Need to Know about Facebook

 

 

לקטגוריית הפוסטים בנושא Facebook בבלוג זה : לינק |

——————————————————————|

Top Things You Need to Know about Facebook |

רשומה זו נוצרה על בסיס מסמך שמצאתי בחיפושי ברשת המגדיר עצמו כמדריך לעבודה נכונה בFacebook ומספק לנו נקודות עיקריות אשר יכולות לעזור לנו לייצר סדרי פעילות נכונים. החלטתי לתרגם את ניר העבודה ולהביא לכם לכאן את עיקרי הדברים. כמו תמיד, מי שרוצה לקרוא את התוכן המקורי רצ”ב : לינק.

לפני שאתחיל אחדד ואומר כי בסיס הרעיון שעומד מאחורי הבאת מסמכים מסוג זה במבטים שונים על עבודה בFacebook, נועד על מנת שתוכלו לקבל השקפות עולם שונות, ומצד שני ממשקים משותפים ברורים. ובכך למעשה תוכלו לאמץ לכם את השיטה הטובה ביותר שמדברת אל ליבכם ומייצרת עבורכם הגיון איכותי לעבודה. מן הסתם ישנן חזרות וחפיפות בין המידע, עדיין, אני חושבת שחשוב לקבל רעיונות מכיוונים שונים – הם אלו המאפשרים “פתיחת ראש” וחשיבה שיוצאת את גבולות הקופסא.

הקדמה | Facebook מייצרת חלון הזדמנויות עצום עבור חברות אשר רוצות לבסס נוכחות מיתוגית ולייצר נראות במרחב הדיגיטאלי. ארגונים המעוניינים לייצר מודעות, לעודד ולטִפֵּחַ נאמנות לקוחות קיימים, להוביל לעסקים חדשים ולתשואות נוספות מהקיימים. כל אלו למעשה מתאפשרים אך ורק אם החברות תדענה לפתח תשתית אסטרטגית חכמה ואיתנה יחד עם הבנה ברורה לגבי הפעילות במתחם זה וכיצד הדברים אכן עובדים. מסמך זה מספק מפתחות לשימוש נכון ורעיונות לדרכים של מדידה איכותית עבור הפעילות הפייסבוקית.

מה למעשה יכול להימדד בFacebook ? מתי אנחנו צריכים יותר מכלי הFacebook  Insights  ?

מדידה בפעילות בFacebook צריכה למעשה להיות חלק מהאסטרטגיה העוטפת של הפעילות שלנו מרגע שאנחנו מתחילים במהלך ומייצרים נוכחות . כלי הInsights של המתחם מאפשרים מדידה של פרמטרים כגון : מבקרים,  אקטיביזציה, צפיות במתחם שלנו ובקיר הסטאטוסים.הInsights אינם מכסים נתונים כמו : קמפיינים שאנחנו מקיימים בFacebook אפליקציות ייחודיות וטאבים אשר תפורים על פי מידה במתחם שלנו. אם אנחנו מנהלים מהלך ארוך טווח של קמפיין ונוכחות יש צורך באימוץ כלי מדידה נוספים אשר מתאפשרים אל מעבר לתשתיות אותן הזירה מספקת, וזאת על מנת שנוכל למדוד הלכה למעשה ROI.

חשוב לציין כי החברה שייצרה את המסמך הזה בעלת אינטרס מובהק והיא משווקת למעשה כלי מדידה בFacebook. הכלים שלה כוללים : ניטור, מדידה ואנליזות המאפשרות למקסם את בדיקת הצעדים השיווקים שלנו והערכת ההשקעה מול החזר בפועל. להלן לינק לאתר החברה ובו תוכלו להיחשף למגוון האפשרויות אותן היא מציעה : Webtrends.com |

סוג הפעילויות השיווקיות אשר משווקים יכולים לפתח בפלטפורמת Facebook |

על פי המסמך קיימות למעשה שלוש אסטרטגיות שיווקיות בסיסיות בFacebook ועל בסיס התשתית של שלושתן אנשי שיווק יכולים לבנות מהלך חכם : Monitoring, קמפיינים, ויחסים.

