Nike e-Commerce Strategy

ANS

נייקי מרחיבה את המאמצים שלה בפלטפורמת האיקומרס- זאת באמצעות תפיסה של שותפיות, Mark Parker, נשיא החברה והמנכ”ל אמר כי ניקי תערוך פיילוט עם אתר המנויים והאסיסטנס- Stitch Fix  ב-2018, בד בבד החברה רוצה להרחיב את הפיילוט אותו התחילה עם אמזון בשנת-2017, מדובר בניסיון למכור ישירות מפלטפורמת ענקית האיקומרס, בפעם הראשונה מזה שנים זאת מאחר ושהחברה התנגדרה לרעיון במשך שנים- מפחד של קניבליזציה.

נייקי מקווה במאמצים הללו כי כל אסטרטגיית האיקומרס שלה תעמוד על-30 אחוז מסך המכירות של החברה והביזניס שלה זאת עד- 2022, חשוב להגיד כי זו צמיחה מ-15 אחוז של מחזור האיקומרס נכון לאוקטובר 2015. ונייקי כחברה מאמינה כי שיתופי פעולה עם אתרים כמו אמזון ו-Stitch Fix יעזרו לה להגיע ולהניע מכירות בסדרי גודל כאלו.

ישנה עובדה מעניינת נוספת שחשוב להתעכב עליה, יותר ויותר חברות מגדירות יעדים של איקומרס אותן הן רוצות “לתקוף”- זאת כהחלטה עסקית בטווח של השנים הקרובות, לוראל פריז למשל רוצה להגדיל את הפעילות האון ליינית שלה מ-20 אחוז ל-30 בטווח של שלוש שנים, קראפט פודס- מונדליז הגדירה בדוחו”ת הכספיים שלה בשנת- 2017 כי היא מעוניינת להגיע עד- 2020 למיליארד דולר מכירות באון ליין- ועוד.

1 2

העבודה יחד עם Stitch Fix, מאפשרת לנייקי לייצר חשיפה מיוחדת ללקוחות באון ליין, מדובר בשירות של-Subscription, שיש לו 2.4 מיליון לקוחות רשומים, והוא גדל בשיעור של-30 אחוז שנה אחר שנה, זאת מתוך נתונים על השנה הפִיסְקָלִית האחרונה. פיילוט מסוג זה יאפשר לנייקי גישה אל היוזר בייס הגדול והאיכותי של שירות המנויים, ויציף מוצרים של החברה ובכך יגביר את הדיסקברביליות לפתרונות שלה כחלק מהמִגְוָן בStitch Fix. למתחרות של נייקי כמו- אנדור ארמור ואדידס יש מודלים של מנוי משלהן, ובכך שנייקי משתפת פעולה עם גורם שעובד בצורה של מנוי כתפיסה עסקית- היא מאפשרת לעצמה להכנס לתחרות עם סגירת פער מהירה.

נייקי החליטה להרחיב את הפיילוט עם אמזון, וזה מרמז על כך שהיא עדיין מנסה להבין מה ואיך היא רוצה להשיג מהפעילות שלה בגזרת האיקומרס בעיקר מתוך שיתוף הפעולה עם ענקית הקמעונאות הדיגיטלית. מנכ”ל החברה אמר כי הפיילוט עד כה מתקדם מהר, אבל ההחלטה לפתח ולהריב את הפילוט מראה שהחברה עדיין נמצאת בשלבים של היסוס ומחשבה כיצד נכון לגשת לאתגר. לאמזון כמובן יש בסיס משתמשים אדיר והיא מהווה מרקטפלייס חשוב לאיקומרס, אבל ניקי כפי הנראה עדיין מודאגת מכך שנוכחות בזירה “מוזילה” את המותג, אמזון יכולה לייצר מצב של הורדת מחירים על מנת שהיא תוכל להתאים אותם לשאר המוצרים הנמוכים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.