בזמן האחרון יוצא לי לחשוב לא מעט על ההשלכות שיש להתפתחות הטכנולוגיה ועל הiPad בפרט, על סביבתנו האנושית. להתבונן על מה שקורה סביבי ואיך הסביבה מתייחסת לכלֵי החידושים לרַבּות זה הנזכר. הדבר המובהק ביותר שניצב לנגד עיני הוא שלילדים הכלי הזה ברור ונהיר ואינו מעורר שום תהיות או שאלות. החלטתי שיהיה נכון לבחון את הסוגיה ולתאר את מחשבותיי אודותיה. כתבתי בעבר פוסט מקיף המבוסס על מחקר אשר עסק בשימושיות של הטכנולוגיה וערוצי התקשורת החדשים לדור הM2 בני 8 – 18 לקריאת המחקר : לינק. מה שמפתיע בחשיבה על התחום הוא שהiPad מייצג דור צעיר יותר ומבחן המציאות מפגיש אותו עם הטכנולוגיה בזמן הרבה הרבה יותר בתולי ממה שחשבנו.
בתמונה : בנו של עידו פולק משחק בiPad.
עדיין לא נתקלתי במחקרים המוקדשים לנושא הiPad ספציפית ומן הסתם זה ייקח עוד כמה חודשים, אבל אין ספק שהרשת כבר עוסקת בסוגייה והבלוגים הטכנולוגיים בעיקר סוקרים את הסוגיה. מה נֶאֱמַר על הנושא ברשת ?
אינטואיטיבי | נגישות ואינטואיטיביות | השימוש בכלים הטכנולוגיים מבחינתם הוא הרבה יותר אינטואיטיבי ונגיש מהדרך בה אנחנו צורכים את המדיה. אם הiPhone נחשב כמכשיר נגיש לילדים הiPad כפי הנראה יהיה פי כמה, וסיבה מספיק טובה ופשוטה לכך היא בשל העובדה שהוא גדול יותר. נגישות נוספת מתאפשרת בשל העובדה שלמכשיר אין “מתווכים” המקלדת והעכבר מהווים חסם תפעולי ומוטורי עבור ילדים ועצם העובדה שהמגע במכשיר הiPad הוא ישיר מאפשר להם לתפעל ולגשת אליו ביתר קלות |
מרכז תקשורת בראיה עתידית | שימו לב שנושא המקלדת והמתווך הוא גם נושא פילוסופי כי מגיע היום שהסרת המתווכחים מייצר עבורנו מרכזי תקשורת נגישים יותר וברורים יותר לשימוש וזו למעשה המהפכה של הרשת האפשרות של הצרכן לקבוע את מידת התפעול ומיקומו. ילדים ילמדו לקרוא דרך הiPad, הם יצפו בתוכניות טלוויזיה, בסרטים באורך מלא ובסרטים מצוירים. הם יאמצו לחיקם את המכשיר וישתתפו דרכו באופן טבעי ברשתות החברתיות, ינהלו משחקים, ואפילו יצבעו בחוברות צביעה דיגיטאליות. זה יהיה מרכז התקשורת שלהם. בזמן שילדים אלו יגיעו לבית הספר ויעמדו על דעתם, הם כבר יהוו אוכלוסיית יעד שהתנסתה בMulti-Platform ואינטראקטיביות מקוּוֶנת במשך תשע שנים בקירוב |
——————–&——————–
עידו פולק מספר על – ההתנסות האישית שלו : אלפי מילים כבר נכתבו על השאלה איך ילדים משתמשים במכשירים של אפל, בiPad ובiPhone, וכמה מהר הם מבינים מעצמם את כל רזי הממשק הפשוט והנוח. אבל כאבא גרוש, אב לשלושה ילדים קטנים (שש וחצי, חמש, וכמעט שנתיים) ומצידו משתמש אפל כבד (מקבוק, iPhone, iPad) אני חווה את זה ברמה היומיומית.
הילדים שלי מחוברים למכשירים הללו, יצקצקו המבקרים בלשונם ויזכירו לנו שפעם לא היו טלפונים וטלוויזיות ומסכי מגע וילדים נהגו לשחק בחוץ ולקרוא בספרים. אמנם זה נכון, אבל זאת המציאות החדשה והמשימה שלנו כהורים היא לא למנוע מהילדים שלנו את הטכנולוגיה החדשה אלא לשמש כ GATEWAY, וללמד אותם ולסנן את התכנים שהם צורכים, דהיינו להדריך במקום לחסום. מה זה אומר בפועל ? – שמורידים להם אפליקציות חינוכיות, ספרים, משחקי זיכרון, נגינה. זה אומר שמורידים להם רק סרטים שעוברים סינון שלנו כהורים, ולא כל מוצר אלים ולא חינוכי שהם נחשפים אליו במקומות אחרים. זה אומר גם שלא משתמשים בiPhone או בiPad כמכשיר שנותן “שקט מהילדים”, אלא כמו כל תחום אחר שקשור בילדים, משחקים יחד איתם, עובדים איתם ביחד על משחקי זיכרון, על קטעי נגינה ומשתתפים איתם בקריאת הספר האינטראקטיבי (www.touchoo.com מומלץ ביותר). כהורים, אנחנו צריכים לקחת את הטוב שבמכשירים האלו ולהעביר אותו לילדים שלנו.
הבן שלי, שאוטוטו ימלאו לו שנתיים, כבר כבר יודע להגיד iPad (פד) וiPhone (א-פון), היכולת שלו לתפעל אותם היא מדהימה, ואני בטוח שבעידן הדיגיטלי, היכולות הנרכשות בדרך זו יתרמו לו הרבה.
הבעיה הכי גדולה היא באוטו, מה שכן כאמור יש לי שלושה ילדים אבל רק שני מכשירים, מצב שגורר הרבה חיכוכים ומריבות… תמיד אני מאיים שאני אחזיר (לא ברור לאן) את הiPhone והiPad ולדוגמה, כשאני הייתי ילד היינו מדברים באוטו ולא משחקים. הגדולה שלי מצאה פתרון מאוד קל, “אבא, פשוט תקנה עוד iPad או iPhone”.
——————–&——————–
כלי עבודה מעשיים ורעיונות לטיפים הנובעים מהרשומה : באופן תדיר אני שומעת סביבי שחברות מתקשות להכניס את עצמן למהלכי התקשורת החדשה, ולשווק דרך כלי התקשורת החדשים. המנהלים עדיין עוסקים ראשם ורובם בעובדה שהשכבה הבכירה של הארגון עדיין לא בשלה לכך וסבורים (בטעות, מבחינתי) שבכך נעוץ לקושי. מנקודת ראותי, למעשה הולך וקרב רגע ההתפכחות !
קחו בחשבון שזו כבר לא בגדר שאלה קהל היעד העתידי שלכם פשוט “יחיה” שם את חייו ללא הרבה שאלות ותהיות, שווה להיכנס לתחום ויפה שעה אחת קודם. הטכנולוגיה לרבות iPad וFacebook מהווה את הפתח האמיתי ושטיח הכניסה לצרכן העתידי – ומדובר על הצרכן הצעיר אשר ימצא את הפתרונות שלו ואת המאוויים שלו בנקודת התקשורת העדכנית ביותר. הוא גם מי שיקבע אותה ולמעשה מרכז התקשורת ינוע סביבו יותר מאשר במרחב האופייני לכם. אי לכך ראוי להשקיע מחשבה בשאלת ההסתגלות למציאות העומדת בפתח: איך אתם משתלבים במרכז התקשורת החדש של הלקוח ואיך אתם משתפים איתו פעולה לרַווחַת כל הצדדים.