New ChatGPT 4.5 is Here

רציתי לשתף אתכם בתובנות מעניינות על GPT-4.5, המודל החדש של OpenAI שמעורר רעש בתעשייה. כמו תמיד, אני מנסה לבחון את ההתפתחויות בעולם הבינה המלאכותית הגנרטיבית מזווית מקצועית ולהעביר לכם את התובנות המשמעותיות ביותר.

אחד הדברים המעניינים שעולים  הוא העובדה שהמודל החדש זמין כרגע רק למשתמשי מנוי בלבד-  OpenAI מציגה את המודל כגדול והטוב ביותר לצ’אט, אבל מדגישה שזה עדיין לא מודל “reasoning” – כלומר, הוא לא מבצע את סוגי החשיבה המעמיקה שאנחנו מצפים לראות ב-GPT-5.

מה שמשך את תשומת ליבי הוא שלמרות ההבטחה לשיפור בדיוק (62% לעומת מודלים קודמים) והפחתת ההזיות (37% לעומת 61%), בבדיקות שערכתי עדיין יש הזיות וצריך להפעיל שיקול דעת ובדיקה לתכנים שאתם מקבלים. למשל, בשאלה על זני מנגו, המודל המציא מידע על זן שאינו קיים במציאות – וזאת גם עם פונקציית החיפוש מופעלת.

מעניין לראות שבתחום האינטליגנציה הרגשית והכתיבה יש שיפור, אם כי מינורי. המודל מצליח לייצר תוכן אמפתי ואנושי יותר, אבל ההבדל לא דרמטי בהשוואה ל-GPT-4. במקרה של ניתוח מסמכים משפטיים או הצעת רעיונות לעסקים, התשובות היו טובות אך לא מהותית יותר טובות מהמודל הקודם.

החסרון המשמעותי ביותר שעלה הוא המהירות. GPT-4.5 איטי באופן משמעותי בהשוואה למודלים אחרים – אפילו בהשוואה ל-GPT-4. בעולם שבו זמן תגובה הוא משאב יקר, זה חיסרון שקשה להתעלם ממנו. ובנוסף, המחיר למפתחים הוא פשוט בלתי אפשרי – 75$ למיליון טוקנים בקלט ו-150$ למיליון טוקנים בפלט, בהשוואה ל-25$ ו-50$ בהתאמה ב-GPT-4.

הנקודה המעניינת ביותר בעיני היא שאנחנו נמצאים בנקודה של ריבוי מודלים ואופציות שיוצרת בלבול ועומס על המשתמשים.  GPT-5 אמור לפתור את זה על ידי האחדת המודלים לאחד שיבחר אוטומטית את היכולות המתאימות לכל משימה – קצת כמו ה”מבחר מודלים” שאנחנו רואים כיום אבל חכם יותר ובלתי נראה למשתמש.

התחושה היא שGPT-4.5 הוא מודל ביניים שבעיקר מציג שיפורים קטנים, אבל לא את הקפיצה המשמעותית שרבים ציפו לה. הוא מהווה תזכורת לכך שלמרות ההתקדמות המהירה בתחום, עדיין יש אתגרים משמעותיים שצריך לפתור – הזיות, מהירות עיבוד, ומחיר למפתחים שישמר את האקוסיסטם חי.

מעניין יהיה לראות כיצד OpenAI תתמודד עם האתגרים הללו ב-GPT-5, שאמור להיות המודל הראשון עם יכולות reasoning מובנות. עד אז, נראה שיש לנו את היתרון של בחירה בין מודלים שונים, אבל גם את החיסרון של הצורך להבין איזה מודל מתאים למשימה. ואתם? האם התנסיתם כבר ב-GPT-4.5? אשמח לשמוע את התובנות והחוויות שלכם עם המודל החדש.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.