Facebook Deals

 

 

הזירה בFacebook מתחממת ולוקחת צד נוסף בחיבור בין ה-Social לבין ה-Business. הפעם ברצוני לדבר על שירות חדש, פיצר חדש,שיצא כבר והתקבל ברחבי העולם וככל הנראה יפקוד גם את מחוזותינו בחודשים הקרובים, Facebook Deals.

אני רוצה להציג בפניכם Review קטן על האפשרויות השונות הטמונות בכלי זה, למרות שכרגע, כאמור, הוא עדיין לא פעיל בארץ. בעיני, יש צורך בחשיבה פְּרֶלִימינארית טרום הגעתם של שירותים ומיקומם בתוכניות האסטרטגיות שלנו. לכן חשוב שתתכוננו ותדעו איך מבחינתכם הרעיון, השירות והמהלך יכולים להשתלב בתחום השיווק והתקשורת הדיגיטלית שלכם. הכלי הזה עומד למעשה על ארבע אפשרויות שונות ולהלן הפירוט של כל אופציה ובמה למעשה היא משרתת אתכם.

בראש וראשונה ולפני הכל צריך להבין את השירות. השירות למעשה מציף הצעות ערך התלויות בצ’ק אין שאנחנו עושים בFacebook Places – למען האמת זו הפעם הראשונה בה מתקיים קשר ישיר בין פעילות און ליינית לפעילות אוף ליינית באופן ישיר והדוק.

הצעת ערך מחוברת לפייסבוק פלייסס | זהו למעשה הפורמאט הפשוט והקל ביותר לשימוש – הוא מהווה כלי להצפת מבצעים מיידים למשל : של סוף עונה, מבצע גמר המלאי או כל הצעת ערך נקודתית אותה אתם רוצים להציג.חיבור נעשה על ידי פעולת צ’ק-אין של לקוח לאזור מסויים – בו תוצף לו למעשה האופציה של הצעות הערך השונות הקיימות באזור והעומדות לרשותו.

הצעת ערך מבוססת  תפיסת עולם של מועדון נאמנות  | הצעה זו מורכבת קצת יותר ופורֶטֶת על נימי הקשר בין עולם הסושייל לבין פיתוח ויצירת תכונת מועדון לקוחות. למעשה ההנחה המתקבלת היא הנחה אסקלטיבית הנבנֵית על ידי כמות מתוכננת של צ’ק אין מוגדרים המַפְנִים למקום מסויים שבו, לאחר מספר כניסות – הלקוח יקבל פרס כלשהו. למשל : ארבע כניסות למסעדה מסויימת יַקנו ללקוח את את הזכות לארוחה החמישית, כמתנה.

הצעת ערך מבוססת תרומה לקהילה | אופציה זו מאפשרת למעשה לארגונים הרוצים לממש את הקשר בין פעילות לנאמנות לקוחות למהלכי CR. למעשה : הלקוחות יכולים לרכוש במקומות מסויימים אשר מקנים בכל קנייה ערך מוסף – תרומה לקהילה אותה הארגון בחר לשמש לה כתורם. כמובן שגם כאן המיפקד של התרומות ייקַבָע על פי מספר הצ’ק אין. צריך לקחת בחשבון שניתן להגדיר בִּמְכוּוָן את המקומות מהן הלקוחות יקנו. למעשה, המהלך יכול להוות גם PR חכם עבור הארגון, גם פעילות CSR נכונה המושכת לקוחות אשר מאמינים בהענקת ערך מוסף לקהילה, סביבה ולחינוך למודעות וכמובן – זהו מהלך שיכול בלי שום ספק גם להיות מחובר לביזנֶס. כך למעשה השגנו סגירת מעגל המורכב מכל גורמי החדשנות: פניה לנתחי שוק חדשים אשר מוּנָעים מתוקף השימוש בפלטפורמה, שימוש מושכל בחדשנות בפועל, יצירת שפה תקשורתית דיגיטלית העונה לצרכים של החברות והאוהדים שלהם ובאותה נשימה מתן ערך מוסף חברתי.

הצעת ערך מבוססת על רעיון הכוח של קנייה ברשת החברתית | אופציה זו מזכירה במידה רבה את עסקאות גרופון למיניהן – היא תלויה בהצלחת הגולשים לגרור לקנייה גם חברים. בכך למעשה יִיוָוצֵר כוח קניה, המתבטא בקניה קבוצתית. צורת הפצה חדשנית זו נשענת על הכוח של היחיד לשווק הלאה אל המעגלים הסובבים אותו ובכך לממש את חזון הויראליות של הרשת.

לסיכום | לטעמי אלו הניצנים האיכותיים הראשונים ליצירת הקשר התשתיתי המובהק בין הסושייל ובין הביזנֶס. בעיני ארגונים לא יכולים להרשות לעצמם לפַתֵחַ אסטרטגיות פעילות בדיגיטל שאינן מחוברות מכירות. מצד שני מנגנון הסושיאל מאופיין בתכונות ייחודיות ודורש מחשבה חדשנית ושונה שתגרום ללקוחות פוטנציאלים וקיימים – דהיינו לגולשים ולבסיס האוהדים לשתף פעולה. עובדה היא כי המנגנון של פייסבוק דילס מחובר בכל נימי הווייתו לחשיבה ולפלואו של המדיה. לאור זאת כל פעילות במסגרתו תסתכם על פי הערכתי בהצלחה וודאית אשר תשכנע את הארגונים – כי הסושייל מתפקד כקו עסקים לכל דבר ודבר.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.