YouTube & Embed

 

 

לקטגוריית YouTube ותוכן וידיאו בבלוג : לינק

——————————————————————|

פוסט זה מהווה רשומה המשכית לפרויקט חדש בבלוג שלי סביב נושא תכני וידיאו וסביבת עבודה זו. הסדרה כוללת גם  התייחסות מעמיקה למתחם YouTube. בין הפוסטים תמצאו בהמשך : מחקרים, שיטות לעבודה, ניתוח מתחמים ועוד. הפעם אני רוצה להתעכב על נקודה קטנה, אך למעשה בעיני היא ממש משמעותית והיא קוד ה : Embed. הדרך הטובה ביותר והנכונה ביותר לשרשור תכנים שלכם מזירות שונות של וידיאו למתחמים אחרים בהם אתם פעילים.

הכוח של הוידיאו כתוכן בפוסטים | כבר כתבתי על כך בעבר ואחזור על כך שוב, חלק מאוד משמעותי מהפעילות שלכם בעולם המדיה החברתית ויצירת המסרים שלכם, קשור בהכרח גם בהגשת התוכן. שילוב של וידיאו למתחמים שלכם בין אם מקורי או בין אם סרטים אשר יתמכו במסרים שלכם יכולים לייצר את כל ההבדל.

פשטות שרשור תוכן כEmbed והכרות עם הקוד | לא מעט פעמים אני נפגשת בפחדים ובפוביות מהטכנולוגיה. נדמה לנו שהאפשרויות לא נגישות ולא זמינות. חשוב שתדעו שמדובר בפעולה פשוטה המאפשרת לכם לשנות מקצה לקצה את הLook של התכנים שלכם ובכך למעשה גם את מהותם. שווה שתתעכבו על הפוסט ותלמדו ללכת את הדרך הנדרשת בקלות.

 הכרות : הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לא להיבהל! נכון שזה נראה בהתחלה “כמו סינית” אבל תיכף תבינו מה עומד מאחורי הקוד ותוכלו לטעמי להשתמש בו בחוכמה…

הקוד הטמעה : Embed | אני לא מתיימרת להבין בשפת תכנות כמו כן, אני חלילה לא מציעה לכם לנסות להבין אלא אם כן זה התחום שלכם. מה שכן כדאי לדעת דבר אחד או שניים אם רוצים להשתמש ביכולות של השיטה. צירפתי לכם צילום של קוד לדוגמא על מנת שתראו את מרכיביו ותחשפו לעובדה שהוא ארוך – בזמן השרשור אתם צריכים לקחת את כולו, אחרת הפעולה לא תתבצע בהצלחה.

גודל ורוחב | יש לכם אפשרות לשנות נתונים בתוך הקוד ובכך למעשה,להכתיב את החזותיות ואת הצורה בה התוכן יתקבל בפועל. אדגים בפניכם שתי שיטות : אחת – השפעה טוטאלית שלכם על הנתונים. שנייה – השפעה שלכם על הנתונים במשחק האפשרויות אשר המערכת מאפשרת לכם. האפשרות הטוטאלית – הדגשתי בקוד את המספרים המאפיינים את רוחבו ואורכו של הסרטון. בזמן השינוי אתם חייבים לשנות את הנתונים באופן פרופורציונאלי ובכך תשמר הצורה המקורית ולא תגרמו לה לעיוות. ציינתי לכם את השינוי בשני מיקומים – על מנת שהשינוי יצלח אתם חייבים לערוך אותו בשניהם !

צבעוניות | אתם יכולים לשנות ולשחק גם בצבעוניות המעטרת את הסרט כלומר – המסגרת. במקרה זה נדרשת מימכם הבנה קטנה בפוטושופ או בכל תוכנת עריכת תמונות אשר נמצאת ברשותכם. סימנתי לכם באדום את המיקומים בקוד בהם תצטרכו להחליף את מרכיב הצבעוניות ובכך למעשה להכתיב את הצבע ספציפית לבחירה שלכם. בעיני, חזותיות וצבעוניות משלימות תמונה שלמה של הגשת התוכן, וגורמות לקהל הגולשים והקוראים להתחבר אל המסרים שלכם ביתר קלות. שווה לחשוב על נושא החזותיות ועל הכלים העומדים לרשותנו – להכתיב אותה ולתכנן אותה.

קצת טריקים טכניים ואיך ניתן לEmbed | למי שמפחד מהתעסקות בקוד עצמו ישנם “פתרונות מדף”  אשר תוכלו להעזר בהם בזמן משיכת הקוד. אלו פתרונות אשר יכולים להשפיע מאוד על נראות התוכן. ארחיב לכם את הנקודות ואכוון אתכם להסתכל על המפרט הקיים בכדי שתדעו איך תוכלו לשלוט בו ולהוציא ממנו את המירב.

 

הטמעה | פעולת הEmbed | כשאתם נמצאים בערוץ כלשהו בYouTube אתם צריכים לחפש את פקודת – הטמע או Embed נתון זה משתנה על פי הגדרת השפה שלכם אשר אותה קבעתם בYouTube. סימנתי לכם בצילום המסך את בחירת הקוד.

משחק עם הגודל | שימו לב שהמערכת מאפשרת לכם לשחק עם הגודל. יש לכם כמה אופציות מדף בDefault ובנוסף אתם יכולים לעשות שינוי בCustom. שוב – חשוב לזכור שבכל שינוי תקפידו על פרט משמעותי ביותר והוא שינוי פרופורציונאלי על מנת שתשמרו את הנראות המקורית ולא תעוותו אותה.

משחק עם הצבעים | שימו לב שקיים לכם שדה נוסף המאפשר לכם לשלוט על הצבעוניות של המסגרת. כל צבע עליו תלחצו ישנה למעשה את הרכב הקוד ויגזור מכך את נראות הסרט ומסגרתו כשתשרשרו אותו.

לסיכום | צריך לקחת בחשבון שפעולת האימבוד אינה משויכת רק לYouTube ניתן לאמבד תכנים גם מאתרים אחרים הכוללים : מצגות, תמונות ותוכן וידיאו בזירות אחרות. הנקודה בפוסט זה התבססה סביב עולם התוכן של הוידיאו על מנת ליצור מיקוד בתובנות ובטיפ בו תוכלו להשתמש. חשוב שתפתחו אף מחודד וסקרן ולאחר שתדעו איך להשתמש בכלי הזה במתחם אחד תקישו גם למקומות האחרים.

 מצרפת לכם סרטון שמסביר איך מייצרים Embed לבלוג שלכם בפלטפורמת WordPress.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.