Monitoring :זרוע הכרחית במהלך של פעילות בFacebook. ממבט של התבוננות בתוכן אשר הופץ בעמודים, בקיר, אינטראקציות – הכול סובב סביב הניסיון להבנה מה אנשים אומרים כך שנדע לאיזו שיחה אנחנו צריכים להצטרף ועל מה אנחנו צריכים להישען ברמת עולם התוכן. הבנת הכוח של השיתוף וקול הקהל אשר מדבר על המותג שלנו, מוצרים, שירותים, מתחרים והתעשייה בכללותה כולל טרנדים סביבה יכולה להיות מנוטרת בעמודים, קירות, אינטראקציות בקבוצות ועוד.

Campaigns : ישנם שני כיווני בסיס לקמפיין בFacebook : הראשון Native קמפיין המבוסס בעיקר על יחידות פרסום בFacebook. השני Custom אינו מבוסס בהכרח על יחידות אלו. המשך המסמך שוטח פירוט  על אודות שני סוג הקמפיינים.

Relationships : יצירת בסיס יחסים הינו הדבר הטוב ביותר אותו תוכלו לעשות עבור המותג שלכם בנוכחות הפייסבוקית שלו. אתם יכולים לבנות יחסים על ידי Engagement עם לקוחות, כמו כן על ידי יצירת שירות לקוחות, ואפילו על ידי יצירת שגרירים למותג.

אלו קמפיינים ניתן למנף דרך פלטפורמת Facebook ? קמפיינים הם הלחם והחמאה של השיווק במתחם. בראש ובראשונה צריך להבין את ההבדל בין Native קמפיין ובין Custom קמפיין. Native  קמפיין מבוססים על מודעות קיימות בפלטפורמת Facebook והן הנגישות ביותר והקלות ביותר למימוש כי הן מסתנכרנות לFlow הקיים בFacebook ולאקלים הברור והמובן. קמפיינים מסוג זה כוללים : שימוש בוידיאו, אירועים, אוהדים -Likers, מתנות ויראליות והפצת מוצרים להתנסות על בסיס ויראלי. Custom קמפיין הינם קמפיינים אשר אינם מבוססים על כל אלו – הם קמפיינים מבוססי תחרויות, שאלונים ופעילויות יזומות אשר מובילות לוייב נקודתי מתוזמן.

כיצד שיווק בFacebook ומעגל ההתרחשות שלו שונה מהשיווק הקלאסי המוכר ?

כולנו מודעים ומכירים את מַשְׁפֵּךְ ההתרחשות בשיווק הקלאסי. מודעות, עניין, צורך ופעולה. המשפך של השיווק המסורתי מבוסס על ראיה ליניארית של פעילות עם התחלה, אמצע וסוף, וברמה התוצאתית –  הלידים אשר מתקבלים בסוף התהליך. מעגל השיווק הפייסבוקי הרבה יותר דינאמי והרבה יותר מעגלי – בלי שתהיה התחלה ברורה, אמצע וסוף. וישנם שלושה מפתחות עַמּוּדי הַתָּוֶךְ לשיווק במעגל הפייסבוקי :

Awereness : לייצר מודעות על ידי Earned Media (מבטיח את קיומו של דף האוהדים). מדיה ערכית המבוססת על תוכן, ומדיה בכסף המבוססת קמפיין.

Experience : מרגע שיצרנו עת המודעות למותג שלנו בFacebook, אנחנו יכולים להשתמש בעמוד אוהדים שלנו, במודעות, באפליקציות השונות ל”דילוור” חווית משתמש עבור קהל הגולשים. (שלב זה בעיני נגזר ממהלך משולב אשר מחייב אותנו לעבוד צעד, צעד – לתת ולקחת).

