רציתי לשתף אתכם במקרה מעניין שמדגים את האתגרים והמורכבות בשימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית בעולם הפרסום. קוקה קולה, אחד המותגים הגדולים בעולם, החליטה השנה לייצר את קמפיין חג המולד שלה באמצעות בינה מלאכותית- מהלך שעורר תגובות מעורבות ומעלה שאלות משמעותיות על השימוש בטכנולוגיה בתעשיית הפרסום.
המהלך של קוקה קולה כלל שיתוף פעולה עם שלושה סטודיואים מובילים לבינה מלאכותית– Secret Level, Silverside AI ו-Wild Card, כשהם השתמשו במודלים מתקדמים כמו Leonardo, Luma ו-Runway. מעניין לציין שבמהלך הפקת הפרסומות, הם נדרשו להוסיף מודל חדש בשם Kling כדי להתמודד עם אחד האתגרים המשמעותיים ביותר- יצירת תנועה אנושית טבעית ואותנטית.
מה שמעניין במיוחד בקמפיין הזה הוא האופן שבו הוא חושף את המגבלות הנוכחיות של טכנולוגיית הבינה המלאכותית הגנרטיבית. בעוד שהטכנולוגיה מתקדמת במהירות, היכולת לייצר דמויות אנושיות ריאליסטיות עדיין מהווה אתגר משמעותי. הפרסומת שעוררה את מרבית התגובות ברשתות החברתיות היא היחידה שכללה דמויות אנוש, כאשר שתי הפרסומות האחרות התמקדו בחיות פרוותיות.
חשוב לציין שהגישה של קוקה קולה הייתה זהירה יותר בהשוואה לניסיונות קודמים של מותגים אחרים, כמו Toys “R” Us, שהתנסו בפרסומות מבוססות בינה מלאכותית. הפרסומת בנויה כמונטאז’ של קטעים קצרים, המתמקדים בעיקר בכלי רכב ותקריבים של פנים- אלמנטים שנחשבים פחות מאתגרים עבור הטכנולוגיה הנוכחית.
התגובות ברשתות החברתיות מעלות שאלה מעניינת על האיזון בין חדשנות טכנולוגית לבין השמירה על הקסם והאותנטיות של פרסום. זה מזכיר לנו שהאתגר האמיתי אינו רק ביכולת הטכנית לייצר תוכן, אלא גם ביכולת ליצור חיבור רגשי אמיתי עם הקהל. הניסיון של קוקה קולה מדגיש את החשיבות של חשיבה מעמיקה על האופן שבו משלבים טכנולוגיות חדשות בתהליכי יצירת תוכן, תוך הבנה של היתרונות והמגבלות שלהן.
בעיני, השימוש בטכנולוגיה מהווה אתגר חדש של עיצוב קומבינציית עבודה בין אנשי קריאטיב לסופר יכולות חדשות שמאפשרות להם לעשות דברים אחרת, לדמיין, להמציא ולייצר- לדעתי זו לא תחרות בין אדם ומכונה- זו הזדמנות מדהימה לייצר שיתוף פעולה מדהים שמגביה קומה ומייצר דברים הרבה יותר חכמים, והרבה יותר מהירים.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
קורסים מקצועיים עם כלי GAI.
מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.