת, למי שאוהב כמוני לקרוא ורוצה לקבל בצורה מסוגננת חדשות מעל העולם – זה המקום.
Google Maps | אין צורך להסביר יותר מדי על היישום. אך בכל זאת אני ממליצה בחום להוריד אותו לאיפון שלכם, וכמובן שזה זמין גם בGoogle Play. אפליקציה שמאפשרת לנו להתמצא בכל מקום, ולתכנן בחוכמה את המסלול שעלינו לעבור. כלי מצויין במיוחד לאנשים כמוני שחוש ההתמצאות שלהם שואף בערך לאפס.
מילת סיכום | מקווה שהצלחתי להפתיע אתכם לפחות בגילוי אחד או שניים. מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם על עוד כמה “מציאוֹת” דיגיטליות נוספות שיתגלו לי בזירת האיפון ושכדאי שתיחשפו אליהם. כמו כן, אם אתם מכירים אפליקציות ששווה להכיר – אשמח אם תשתפו בתגובות.