The Machine Behind Us

בזמן שאנחנו מרותקים למסכים שלנו, משהו מעניין קורה מאחורי הקלעים. התמונה הזו מציגה ניגוד מרתק-  בני אדם שקועים במכשירים שלהם, בעוד רובוטים קטנים יושבים בשקט, לומדים וחוקרים את העולם. זה מעלה שאלה מטרידה על הכיוון אליו אנחנו הולכים כחברה.

קרישנמורטי, הפילוסוף ההודי, העלה נקודה מעניינת בהקשר הזה. הוא טען שהאתגר האמיתי שלנו הוא לא האם הבינה המלאכותית תפתח תודעה אנושית, אלא האם אנחנו בעצמנו הופכים את המחשבה שלנו למכנית. כשאנחנו מסתכלים על האופן שבו אנחנו צורכים מידע היום- גלילה אינסופית, צפייה פסיבית בתכנים, תגובות אוטומטיות- קשה שלא לתהות אם לא איבדנו משהו בדרך.

המעניין הוא שדווקא עכשיו, כשהבינה המלאכותית מתקדמת בקצב מסחרר, אנחנו מקבלים הזדמנות להגדיר מחדש מה הופך אותנו לאנושיים. זה לא רק אתגר טכנולוגי, אלא אתגר תודעתי. השאלה היא האם נצליח לשמור על היצירתיות, החמלה והמודעות העמוקה שמייחדת אותנו כבני אדם, או שניפול למלכודת של חשיבה אלגוריתמית.

הפתרון, כפי שKrishnamurti מציע, הוא להבין את המכניות של המחשבה שלנו. רק כשנזהה את הדפוסים האוטומטיים, נוכל להתעלות מעליהם. זו הזדמנות להתחבר מחדש לאיכויות האנושיות העמוקות שלנו- סקרנות אמיתית, חשיבה ביקורתית, ויכולת ליצור משמעות מעבר לעיבוד מידע פשוט.

האתגר האמיתי שלנו הוא לא להתחרות במכונות, אלא לפתח את היכולות שהופכות אותנו לייחודיים. כי בסופו של דבר, ההבדל בין אדם למכונה לא נמצא ביכולת לעבד מידע, אלא ביכולת להבין את משמעותו העמוקה.


מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:

קורסים מקצועיים עם כלי GAI.

 מפגש 1:1 ליעוץ על בינה מלאכותית גנרטיבית// מפגשי יעוץ לחדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.