פסטיבל היצירתיות בקאן מתקרב, ומתחילים לצוץ המהלכים שמוגשים לתחרות של קאן ליונס. החלטתי לערוך ברשומה מאגדת עשרה כאלה אותם שווה להכיר. חשוב להגיד, שיש משהו, חוט שני שמחבר בין כמעט כולם, חברות שעושות מהלכים עם “אחריות חברתית, אחריות תאגידית” כחלק מהסיפור של המותג. זה פקטור משמעותי עליו גם התעכבתי בספר שלי, שיצא בתקווה בחודשיים הקרובים, ובו מוקדש פרק שלכם לנושא ה”פרפס” של החברה וליכולת של מותג להכניס את התכלית, המטרה והערך אל תוך הסטוריטלינג השיווקי.
פורד בברזיל יצאו במהלך שתומך באנשים עם מוגבלויות, לטובת חופש ומוביליות, הנה לכם חדשנות בתוך המוצר שמאפשרת לכל אדם עם מוגבלות לייצר נגישות לכל מקום מבלי להיות תלוי בתשתיות העירוניות. וזה לא נגמר כאן, הדרגש של המשתמש שולח סיגנל בלוטוסי דרך אפליקציה לרשויות ומאותת להן איפה קיימת בעיה של מוגבלות נגישות, כך שיוכלו לתקן זאת בפועל. בכך, נוצרת מפה של “אי אקססביליות” שמטרתה לעזור בפועל ל”אקססביליות”.
קחו מהלך מעניין, שמציג פיתוח קולי Meet Q (כי וויס זה הטרנד לא?) קול שהוקלט על ידי אנשים שונים שאינם מוגדרים כגבר או אישה, ויחד הם יוצרים קול אחיד אחד שהוא אינו תלוי מין, ובכך הוא עוזר לטכנולוגיה (ולעולם) להבין שאין צורך בהגדרות של מין.
זה אולי המהלך המדהים ביותר בעיני, חברת פינטק מעולם של בנקאות שהחליטה להתערב בנושא של “טביעת הרגל הפחמנית” והפחתתה. הם יצרו כרטיס אשראי שעוזר לאנשים לצרוך פחות דברים שמשפיעים (לרעה) על איכות הסביבה שלנו וטביעת הרגל הפחמנית.
עוד מהלך שמתייחס לאיכות הסביבה, ולבעיית הפלסטיק הנערמת. קורונה יצרה פחיות בירה שמתחברות אחת לשניה ובאופן האריזה חוסכות שימוש של פלסטיק. היפה בקייס הזה, שקורנה החליטה להשאיר את הפיתוח כקוד פתוח, אליו יוכלו להתחבר כל השחקנים. כן, כן- גם המתחרים.
קונדום בהסכמה. אריזת קונדום שנפתחת רק אם שני הצדדים מסכימים על כך.
דוגמא מדהימה למהלך בברזיל, שרוצה לטפל בבעית הסוכרת, בגלל שגברים בברזיל לא נבדקים מספיק הותקנו מכשירים חכמים שיודעים לבחון את האדם באמצעות השתן. המכשיר מספק תשובה מיידית של אדום או ירוק לבעיה, או לא. את זה התקינו בבתי שימוש ציבוריים כך שיותר ויותר אנשים נבדקו למעשה מבלי שהיו צריכים לעבוד בכך קשה מדי.
מהלך איקאה בישראל, החברה חיפשה לייצר רכיב עם ערך מסוים שמתייחס לקהילות מוחלשות, ומאפשר להן בזכות המוצרים של המותג לקבל יותר. הם בנו סט של פתרונות לקהילת אנשים עם מוגבלויות, עזרים שמודפסים במדפסת תלת מימדית ואשר מאפשרים לאנשים עם נכויות להוסיף את הרכיבים על הרהיט המקורי ובכך להפוך אותו למועיל עבורם.מדובר על קשר שמושתת על שיפורים: מהגבהת כורסאות, שתאפשר לקום ולהתיישב ביתר קלות לאנשים בעלי פרוטזות, ועד לידית שנצמדת לוילון האמבטיה ומאפשרת לפתוח ולסגור אותו בקלות למי שמתקשה בכך.
הנה לכם דרך מעניינת להשתמש בטכנולוגיה לטובת קיצור זמני דחיפות, SOS במקרי קיצון. אפליקציה חכמה העונה לשם DEAF 911 – הרעיון שלה לעזור לאנשים שמוגבלים ביכולת שלהם לדבר, להפוך טקסט לקול ומיד להזמין עזרה.
עוד מהלך לאנשים עם מוגבלויות, מדובר על חולים שיש להם בעיות ראייה, רהיטים מיוחדים שמאפשרים לראות אותם כי תוכננו ועוצבו כך שגם אנשים עם מוגבליות יוכלו לראות אותם, בכך להשביח בפועל את איכות החיים שלהם.
מיקרוסופט יצרה קונסולת משחקים מיוחדת, שמאפשרת גם לאנשים עם מוגבלויות לשחק בו, דרך שעוזרת להם להיות מעורבים, להנות ולהיות חלק. “קונסולה אדפטיבית לאנשים עם יכולות שונות”.