מספר העובדים האמיתי בעולם הבינה המלאכותית הגנרטיבית גדול בהרבה ממה שאנחנו חושבים. מחקר חדש של מקינזי מציג תמונת מצב מעניינת שמצביעה על כך שהתפיסה המקובלת לגבי מי יכול להוביל את המהפכה הזו בארגונים צריכה להשתנות. לינק למחקר המקורי- Link.
הנתונים מראים ש-88 אחוז מהעובדים שכבר משתמשים בבינה מלאכותית גנרטיבית בארגונים מגיעים דווקא מתפקידים שאינם טכניים. הם משתמשים בטכנולוגיה בעיקר למשימות חוזרות ונשנות, ומצליחים להפיק ממנה ערך משמעותי. מתוך ה-12 האחוזים הנותרים, שמגיעים מתפקידים טכניים, רק 2 אחוזים עובדים בתפקידים שקשורים ישירות לבינה מלאכותית.
הממצאים האלה מעלים נקודה חשובה– ארגונים שרוצים להטמיע את הטכנולוגיה בצורה אפקטיבית צריכים להסתכל מחדש על מפת הכישרונות הפנימית שלהם. במקום להתמקד רק באנשי טכנולוגיה, כדאי לזהות את העובדים שכבר מאמצים את הכלים החדשים ומשתמשים בהם בצורה יעילה, ללא קשר לתפקיד הפורמלי שלהם.
זה מזכיר לי את אחת השיחות שהיו לי לאחרונה עם מנהל בכיר בארגון גדול, שסיפר איך דווקא מחלקת השיווק והתוכן בחברה שלו הובילה את השימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית, הרבה לפני שהתחילו לדבר על זה ברמה האסטרטגית. הם פשוט זיהו את הפוטנציאל והתחילו להשתמש בכלים כדי לייעל תהליכי עבודה.
ארגונים שישכילו למפות נכון את היכולות והכישרונות הקיימים אצלם, ויבינו שהפוטנציאל נמצא הרבה מעבר למחלקת ה-IT, יוכלו לבנות אסטרטגיית הטמעה חכמה יותר. זה אומר להסתכל על העובדים כמובילי שינוי פוטנציאליים, ללא קשר לרקע הטכני שלהם, ולתת להם את הכלים והגיבוי להוביל את השינוי מלמטה למעלה. המפתח להצלחה טמון ביכולת של הארגון להבין שמאגר הכישרונות בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית נמצא ממש מתחת לאף שלו, ושהוא רחב הרבה יותר ממה שחשבנו עד היום.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.