לאחרונה השתתפתי בכנס השנתי של ארגון ה-IPA בלונדון, גוף מוביל שמציב סטנדרטים בתעשיית השיווק והפרסום העולמית. אחד הנושאים המרכזיים שעלו בכנס היה האפקטיביות של שיווק באמצעות משפיענים, ובמיוחד ריתק אותי הסיפור של ג’יימס, המייסד של המותג “סקין אנד מי” (Skin and Me).
בסשן הייתה דוגמא נהדרת למותג שעובד עם משפיענים אבל עם דגש על כך שאלו אנשים שמאוד מחוברים למותג ולמוצרים, רק כאלו שעברו את התהליך וניסו את המוצר ועברו סוג של מערכת יחסים איתו. בעיני זו דוגמא נהדרת למותג אינטימי בעולם סופר דיגיטלי. האפקטיביות קשורה באופן טבעי בשימוש במשפיענים שקודם כל המותג השפיע בפועל על החיים שלהם- ואז המסר שלהם מגיע באמת מהלב. לא מדובר בשגרירי מותג, אלא בשימוש בקריאטורים שממש מחוברים למוצרים ולתוצאות האמיתיות שהם יוצרים לאותם משפיענים/ קריאטורים- בפועל.
הם גם הדגישו תובנות נוספת מאוד משמעותית וחכמה בעיני– ואמרו שככל שהתוכן יותר מחוספס, לא מהוקצע, לא ממותג כך הוא עובד טוב יותר! כשחברה משקיעה המון במוצר שלה וביכולות שלו לעזור לאנשים לא בטוח שנכון לחפש טריקים קצרי טווח בשביל ליצור עניין, ולכן לא בטוח שצריך להשתמש בטרנדים חולפים- כי זה מוריד את הפוקוס מהמותג והמוצר אם רוצים להשתמש בתפיסה של קריאטורים חייבים לקחת נשימה ארוכה ולחשוב למרחקים ארוכים ולייצר למשל ״פאן מומנטס״- רגעים שגורמים להנאה עבור הלקוחות. זה לא משהו שאפשר לצפות מראש וצריך לגבש את העבודה בראייה- ארוכת טווח ותוך כדי לחפש את ה״פאן מומנטס״ ששווה להשתמש בהם.
“סקין אנד מי” מציגה גישה חדשנית בתחום טיפוח העור. James Mishreki פיתח מודל עסקי המשלב טכנולוגיה מתקדמת עם טיפול אישי מותאם. הקונספט פשוט אבל יחד עם זאת מהפכני: לקוחות מבצעים אבחון מקוון באתר החברה, ובהתאם לתוצאות, מקבלים טיפול עור רפואי מותאם אישית ישירות לביתם. זו לא רק מכירת מוצר, אלא חוויה הוליסטית שמתחילה באבחון דיגיטלי ומסתיימת בתוצאות מוחשיות על העור של הלקוח.
מה שבאמת הפתיע אותי היה הגישה הייחודית של ג’יימס לשיווק באמצעות משפיענים. הוא סיפר שהם גילו את העוצמה של שיטה זו כמעט במקרה. בשלבים הראשונים של החברה, הם שמו לב שלקוחות מרוצים החלו לשתף את חוויותיהם ברשתות החברתיות באופן ספונטני, ללא כל תמריץ או עידוד מצד החברה. התופעה הזו הובילה אותם לפתח אסטרטגיה שיווקית מעניינת: הם החליטו לעבוד אך ורק עם משפיענים שהם לקוחות אמיתיים של המותג. זו גישה שונה לחלוטין מהנורמה המקובלת בתעשייה. במקום לחפש משפיענים פופולריים ולשלוח להם מוצרים לסקירה, “סקין אנד מי” מזהה לקוחות שכבר משתמשים במוצריהם לאורך זמן וחוו תוצאות אמיתיות. רק לאחר שהלקוח חווה שיפור משמעותי בעור, החברה פונה אליו בהצעה לשתף את הסיפור שלו כמשפיען. גישה זו מבטיחה רמה גבוהה של אותנטיות – כל ממליץ מדבר מניסיון אישי אמיתי ועמוק.
ג’יימס הדגיש שהאותנטיות היא המצפן שמנחה אותם בכל החלטה שיווקית. הוא אמר בצורה ברורה: “אנחנו לא מתעניינים בכוכב טרי מתוכנית ריאליטי שיש לו 20 הצעות בתיבת הדואר והוא פשוט מקדם כל דבר בצורה שטחית”. במקום זאת, הם מחפשים אנשים שיכולים לספר סיפור אמיתי ומשכנע על השינוי שחוו בעור שלהם בעקבות השימוש במוצרי החברה.
מה שהפתיע אותי עוד יותר הייתה הכנות יוצאת הדופן של ג’יימס לגבי האתגרים בגישה זו. הוא חשף בפתיחות ש-60% משיתופי פעולה עם משפיענים “נכשלים”. זהו נתון מפתיע שרוב החברות היו נמנעות מלחשוף. אך במקום לראות בכך כישלון, “סקין אנד מי” רואה בזה הזדמנות ללמידה וצמיחה. ג’יימס הסביר שה-40% שכן מצליחים מניבים תוצאות משמעותיות ביותר, ועם משפיענים אלה הם ממשיכים לעבוד לאורך זמן, מה שמאפשר להם לבנות מערכות יחסים ארוכות טווח ואותנטיות עם קהל היעד שלהם.
הגישה הזו של “סקין אנד מי” מדגימה כיצד אפשר לשלב שיווק באמצעות משפיענים באופן אורגני ואותנטי בתוך אסטרטגיה שיווקית כוללת. זו לא רק עוד טקטיקה שיווקית – זו דרך לתת ללקוחות אמיתיים להיות הקול של המותג. גישה זו מייצרת אמון רב יותר בקרב צרכנים פוטנציאליים, שיכולים לראות תוצאות אמיתיות ולשמוע חוויות אותנטיות.
ויותר מכך, האסטרטגיה הזו משתלבת היטב עם המגמה הגוברת של שקיפות ואחריות חברתית בעולם העסקי. בעידן שבו צרכנים דורשים יותר אמינות ושקיפות ממותגים, הגישה של “סקין אנד מי” מציבה רף גבוה של יושרה שיווקית.
עבורי, הסיפור של “סקין אנד מי” הוא תזכורת חשובה לכוח של אותנטיות בעולם השיווק המודרני. בעידן שבו צרכנים הופכים יותר ויותר ספקנים כלפי פרסום מסורתי, גישה כנה, שקופה ואמיתית יכולה להיות המפתח להצלחה ארוכת טווח. זה מראה שאפשר לבנות מותג חזק לא רק על בסיס מוצר טוב, אלא גם על יסודות של אמינות ויושרה בכל היבט של פעילות החברה, כולל בשיווק ובתקשורת עם הלקוחות.
לסיכום, הגישה של “סקין אנד מי” מציגה מודל חדש ומרענן בעולם השיווק באמצעות משפיענים. היא מדגישה את החשיבות של בניית קשרים אמיתיים עם לקוחות, ומראה כיצד אותנטיות יכולה להפוך למנוע צמיחה משמעותי עבור מותגים. זוהי תזכורת חשובה לכל העוסקים בשיווק ובבניית מותגים: לעתים, הדרך הטובה ביותר להגיע ללקוחות היא פשוט להיות אמיתיים ולתת למוצר ולתוצאות לדבר בעד עצמם.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.