The AI Teams Revolution

מקינזי הוציאו לאחרונה נתונים שמדברים על הדרך שבה ארגונים מאמצים ומטמיעים בינה מלאכותית גנרטיבית– אחד הדברים המעניינים שמתרחשים בעולם הטכנולוגי הוא השינוי העמוק שצפוי בדרך שבה מנהלי טכנולוגיה מארגנים ומנהלים צוותים. מחקר חדש של מקינזי מציג תובנות מרתקות על האופן שבו בינה מלאכותית גנרטיבית תשנה את המשוואה בשנים הקרובות. למי שרוצה לצלול למחקר המקורי מצרפת לינק- Link.

הנקודה המעניינת ביותר– היא שרק 30 אחוז מהארגונים שנסקרו דיווחו על שימוש משמעותי בבינה מלאכותית גנרטיבית בתחומי ה-IT והנדסת תוכנה. זה מספר שמדגיש את הפער בין הפוטנציאל לבין המימוש בפועל. אבל מה שמעניין יותר הוא המודל החדש שמתגבש – שני דפוסי עבודה שונים שיאפיינו את העתיד.

הדפוס הראשון הוא מה שמקינזי מכנים “Factory pattern”– מודל שבו סוכני בינה מלאכותית אוטונומיים יעבדו בשיתוף פעולה כדי לנהל תהליכים מקצה לקצה. זה מתאים במיוחד לתהליכים צפויים ושגרתיים בעולם הטכנולוגי הארגוני, כמו ניטור לוגים או עדכוני רגולציה. כבר היום רואים תוצאות מבטיחות – ארגונים מצליחים למודרן קוד בחצי מהזמן באמצעות תזמור נכון של סוכני בינה מלאכותית.

הדפוס השני הוא “Artisan pattern”- מודל שבו כלי בינה מלאכותית משמשים כעוזרים שמעצימים את העבודה של מהנדסי תוכנה מנוסים ואסטרטגי טכנולוגיה. זה מתאים במיוחד לתהליכים שדורשים שיקול דעת אנושי ויצירתיות, כמו ניהול עלויות טכנולוגיה או הערכת ספקים.

השינוי הזה צפוי להוביל להפחתה משמעותית בחוב הטכני, שכיום מהווה כ-40 אחוז ממאזני ה-IT. זה יאפשר להפנות משאבים לחדשנות במקום לתחזוקה שוטפת. אבל האתגר המרכזי יהיה לבנות מסגרת עבודה ברורה- איזו עבודה צריכה להיות מובלת על ידי בינה מלאכותית ואיזו על ידי בני אדם? איך משלבים בין הגישות כדי למקסם את התוצאות?

התפקידים והמיומנויות הנדרשות ישתנו בהתאם. יהיה צורך במפקחי “factory” שיוכלו לפקח על מנגנוני ביקורת ולוודא את דיוק התוצאות של סוכני הבינה המלאכותית. במקביל, מומחי טכנולוגיה יצטרכו להרחיב את יכולות האסטרטגיה והביצוע שלהם- למשל, על ידי איטרציות מהירות על פתרונות במקום להעביר עבודה לדרגים זוטרים.

השורה התחתונה היא שהשינוי הזה לא בהכרח יקטין תקציבי IT, אלא יוביל להקצאה מחדש של משאבים- עם דגש גובר על פרויקטים מוכווני צמיחה במקום תחזוקה שגרתית. האתגר של מנהלי הטכנולוגיה יהיה לחזק את מאמצי התכנון וניהול הסיכונים כדי לתמוך בקצב המואץ הזה.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.