חישבו על מספר הפעולות שאנחנו עושים במובייל במשך היום, חישבו על הורסאטיליות של הפעולות הללו ועל המבדיל בין אחת לשנייה. אם תבדקו היטב את הקורה אצלכם תגלו שכבר מזמן המובייל אינו כלי לתקשורת או לחילופין כלי לאינפורמציה- הוא כבר מזמן הפך לשלַט של חיינו השוטפים. מצאתי בשבילכם מקור מידע, שמנתח יום טיפוסי בחייו של משתמש סלולרי ועל סמך זאת גורס שאנו משתמשים בממוצע 150 פעם ביום בשלַט המשוכלל הזה פיר משתמש. ואכן, כך למעשה נראה יום טיפוסי של המשתמש במובייל – איך הוא מחלק את זמנו ומה הוא עושה עם המכשירים ביום נתון. הפירוט מוצג במספרים עולמיים, תמצאו את המקור לאינפורמציה זו בלינק הבא – Link.
שימוש באפליקציות של מסרים קצרים – 23 פעמים ביום
שיחות – 22 ביום
שעון – 18 פעמים ביום
משחקים – 12 פעמים ביום
הפעלת נגן של מוסיקה – 12 פעמים ביום
סושייל מדיה – 9 פעמים ביום
שעון מעורר לתזכורת – 8 פעמים ביום
מצלמה – 8 פעמים ביום
פוש נוטיפיקישן והתראות של חדשות – 6 פעמים ביום
יומן – 5 פעמים ביום
חיפוש בדפדפן – 3 פעמים ביום
פעולות ראנדומאליות אחרות של חיפוש – 3 פעמים ביום
הטענת הסלולר – 3 פעמים ביום
הודעה קולית בטלפון – 1 פעם ביום
כל מיני עניינים אחרים, שונים ומשונים – 10 פעמים ביום
כשרואים לנגד העיניים את המספרים הללו לא נותר אלא להסיק ארבע מסקנות עיקריות. אפרט לכם אותן כאן – חשוב להגיד שאני מכוונת אל האנשים שמתכננים ממשקי משתמש ופעילות במובייל לצרכנים ולקוחות.
מסקנה ראשונה | דאגו לכך שהתכנון שלכם יִכלול ביצוע פעולות באפליקציות שאתם מתכננים. נכון, המהלך ה”הנדסי” מורכב למדי , אבל בצד המעשי של חיי העסק- ככל שהאפליקציה שלכם תשרת את המשתמשים ככלי לביצוע דברים “על הדרך” כך היא גם תהפוך ליותר משמעותית בחייהם השוטפים. אפליקציה שמשמשת ככלי אינפורמטיבי בלבד לא צפויה לככב בעמוד הראשון- אלא אם כן אתם הביזנס אינסיידר !
מסקנה שנייה | תנסו להתחבר אל שדות הפעולה הקבועים של המשתמשים ומתוך כך להבין מה מניע אותם. ככל שתנתחו את הדברים שאנשים עושים ממילא בסלולר שלהם כדי לברר מה למעשה “מזיז” אותם- וככל שתנהלו את העסק על פי האיפיון של המהלכים שלהם, כך מובטחת לכם הצלחה רבה יותר. ולתשומת לב, פלטפורמות עולמיות ומהמוערכות ביותר כמו : יאהו, גוגל, Facebook ועוד – מתכננות את מהלכיהן בדיוק כך, כלומר בזיקה ישירה לצורכי השטח ולאופי הפעולות של המשתמשים. לאור הצלחתן המוכחת, לכו גם אתם בעקבות חכמי הזירה וקחו את התובנה הבסיסית הזו אל ארגז הכלים שלכם.
מסקנה שלישית | תייצרו מהלכים שבאים לקראת הצרכנים באמצעות הפעלה פשוטה, וזו הסיבה מספר אחת שהם משתמשים במובייל. אנשים משתמשים בשלַט הזה- כי הוא מקל על חייהם, ואם תפַתחו דברים מורכבים מדי שיהפכו את המסע של הלקוח לטירחה מיותרת, זה לא יפעל. חישבו על הפשטה ועל קלות השימוש – אלו הם קווי הפעולה שאיתם תיקצרו הצלחה !
מסקנה רביעית | הסמארטפון הוא בעצם מחשב קטן שמונח ביד ונמצא איתנו כל הזמן- תחשבו על שירותים ויוטיליטיס שעוזרים לי “על הדרך”, לא שימושים תיעודיים כמו : מפות, סמסים למיניהם, יומן ומצלמה שאמנם הם יישומים חזקים, אלא יישומים שנוכל להפעיל באופן ספונטני ובכך לנצל את הזמן שלנו בצורה חכמה יותר. היו עירנים לעובדה הזו ועל בסיס השירות המיידי וודאי תייצרו שירותים שעוזרים לאנשים כשהם מחוץ לביתם.
אני יודעת שהרעיון לא מחוסן מהסתייגויות, ולבטח חלקכם יטענו שצריך לחשוב על המון דברים נוספים. אבל לדעתי אלו העוגנים המשמעותיים שקובעים באם תהיו בעמוד הראשון של האפליקציות בסמארטפון או שתגלגלו לשלישי או רביעי- במקרה הטוב. וגרוע מכך, שלא יתייחסו אליכם כלל וכלל.