אינסטגרם זו פלטפורמה נהדרת לעבודה עבור מותגים, והיא מייצרת אפשרות ליצור “טלוויזיות” קטנות של המותג, שאם עשויות נכון הופכות להיות למשהו שנשטף ליום יום שלנו, מתארח בשגרה של האנשים.
הבעיה היא שהרבה מותגים רואים בהזדמנות הזו כמשהו אינטרוסיבי, שיווקי ואגרסיבי במקום להבין שבשביל להשתמש חכם בפלטפורמה חייבים להיות מספרי הסיפורים, חייבים להכנס לקצב של האינסטגרם- למה שהאנשים רוצים לראות בפיד. מיום ליום, הסטוריז הופכים להיות ליותר משמעותיים, וחברות צריכות לבסס את השיטה והדרך להנכיח את עצמן באופן שיתכתב עם הסטנדרט, יעורר השראה ומכאן- יוביל לפעולה.
הסטוריז באינסטגרם מאפשרים למותגים לעבוד בשיטות שונות, בשכבות מעמיקות של המותג, ובגישה של חתיכות קטנות שיוצרות יחד סיפור שלם. אני רוצה הפעם לעבור אתכם על מספר מקרים שמצאתי ברשת, עליהם ממליצים- מותגים שעושים דברים מעניינים בסטוריז שלהם בתוך הפלטפורמה. ננסה לקחת מכל דוגמא המלצות ורעיונות לעבודה שלכם.
זה ערוץ אינסטגרם נהדר של חברה שקוראים לה Daily Harvest שמביאה אלטרנטיבה בריאה לעולם המזון. הערוץ שלהם כולל הסטוריז שומר כל הזמן על שפה פשוטה, עם ערך, הכל קצר- בקצב של המובייל.
Daily Harvest, מהווה פתרון לאנשים שרוצים אוכל בריא, אבל בפורמאט קפוא על מנת לאפשר זמינות כל הזמן. השפה שלו כפי שתוכלו לראות בדוגמא המצורפת היא פשוטה, ויש בה ערך שכן היא מביאה את הבנפיט של המוצרים והופכת את המידע לכזה שאפשר לעשות איתו משהו. כדאי לכם לעקוב שכן כל הזמן לאורך כל השנה, בכל יום הם מסטרימים מידע מעניין, משנה תפיסות עולם על אוכל ופשוט להבנה ולעיכול (תרתי משמע).
Follain מותג קוסמטיקה, משתמשים בסטוריז בצורה מעניינת (שקטה), הסיפורים שלהם נמצאים תמיד במוד של שקט, והם מהווים מסרים ברורים שמאפשרים לנו להבין כיצד לנהל תרבות נכונה ובריאה של ניקוי הפנים ועוד. השפה היא מאוד יוטיליטי, המלצות שקשורות באופן ישיר ולא מתנצל במוצרים עצמם.
SheIn מותג אופנה לנשים, משתמשים באינסטגרם סטורי להדגיש סדרות של בגדים חדשים והדפסים שלא היו קודם. בגלל שהם צריכים בכל פעם להראות מספר דברים יחד הם הופכים את הקולקציה לסיפור אחד מתןזמר כמו שאתם יכולים לראות בדוגמא שצירפתי.
מותג שעוסק בכושר Gymshark משתמשים בכוח של הסטוריז במודעות ממומנות, ויוצרים סביבה אקטיבית, שמאפשרת לגרום לאנשים לעצור על המידע, וב- Swipe Up לקבל יותר אינפורמציה.
מותג שעוסק בתשלומי “פרי פייד” paysafecard משתמשים במודעות ממומנות בסטוריז של אינסטגרם לטירגוט קהלים רלוונטים של “גיימרים” מולם הם רוצים לבנות מודעות למותג. הם עושים זאת עם קופי חכם וקריאטיב שמראה קופסת הצלה שבה יש את הפתרון.