Value Exchange : הOngoing של מעגל המְחֻיָּבוּת זה מייצר בסופו של יום את הערך ואת המימוש. כל אלו מקבלים ביטוי במונחים של : Like, תגובות, הֲמָרָה או טְרַנְסַקְצְיָה עסקית ממשית.

המפתח העיקרי, אשר מבדיל בין תמהיל התרחשות של שיווק מסורתי ומעגל השיווקי בFacebook הינו העובדה כי במקרה זה אין למעשה התחלה וסוף. עולמות הערכים – “לתת ולקחת” מתערבבים אחד בשני ויכולים להתקיים באותה נקודת זמן. על מנת שתהיו מצליחנים בFacebook אתם חייבים לייצר המשכיות הנעזרת בארגז הכלים הקיימים ליצור מודעות, ולייצירה יזומה של חווית לקוח, באופן קבוע לבסיס האוהדים הפוקד את המתחם.

מהו למעשה ארגז הכלים של המשווק בFacebook ?

דפי אוהדים  :  העמוד של החברה שלנו שמייצג למעשה את נוכחות הארגון, כולל : את נוכחות הקיר שלנו, אינטראקציות, עדכונים בסטאטוסים, אירועים ומדיה בצורת : וידיאו, תמונה, אודיו, מצגות.

פרסום | מודעות  :  מרכיב המודעות של Facebook מופיע לנו בסטריפ הימני של העמוד שלנו, ויכול להתלנקק למקומות שונים ברשת. המודעות יכולות להוביל ל : אתרים, אירועים, אפליקציות, טאבים של עמודים, קבוצות ועוד ..הן יכולות להיות “מטורגטות” על ידי פילטרים שונים על פי מין, גיל, מגדר, מיקום, תחומי עניין ועוד.

אפליקציות : בתוך עמודי חברה ישנם טאבים אשר מוגדרים כDefault של העמוד ולחילופין טאבים שניתן לקסטם על פי דרישה – תפור על פי מידה. הDefault : הקיר של העמוד והInfo. טאבים משתנים יכולים להכיל : תמונות, אירועים, מיני בלוג בצורת נוטס, דיונים, וידיאו, וטאבים אשר אתם מעצבים במיוחד עם גורם חיצוני. אפליקציות אשר מונחות על העמוד חייבות להתארח על ידי שרת חיצוני והן יכולות לעמוד בפני עצמן ללא קשר לעמוד ספציפי , כמו כן להיות מוגדרות כTab בעמוד.

פלאאגינים : פלאגינים מאפשרים לנו לראות מה מעגל החברים שלנו אהב, על מה הוא פרגן, הגיב, שיתף באתרים שונים ברשת. הם כוללים : כפתורי Like, תגובות, Share, בוקסת אקטיביזציה, ובוקסת אוהדים המאפשרת לנו לראות בLive stream פעילות ישירות מFacebook באתרים שונים ברשת בהם הם מותקנים.

עם מי צריך לעבוד בנוסף, על מנת שנבנה נכון את אסטרטגיית הפעילות שלנו בFacebook ?

אם אתם מעוניינים להיות מעורבים בשיווק יותר מורכב ואינטליגנטי אתם חייבים להיות מודעים לכמה נקודות מכריעות על מנת שתצליחו. ישנם שחקנים שונים בפלטפורמת ניהול חכם של שיווק מהלכים בFacebook ורצוי להיות ערים אליהם, החברה קטלגה את השחקנים המרכזיים תחת שלוש קטגוריות : סוכנויות מדיה חברתית, כלי סושייל, ופלטפורמות של מערכות ניהול.

סוכנויות :  סוכנויות אלה מספקות טיפול מלא : קריאטיב ופיתוח של פלטפורמות סושייל, טיפול בלקוחות וחיפוש הדרכים הנכונות  עבור המותגים על מנת שהם יוכלו לבנות אפליקציות שונות לניהול דיאלוג ואינטראקציה עם הלקוחות וזאת על מנת שהמהלכים יוכתרו כמהלכים מוצלחים ברשת. רוב הפעילות המשמעותית המתקיימת במתחם מנוהלת על ידי סוכנויות (כאמור זו אמירה של כותבי המסמך, אני חייבת להודות שאני לא תמימת דעים עם קביעה זו).

