AI: Soul Over Technology

רציתי לשתף אתכם במחשבות שעלו לי לאחרונה על העולם המתפתח של בינה מלאכותית. העיסוק היומיומי שלי בתחום גורם לי להרהר על התפיסה של בינה מלאכותית לא רק ככלי טכנולוגי אלא כשותף אמיתי. אם חלק מהחברות רואות את הכלים האלהכ -Copilot, אני חושבת שאנחנו יכולים להרחיב את התפיסה הזו לכל עולם הבינה המלאכותית הגנרטיבית- ממש להגדיר אותו כך.

בעולם השיווק, כבר זמן רב אנחנו רואים את השינוי מסמכות לקרבה. אנשים לא סומכים יותר על מוסדות מסורתיים – ממשלה, תקשורת, פרסום – אלא על חוויות אישיות ועל המלצות מאנשים אחרים. חשבו כמה פעמים בדקתם סקירות לפני קבלת החלטה. אנחנו כבר לא סומכים על מה שמותגים אומרים על עצמם – אנחנו סומכים זה על זה.

המעבר הזה מסמכות לקרבה הוא בדיוק מה שהבינה המלאכותית צריכה לעשות גם כן. לא עוד כלי טכני שנותן תשובות, אלא שותף שעומד לצידנו בתהליכי קבלת החלטות ויצירה. זה בדיוק הכיוון שאני רואה בעבודה עם GPT למשל, כשהוא הופך להיות חלק אינטגרלי מתהליכי העבודה שלנו.

אחד הדברים המעניינים ביותר שאני שמה לב אליהם לאחרונה הוא הצורך בהאנשה של הבינה המלאכותית. כשאנחנו רואים פרסומת שנראית בברור שנוצרה על ידי בינה מלאכותית, עם האסתטיקה הסטרילית הזו, אנחנו מתרחקים. במקום זאת, מה אם נוכל לעצב את האישיות של ה-AI שלנו? להפוך אותו לחם, מעניין, עם קורטוב של הומור ושימושיות עמוקה.

חשבתי על זה בהקשר של העבודה שלי עם לקוחות. כשאני מדברת על הטמעת בינה מלאכותית בארגונים, המוקד אף פעם לא צריך להיות על הטכנולוגיה עצמה, אלא על החיבור האנושי שהיא מאפשרת. על הפינוי של זמן מטלות שגרתיות לטובת יצירה והעמקת קשרים.

המסר שאני לוקחת מזה ואולי גם אתם תמצאו בו ערך הוא שאנחנו עוברים מ: מערכות לניהול תוכן למערכות לחוויה דיגיטלית, שבהן ההקשר הוא המלך. IQ ל-EQ: מעובדות לרגשות. מסמכות לקרבה. מתשומת לב לכוונה.

בינה מלאכותית במיטבה אינה עוסקת בשלמות – היא עוסקת בהתקדמות. בבניית AI שקט יותר, מועיל יותר, ומוטמע עמוק בחוויה האנושית.כלים כמו- GPT יושבים במרכז השינוי הזה. הוא לא מחליף יצירתיות – הוא מסיר חיכוך כדי שהיצירתיות תזרום מהר יותר וטוב יותר.

היוצרים הטובים ביותר תמיד ייצרו – ללא קשר לכלים הזמינים. בינה מלאכותית לא מחליפה דמיון; היא מגבירה אותו. אבל אמון הוא שברירי. אם הבינה המלאכותית הופכת למניפולטיבית, פולשנית או גימיקית, אנחנו מאבדים את האמון שהופך אותה לעובדת מלכתחילה.

העתיד אינו או/או – הוא גם וגם: נתונים ויצירתיות. יעילות ואמפתיה. אינטליגנציה ואינטואיציה.

בינה מלאכותית אינה האויב של היצירתיות האנושית – היא שותפה. כשעושים את זה נכון, היא תפתח רמות חדשות של דמיון, חדשנות וחיבור למותג. אז צרו משהו בעל משמעות. משהו אנושי. והשתמשו בבינה מלאכותית ככלי ששחרר אתכם ליצור, לא ככלי שיוצר במקומכם.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.