Mobile Apps | Instagram

אין ספק שאינסטרגרם עשתה בשבועות האחרונים את הברייקינג ניוז הדיגיטלי שלה ! גם בשל העובדה שהיא התרחבה ומספקת את השירות בסביבת עבודה של אנדרואיד – ולא רק ב IOS – וגם כיוון שתוך יום אחד בלבד מיליון אנשים נוספים נרשמו לשירות. מה גם שמארק צוקברג שם עליה עין והבין שיש פה הזדמנות להתרחב במרחב הדיגיטלי ולרכוש נכסים נוספים שמחזקים את מקומו לפני ההנפקה, וקנה אותה בסכום שערורייתי לכל הדעות. והנה, מרגע הרכישה עשרה מיליון נוספים נרשמו לשירות. מאז, אינסטגרם ממשיכה להיות בכותרות וממשיכה לגדול ולתפוח. אישית בשלב מסוים כבר קצת איבדתי את המספרים והערכה שלי שכרגע יש למעלה מארבעים מיליון רשומים לשירות.

בפוסט הזה אני רוצה לעבור איתכם מעט על התופעה, ולברר מה הופך את אינסטגרם למיוחדת, ומה אני מסיקה מכל ההתרחשות המהירה הזו שקרתה בפחות משבועיים.

אבל קודם כל ולפני הכול, מהי אינטסגרם ? – אינסטגרם היא אפליקציה פשוטה ש”רוכבת” על תובנה מאוד ברורה : המובייל הפך למצלמה שלנו ולמעשה מחליף את כל השיטות והכלים האחרים שהיו לנו בעבר. הוא זמין, נמצא עלינו כל הזמן ויכול לעזור לנו להנציח מצבים במהלך היום – מצבים חשובים לנו ושבלעדי המכשיר הזה כפי הנראה היינו מאבדים. אינסטגרם כיישום מאפשר לנו להשביח את הצילומים הללו כי הרי לא כולנו נולדנו צלמי הדור… ודרך פילטרים שונים ביכולתו להשביח את הצילום ולתת לו מראה שכביכול יצא תחת ידיו של צלם מקצועי. את הצילומים אנחנו כמובן יכולים לשתף ברשתות החברתיות השונות, וכמו כן לשתף את מעגל החברים החדשים שלנו הנרקם באינסטגרם עצמה – ולראות גם מה אנשים אחרים מעלים.

המחיר לקניית אינסטגרם יכול להיראות גבוה מדי, אבל מצד שני – אם חושבים על כך היטב – היא הוערכה כשבוע לפני העסקה ב500 מיליון דולר כאשר עדיין בעלי החברה לא התכוונו בפועל למכור אותה ומכיוון שכך, זה הופך את המחיר להרבה יותר הגיוני. אומרים גם שצוקברג קיבל את ההחלטה לגמרי לבד ובכך הוא למעשה מחדד את כוונתו הנחושה להציג את הצעתו בצורה חד משמעית ולהצליח לסגור את העסקה.

חשוב לציין כי קהל היעד של אינסטגרם הוא קהל יותר צעיר מהקהל שמסתובב היום בFacebook בכך למעשה מארק “האלוף” מרחיב את מעגל הגולשים איתם הוא בא במגע ומרוויח קהל חדש. כמו כן, חשוב להדגיש כי אינסטגרם מצליחה לגדול ולהתפתח מרגע שנכנסה לאנדרואיד מה שמבטיח שבעולם המובייל היא רק תתחזק עוד ועוד. עולם המובייל כידוע הולך וגדל – בשנה שעברה הצהירו על יותר מ500 מיליון בעלי סמארטפונים בכל העולם – ואם Facebook רוצה להמשיך ולגדול בקטגוריית המובייל היא צריכה להוסיף לארסנל שלה שחקני חיזוק משמעותיים.

Facebook גם מרוויחה צוות עבודה מיומן שמכיר את המאטֶריה ויודע כיצד להוביל מהלכי מובייל – כחברה שאפתנית שמבינה שהעולם הולך לשם היא לבטח צריכה לחזק את שורותיה ולייצר כוח פנים ארגוני שיודע את מלאכתו ומכיר את הגולשים ולכן מבין מה גורם להם להיצמד לכלי זה או אחר.

מילת סיכום, אימבדתי לכם אינפוגרפיקה ייחודית , אינפוגרפיקה אינסטגרמית שמראה את התפתחות האפליקציה. תוכן מעניין ומדליק . תיהנו…

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.