כלי Social :  כלי Social יכולים לעזור לנו לנהל אפליקציות או מהלכים פרסומיים. הרוב הגודל של האפליקציות והמודעות נעשים על ידי כלי Social. הכלים והפיתוח שלהם מאפשרים למותגים לבסס נוכחות ולייצר בולטות פרסומית. כמו כן, לנטר ולנהל את התוכן במרחב הגדול של הזירה.

פלטפורמות ניהול : פלטפורמות לניהול הן הבסיס האֵיתָן לשליטה בהתנהלות הפייסבוקית של המותג. החברות אשר מייצרות את הפלטפורמות הללו מאפשרות על ידי פיתוח טכנולוגי לחברות לשלוט במהלכים שלהם בזירה ולכמת את סך הפעילות מול האוהדים והגולשים השונים. מדובר למעשה במערכות אשר מאפשרות ניהול רב שכבתי ורב ערוצי של כל מתחמי המדיה החברתית : Twitter, YouTube, Facebook ועוד …

מהו הערך של אוהד בFacebook הערך של הFan ?

האוהדים שלנו במתחם בFacebook הם אוהדים בעלי משמעות בעלי ערך, השאלה היא כמה ? ואיך מכמתים זאת ? על סמך מחקר הנעשה לאחרונה על ידי Syncapse : לפוסט על המחקר בבלוג זה : The Value of a Facebook Fan | One, מבחינה מספרית :  68% מאוהדים בFacebook  העידו כי הם עשויים בהחלט להמליץ על חברה או מותג אחריו הם עוקבים. בדיקת ממוצע ההוצאות של אוהד בFacebook  עומדת על סך הוצאה מוגברת בממוצע של  71.84 $ לאוהד במשך שנה מול לקוח שאינו אוהד. התשובות הללו, והרבה נוספות הנמצאות במחקר עצמו, מעידות ומנחות אותנו לייצור מהלך ולפתחו ברמה היומיומית, כמו כן, ליצירת מתודולוגיה של שימור לקוחות דרך מתחמי המדיה החברתית וטיפוח לקוחות חדשים.

 למי אם כך מתאים לפעול במתחם Facebook ?

כל עסק למעשה צריך לפתח פעילות בFacebook. הדמוגרפיה הרחבה של המתחם נעה סביב גילאי 35 – 54. אבל, מיליוני גולשים בכל הגילאים פעילות במדיה החברתית באופן כללי ובFacebook בפרט. בקצרה, קהל היעד שלנו כפי הנראה נמצא בFacebook והוא “מבזבז” סלוט זמן לא מבוטל במתחם – אם אתם לא באים איתו במגע ויוצרים איתו אינטראקציה, אתם למעשה מפספסים הזדמנות גדולה.

מילת סיכום  |  בכל פעם שאני נחשפת למסמך באופי של הנוכחי, מתרמת אותו , ומייצרת ממנו תוכן לרשומה עבור קהל הגולשים : אני אומרת לעצמי – WOW. חשבתי שידעתי הכול והנה אני מגלה שיש עוד גישות, תפישות עולם, מחשבה ורבדים רבים  נוספים שלא לקחתי בחשבון, או שלא הצבתי אותם לעצמי בצורה כל כך סדורה בעלת היגיון מובנה. מקווה שלקחתם הרבה ממש כמו שאני לקחתי. וכמו כן, מקווה מאוד שתצליחו במהלכים שלכם במדיה החברתית.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

  • Rami YulzariNo Gravatar says:

    WEBTRENDS מייצרת את כלי האנליטיקס החזקים ביותר שיש ברשת. ולא אין לי רישיון הפצה או אינטרס כזה או אחר.
    אני סתם חובב מושבע של כלי אנליטקס.

Leave a Reply

Your email address will not be published.