הרשומה הנוכחית מרכזת חמש דוגמאות מעניינות, המציגות כיצד ניתן להפוך מאגר נתונים גדול ומגוון “לקריאטיב ביג דטה”, כך אני קוראת לזה. כל דוגמא עם היחוד שלה…
קבלו דוגמא מעניינת ביותר, לחשיבה חכמה ואחרת בעולם של דטה ושימוש בבינה מלאכותית, מדובר בהרצאה של דוקטור: Louis Rosenberg בכנס של ארגון הIPA, שאמון על סטנדרטיזציה בעולם השיווק והפרסום.
לואיס מדבר על תפיסה שהוא קורא לה: Swarm AI, אשר מראה איך באמצעות קבוצות של אנשים ניתן לעשות חיזוי מדויק על התנהגויות-אם תרצו, חוכמת ההמון המובחן. שווה לצפות בהרצאה השלמה ולא רק בקטע הראשוני אותו צירפתי, שכן לואיס מדבר ומסביר בו על הכלי הפרדיקטיבי, הכלים שיוצרים אותו והתפיסה ומהותה מבחינה מחקרית. בעיני, זו דרך פורצת ושונה להבנת הלך הרוח של הצרכנים, ואולי אם היו משתמשים בכלי הזה לבחירות ב2019 היינו מקבלים תוצאות ונתונים הרבה יותר מדוייקים.
בCannes Lions 2018, בפאנל מדהים של פפסיקו והסטארטאפ, Black Swan Data, אשר עוסק בפרדיקציות של מגמות עתידיות מבוסס המידע שנמצא בסושייל, דיברו הרבה על היכולת של ה”מחקר” אשר מבוסס הדטה של האנשים במרחב לגלות כל כך הרבה דברים- בעיקר את מה שאנחנו לא רואים באופן טבעי. האפשרות הזו נותנת לנו את הכוח לייצר תחזיות עתידיות לדברים שיקרו ויכולים להשפיע על ההחלטות של העסק בצורה חכמה יותר. פפסיקו משתמשים בכלי לנטר מגמות שונות, חלקן קשורות לעולם המזון וחלקן לא ובאנסמבל של הדברים החברה יודעת במה להשקיע מבחינה שיווקית, מוצרית ואפילו- לבסס החלטות של רכישות קטנות של עסקים באופן שיושב על התנהגויות צרכניות.
אחד הקייסים עליו דיברו בסשן, היה למעשה היכולת לנטר את המרחב לזהות שאנשים מדברים על מחלה, שפעת וכולי ולפי כך להבין כמה אנשים לא יגיעו בממוצע למקום העבודה בטווח של שבוע שבועיים. המחקר המיוחד הזה מאפשר לחברות קמעונאיות למשל לזהות ספייקים ברצפת המכירה אשר עשויים להיות בעתיד, ועל בסיס זאת לתכנן טוב יותר את המהלכים שלהם. אם ברוב המחקר שקיים מסתכלים על העבר ומנתחים אותו ובכך מקבלים החלטות- בחברה זו מבססים את המידע שנמצא במרחב הסושייל בשביל לעשות את מה שקרוי : Forecast The UNFORECASTABLE.
אולי אחת הדוגמאות המרשימות ביותר, של מותג שבונה בסיס הקשבה מהרשת לטובת יצירת “מוח” חכם שמבין התנהגויות ויודע לטרגט יותר נכון את הלקוחות הפוטנציאלים, הינה הדוגמא הזו של PHD גוף מדיה וקריאטיב שיצר עבור פולקסווגן יחידה ספציפית שכל כולה עוסקת באיסוף דטה מהמרחב ודרכו בניית הצעדים המרקטיאלים. ליחידה הזו קוראים; Engine, מנוע דטה אשר יעסוק בכל הקשור למותג הרכב פלסווגן, היחידה למעשה אמונה על ניטור כמויות עצומות של דטה אנונימית מהמרחב הפתוח של הרשת זאת לטובת יצירת תובנות צרכניות על לקוחות פוטנציאלים שמחפשים לרכוש רכב. הגישה הזו נועדה לטובת יצירת תוכן רלוונטי עבור לקוחות שרוצים לקנות מכונית חדשה-Link.
התאגיד הוציאו לקראת האורוויזיון, מה שהם קוראים לו: מוצר דיגיטלי. הרעיון, כלי שמאגד בתוכו חוכמת המונים של אנשים מכל העולם אשר משתתפים בתוך משחק לחיזוי התוצאות של השירים. באמצעות דטה של ההמונים ניתן לנסות ולבנות מבט עתידי על הזוכים האפשריים. זה מקרה בוחן מדהים בעיני אשר משיק לקייס הראשון שצירפתי ומראה כיצד קבוצת חיזוי והתנהגות יכולה לעשות פרדיקציה לעתיד. אגב, את הכלי הזה בנו יחד עם MyHeritage תשתית של יזמים ישראלים שמאפשרת לנו לבחון ולגלות את העץ המשפחתי שלנו. למי שרוצה להשתתף במשחק של האורוויזיון ולהיות חלק ממגדת העתידות הדיגיטלית של העתיד, רצ”ב: Link.
מפת הכלכלה חיה, הנה לכם אחד הכלים הנהדרים ביותר שקיימים במרחב הדיגיטלי (לפחות בשבילי) מדובר במפה חיה ונושמת שמציגה את המניות של התאגידים הגדולים ביותר בעולם, זאת מבוסס S&P 500. המצע של המידע משתנה כל יום, ומציג בצורה ויזיואלית את קבוצות הכוח הגדולות, והגדלות- מול העסקים האחרים שגדלים או מתכווצים. זו דרך נהדרת להבנה באמצעות המון דטה חיה ונושמת כיצד נראת מפת הכלכלה העולמית-Link כנסו, כנסו ללינק הוא דינאמי, חי ומציג כל יום תוצאה מעודכנת על פי מצב השוק המשתנה.