Tips : Networking – keep in Touch
אתחיל מעתה בסקירת נושא חדש – הכוח של המדיה החברתית והרשת בכל הנוגע ליצירת קשרים חדשים. בכוחם של קשרים אלה למנף עבורנו כמה וכמה פרויקטים, בסופו של יום : היכרויות, לידים פעילים, חלון הזדמנויות לשיתופי פעולה ועוד רעיונות שנפגוש, בדרך שנעבור יחד במהלך הפוסט.
רציתי שהנושא הזה יהווה סדרה של “כפתורים“, אמנם קטנים – אך חשובים לענייננו ! כפתורים אשר עליהם ראוי להצביע בפניכם כתזכורת וככלי ללימוד צורת עבודה נכונה.
הכפתור הראשון עליו אני רוצה ללחוץ הוא : לשמור על קשר. קורה לעתים תכופות שאנחנו יוצאים לפגישות, מייצרים פיץ’ נקודתי על השירותים שלנו, מכירים את הצד השני ואת הצרכים שלו ורוקמים למעשה את תחילתו של הקשר. בין פגישה לפגישה בהמשכו של הפרויקט לפעמים נפערים חללי זמן גדולים ובכך למעשה אנחנו מאבדים את כוחו של הרושם הראשוני שאותו יצרנו (בהנחה שאכן כך הוא המצב). אחד הכלים החזקים ביותר והמוחמצים ביותר עליהם אני שומעת תדיר הוא הידיעה וההבנה שהמדיה החברתית יכולה לעזור לנו לשמור על הקשר הלכה למעשה !
חשיבה איכותית | העליתי את השאלהאתמול כדיון בקהילה שלי בFacebook. הופתעתי לטובה לגלות כי יש המשתמשים בגישה זו באופן שיטתי. אני מסכימה עם ההערות והארות אשר עלו בדיון שכן הן מחדדות את העובדה כי צריך גם צריך להפעיל שיקול דעת ולסנן את האפשרויות. עם זאת כדאי שתקחו בחשבון נתון יסודי : “האדם הוא יצור חברתי והצורך הבסיסי ביותר שלו הוא לחוש שייכות” (אלברט אדלר). עצם העובדה שאתם לוקחים לידכם את האחריות על היחסים עם הצד השני צעד אחד קדימה, מחליטים לשמור על קשר ולהכיר את האדם מעידה עליכם משהו מאוד משמעותי שיכול לעשות את כל ההבדל במרקם היחסים. אנשים קונים אנשים במובן של השקעה ביחסים : הם לאו דווקא קונים מוצרים או שירותים והאפשרות שלכם דרך מהלך כזה היא להשביח את הגישה ואת האופציה להמשכיות. (כמאמר חז”לינו “קנה לך חבר”…).
איפה ? אני מציעה לכם קודם כל ובראש ובראשונה לאתר את הפעילות בLinkedIn ובTwitter. בראשון לבקש חברות ובשני פשוט לעקוב, כלומר : להתעניין. בשלב קצת יותר מאוחר ניתן גם להזמין לחברות בFacebook קחו בחשבון שFacebook עדיין נתפשת כזירה אינטימית וחלקנו משלבים פעילות אינטראקטיבית עם טבעת ישירה של מכרים, חברים, משפחה: אמנם לא כולם מעוניינים לערבב בין השניים. אך שוב, גם בנקודה הזו יש להפעיל שיקול דעת ולהבחין באם לאדם אותו אנחנו רוצים להכניס לחוג החברים שלנו בFacebook יש חברים רבים, קשרים עסקיים בולטים, ומשם לקבל החלטות בונות ואיכותיות.
רעיון לשיפוטכם ובצידו מילת סיכום | תערכו ניסיון עם ההמלצה שלי, התחילו בקטן והזמינו אדם אחד או שניים איתם נפגשתם בכנס, בפגישת עסקים או במעמד של הצגת רעיון לחילופים – פרזנטציה. אין לשכוח ! לא מספיק להזמין את האדם לחברות אלא צריך לשמור איתו על קשר והמדיה החברתית מציעה לכם כאמור הרבה מאוד כלים מעשיים לעשות זאת . שימו לב לתכנים, תקראו, תגיבו ותעשו Like. כל אלו יבטיחו את המשכיות הקשר, ולא פחות חשוב יראו לאיש הקשר שאתם מתעניינים בו ובמעשיו בצורה ממשית !
פוסט מעולה זהר. תודה.
אחד הדברים שהפנמתי במפגשי Nerworking, מעבר לעניין השמור על קשר, לחלק כרטיסים, לאסוף כרטיסים וכו’, הוא להיות “בתודעת המארחת”. לא אוחזת קיר עם כוס משקה ביד ומחכה שמשהו יקרה, אלא ניגשת, מציגה את עצמי, שואלת, מתעניינת…
כמה פשוט – ככה חכם! תודה על הרעיון. גרמת לי לקלוט שברגע שיעלה הבלוג החדש שלי, כדאי לי להדפיס כרטיסי ביקור חדשים, שיכללו גם את כתובת הלינקד-אין שלי.
אגב, האם לדעתך כדאי לכלול בכרטיס הביקור גם את כתובת הפרופיל / עמוד מקצועי בפייסבוק?
הי שירלי , כן אני ממש חושבת שצריך להכניס את המתחם בפייסבוק מבחינתי זה נכס נדל”ני לכל דבר שאנחנו בונים ומעבדים במרחב הדיגיטאלי …