Future Vision || Welcome to 2025

ביום רביעי ה27.11.2024  יזמתי מיטאפ משותף עם ביימי שעסק בשיווק, אסטרטגיה, פיתוח עסקי וחשיבה קדימה ל2025. אני רוצה לשתף חלק מהתובנות עליהן דיברתי באירוע על מנת שיהוו סוג של כלי עבודה אפקטיבי לתכנון העסק קדימה.

אינטימיות בסקייל- הדרך החדשה להסתכל על אתגרי השיווק בשנת 2025 וקדימה-  חזרתי לאחרונה מכנס IPA Marketing בלונדון, כנס שמתמקד בסטנדרטיזציה של עולם השיווק והמותגים. המחשבות שאני רוצה לחלוק איתכם הן שילוב של תובנות מהכנס, יחד עם תובנות שהבאתי מפסטיבל הקריאטיב בקאן ותובנות שלי מהשנה האחרונה.

המשפט שנחקק בראשי בהקשר של אסטרטגיה ותכנון- הוא שאנחנו שמים אינדקס יתר על מה שאנחנו רואים בטווח הקצר, והרבה פחות (אינדקס חסר) על העתיד. זו נקודת מבט קריטית, במיוחד לקהילה שעוסקת בשיווק, פיתוח עסקי ויזמות. IPA מציגים תפיסה מעניינת: רוב העסקים היום פועלים בגישת שורטריזם שהיא שטחית. הם משקיעים המון אנרגיה ומשאבים, כמו חללית עם המון כוח שממריאה רק למרחקים קצרים. זה בזבוז משאבים שמחייב שינוי תפיסה למשהו שאולי מאתגר יותר, אבל שווה את ההשקעה לטווח הארוך-לונגטריזם.

הנתונים שמציגים בIPA מראים קשר ישיר בין קונסיסטנטיות בצמיחה לבין עקביות– לא רק בהסתכלות על המקומות שבהם משקיעים ואיך משקיעים, אלא גם בקריאטיב. יש דיאלוג הכרחי בין השניים שמשפיע ישירות על התוצאות העסקיות. בתוך כל זה, הומור הופך להיות כלי קריטי. אנדרו רוברטסון, המנכ”ל והנשיא של BBDO הגלובלית, הציג כבר בפסטיבל הקריאטיב בקאן ב-2022 את התפיסה שהומור בסט הכלים השיווקי הופך משמעותי יותר ויותר. זה לא מפתיע- הומור הוא כלי חברתי שיודע להתמודד עם מורכבות, יוצר חיבורים ומייצר רגש.

האינטגרציה היא נדבך מרכזי נוסף בתפיסה החדשה. ממש כמו סושי, שכל מרכיביו יחד יוצרים חוויה שלמה שהיא מעבר לסכום חלקיה, כך גם בעסקים- נדרש לחשוב על המקומות בהם אינטגרציה יוצרת מכפיל ומשלש כוח.

האינטגרציה מקבלת ביטוי למשל בחיבור בין תפקידים. החיבור בין ה-CFO ל-CMO הופך קריטי. בכנס הדגימו בצורה מאוד חכמה, איך כשCFO מבין את השיווק והשיווק מבין את הפיננסים, נוצר דיאלוג שמוביל לתוצאות טובות יותר. זה מתבטא גם בחיבור בין קריאטיב למדיה- השילוב ביניהם בחשיבה אינטגרטיבית מגדיל משמעותית את התשואה להשקעה בפרסום.

הבינה המלאכותית משנה את כללי המשחק לגמרי. מהניסיון האישי שלי למשל- בתוך שנתיים וחצי ירדתי מ-100% חיפושים בגוגל ל-10% בלבד. העולם עובר לצ’אטים כמו ChatGPT, Claude, Perplexity. זה משנה את האופן שבו אנחנו מחפשים מידע ומתקשרים עם מותגים. ולכן אנחנו צריכים להתחיל לחשוב על מגמות חדשות שמשנות ומעצבות את הדרך שבה נבנה בעתיד מותגים, לדוגמא- האם המותג שלנו הוא “פרומפטבול” האם קל לכתוב פרומפטים עלינו, ומה תהיה התוצאה בצ’אטים השונים?

המדידה הופכת מורכבת יותר. IPA מציעים גישת MESSY- Model, Experiment, Simulate, Implement. זו תפיסה שמשלבת מודלים עם ניסויים, ומאפשרת למידה אקטיבית שחיונית בעולם משתנה- זו גם גישה אינטגרטיבית לדרך שבה אנחנו יכולים למדוד דברים בטווח הקצר, מול נתונים לטווחים ארוכים. הגישה הזו מבטיחה שנוכל לבנות מותגים בתפיסה של לונגטריזם.

לקראת 2025, האתגר הוא כפול: לעבור מתפיסת מסה לתפיסה של אינטימיות בסקייל, ולשלב את הרכיבים התרבותיים עם הכלים הטכנולוגיים. החוקים הישנים לא נעלמים- הם צריכים להשתלב במערכת ההפעלה החדשה של המותג.

לסיום, אני רוצה לשלב שני עקרונות מנחים: היצירתיות היא כוח מניע שחייב להיות במרכז כל מה שאנחנו עושים. והפחד– הוא דווקא כלי חיובי. בלי פחד לא נהיה אמיצים מספיק לעשות את השינויים הנדרשים. צריך להיות מוכנים לעשות דברים מפחידים, כי הם אלה שיהפכו לכוחות העל שלנו בדרך לבניית העתיד. התקופה מאתגרת אותנו לחשוב אחרת, לפעול אחרת, ובעיקר- להיות אמיצים מספיק כדי לשנות את הדרך שבה אנחנו בונים ומנהלים מותגים. העתיד שייך למי שידע לשלב בין האנושי לטכנולוגי, בין הקצר לארוך, ובין האישי להמוני.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.