בשנה האחרונה אני מנסה לחקור לעומק את עולם הסופרמרקטים המשתנה, כי הימים של הקורונה עשו שיפט גדול בהתנהגויות של האנשים וכמובן בהתנהגויות של העסקים. אני רוצה לשטח לכם בפוסט הנוכחי תאוריה שמתגבשת לי בראש, והיא שהעתיד של הסופרמרקטים הוא- שחור. ולא, זה לא כמו שזה נשמע, לא שחור ממקום של בעיה אלא מהבנה שככל שעובר הזמן יותר ויותר “חנויות שחורות” תהיינה חלק אינטגרלי ומשמעותי של הרעיון.
יש יותר ויותר חנויות במרחב העירוני שנקראות “חנויות שחורות”, הן סוג של מחסן לוגיסטי שבתוכו בצורה אחרת לגמרי מסודרת חנות של מוצרי צריכה. למה אחרת לגמרי? כי כל הגירויים שאנחנו מכירים בחנות רגילה לא קיימים הפלנוגרמה אחרת ומותאמת לשליחים שיכולים לזוז בחנות וללקט מתוכה מוצרים בצורה המהירה ביותר.
זה מקום שמתופעל כמו חנות, אבל אנשים לא יכולים להיכנס אליה אלא רק להזמין ממנה דרך ובאמצעות אפליקציות. יש כיום חברות גדולות וקרנות הון סיכון שמהמרים על כך שהרעיון הזה הולך להיות הדבר הגדול הבא בעולם של סופרים.
אחד הרעיונות המובנים בתוך השירות הוא המהירות של המשלוח, מרגע שאתם לוחצים על כפתור הרכישה עד לרגע שאתם מקבלים את המוצרים בפועל.
כל ניהול הזמן נעשה בצורה מאוד מאוד יעילה, הרבה דברים קטנים שיוצרים את היעילות וגורמים לכך שהשליח יוכל ללקט את הדברים במהרה. המעברים למשל בחנות הם צרים והם מסודרים בסדר אחר ושונה מהסופר על מנת שהשליחים והמלקטים יוכלו למצוא אותם בקלות ובמהירות.
תחשבו על כך שהסופרמרקט מעוצב כך שבכניסה יהיו לכם ריגושים וכייף כמו פרחים ושוקולד- ובדרך שלכם במעבר בין המוצרים גורמים לכם לעצור ולבחון דברים שכן ככל שאתם עוצרים כך אתם נשארים יותר בחנות ובפועל קונים יותר.
למעשה, החנויות השחורות מבטלות את הכל התהליך הזה לחלוטין!
בגלל שכל ההזמנות מגיעות למחסנים השחורים מאפליקציות ונאסף מלא מלא דטה על המשתמשים ועל הרגלי הקניה שלהם- ניתן לקחת את כל הדטה הזו ולהפוך אותה להזדמנויות מדהימות של הסופר החדש והדרך החדשה להכתיב מצד אחד מלאי מדויק ומגוון מדויק ומצד שני לעשות אפסיילים וקרוסיילים חכמים מול הצרכן.
Gopuff זה למעשה מותג וחברה כזו שמחזיקים בתעשייה הזו בארה”ב כשבעים אחוז מכל השוק והם גדלים וצומחים למקומות נוספים, בשנת 2021 הם למשל השיקו את השירות באנגליה. הם רכשו לאחרונה חברת משקאות של בירה ויש להם עכשיו כפי שאתם יכולים לדמיין תמונה מדהימה על הצרכנות הזו, ועל צרכנות בכלל בעולם של קמעונאות של מוצרי מזון ומשקאות. על בסיס הדטה הם יכולים לשקף בתוך האפליקציה במבוסס המיקום מגוונים שונים שמתאימים לצריכה הלוקאלית ולהצליח ולמכור הרבה יותר כי הם מבינים לעומק מתוך אותה הקשבה לדטה את הצרכים של האנשים.
אז, האם אלו הסופרים החדשים? והאם המדף הצרכני החדש יהיה בכלל זמן השילוח? היכולת לקבל תצוגת מגוון שמתאימה למקום בו אנחנו חיים? וניהול הקשר באופן ישיר עם הצרכן כך שמצד אחד אנחנו חוסכים לו זמן ויוצרים נוחות, ומצד שני מגלים לו דברים שאולי ברצפת המכירה הוא עשוי היה לפספס? מעניין מה אתם חושבים.
חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות –Link.