יש שיחה עולמית וערנית על כך שמחשבים לבישים– או טכנולוגיה לבישה מבשרת את הדבר הגדול הבא ! רבים האנשים המייצגים תעשיות שונות שמאמינים ביכולת של ה-Wearable Computing להפוך למשהו משמעותי וגדול וכל זאת אפילו- עד סוף השנה הנוכחית. המשקפיים של גוגל הם ללא ספק המוצר המדליק ביותר והמרגש ביותר כיום בתחום המחשבים הלבישים- שכן הוא מתיימר לתת ליוזרים שדה פעילות נירחב ונגישות לאינפורמציה בכל דקה ודקה. Google Glass היא טכנולוגיה מעניינת שמוטב לאנשי שיווק להתעסק בה ולחקור בה כבר השנה. אביזר זה עתיד להיות מסך מאוד פופולארי שיהפוך על פי כל התחזיות למשמעותי בידיים (או יותר נכון בעיניים) של הרבה מאוד אנשים. המשקפיים מהוות חיבור מושלם למציאות הכפולה- הפיזית והוירטואלית, והן מאפשרות גישה לאינפורמציה בטווחים של שניות ! באופן זה הן משמשות כלי שרת בידיים של המשתמשים להשגת נגישות מלאה לאינפורמציה שונה וכמובן גם לסושייל. מדובר אם כך בכלי מעשי המחובר לסושייל ולמדיה בצורה מידיית ושזמין לנו בכל אשר נלך במשך היום כולו- זה המובייל החדש !
בעולם מתפתח – כשהתפישה הרווחת בקרב אנליסטים היא שהמשקפיים של גוגל יאופיינו בחדירה מהירה- ובאימוץ טבעי מצד הצרכנים גם המותגים צריכים לחשוב במקביל איך הם משתלבים בהזדמנות. יש כמה דברים שמייחדים את המשקפיים של גוגל : הטכנולוגיה למעשה מהווה פורמאט חדש של מובייל שלא נוסה בעבר ולא ברור לגמרי מה יהיה היקפו הצרכני. Google Glass למעשה מאפשרים לאנשים ללבוש את המובייל מה שמשאיר את הידיים שלהם כמעט חופשיות, כך שהאינטראקציה עם התוכן בגוגל גלאס הינה פאסיבית ולא אקטיבית כמו במובייל. אנחנו למעשה מחוברים יותר בתור צרכן תוכן ופחות כגולשים מערבים. הדרך שלנו להתחבר לתכנים ניסללת באמצעות סנסורים שונים שאנחנו מפעילים : הגוף שלנו לוקח חלק באירוע, וכך גם העיניים, האוזניים- אבל בניגוד לנהוג בכל מחשב אחר הידיים שלנו נשארות חופשיות, זהו שינוי UI שראוי לשים אליו לב ולהשקיע בו מחשבה נוספת !
דוגמא שיכולה להמחיש לכם את השינוי בUI של המשתמשים – טקסט חשוב שנימסר בהודעה- בין אם זו תזכורת למשהו שאנחנו צריכים לעשות, הוראות נסיעה וכולי, מסוגל להיתַרְגֵם ישירות לנגד העיניים של היוזר מבלי שהוא יצטרך לטרוח כלל בשום תנועה נוספת. בד בבד נוכל לעשות אינטראקציות אחרות דרך מה שמוגדר כ- Voice כלומר דרך אמצעים קוליים וכמובן שבכל הזמן הזה ידֵינו נשארות פנויות. חשוב להדגיש שזהו שינוי בתפישה, ואם תשאלו אנשים מה זה מובייל סביר להניח שמשקפיים לא יהיה הדבר הראשון שהם יציינו ועדיין, הפתרון של Google Glass נעשה באופן מיידי הגורם המוביל בתחום כי הוא יעיל ומשלים לנו את האינפורמציה אליה אנחנו חשופים, בכל מקום שאליו ניפנה.
ניקח בחשבון שGoogle Glass תמשוך את אנשי השיווק – לאותם כיוונים ולאותן מגמות שאליהם כבר היום הם נמשכים בשל מרכזיותו של המובייל. בסופו של דבר השימוש במובייל לצורותיו השונות עתיד להיות המיינסטרים מבין כל שיטות השיווק. קחו בחשבון את היתרון העצום שיש ביכולת לייצר נגישות לאינפורמציה דרך מחשבים שהולכים עם הצרכנים במשך היום כולו, ניתן להיווכח שהקשר הרצוף הזה עונה על צורך אמיתי בשל הזמן הרב שאנשים משקיעים בסלולר שלהם בכל זמן נתון. כבר השנה נמצא ברשת הרבה מאוד פיתחים של אפליקציות שנועדו להגיע ללקוחות ולגלם את הפקטור של החיבוריות הזמינה לאורך כל היום. ישנה חשיבות מיוחדת- כמו בכל תחום- להיות “ארלי אדפטר” כלומר להקדים ולזהות את ההזדמנות שמגיעה לשטח בעיקבות המחשבים הלבישים ובפרט Google Glass. האימוץ המוקדם יכול להסתכם ביתרון תחרותי ובידול מול המתחרים ולקבוע הלכה למעשה את מיקומכם באקו סיסטם זה.
הערך המיוחד שיש לעסקים בכל האקו סיסטם החדש שהמשקפיים של גוגל מְזַמְנוֹת הוא עצום – תחשבו שלמעשה זהו סוג חדש של תקשורת שמציע אפליקציות שמסוגלות לשמש כקרקע פורה ליצירתיות שסובבת על קשר ועל שיתוף פעולה שונים לחלוטין- אנשי שיווק מתעשרים ביכולת לפתח לAPI של המשקפיים של גוגל. מתוך התפישה שמבוססת על ההזדמנות שהמשקפיים של גוגל יוצרות, ניתן לחשוב על פיתוחים נוספים בתחום המשתכלל של המחשבים הלבישים, השנה הקרובה תביא בכנפיה הרבה מאוד חדשנות בתחום- שעונים חכמים, הצמיד של נייקי או Fitbit שגם הוא צמיד חכם, וכן שלל דיוויזס בתחום הבריאות. לכולם יהיו בסופו של דבר SDK שעליהם יוכלו לבנות עוד ועוד אפליקציות. מובן שיש גם לקחת בחשבון את הדברים שנמצאים באופן טבעי במחשבים הלבישים. למשל בגוגל גלאס יש מצלמה מובנית, וידיאו, כלי חיפוש ולוקיישן וכמו כן אופציות תרגום. כל אלו הם בבחינת נקודות מוצא שיכולות לעודד מפתחים לשכלל את היישום שלהם בצורה חכמה שנשענת על היכולות המובנות של המכשיר.
כרגע המשקפיים של גוגל נמכרות בהיקף צר מאוד– האביזר הוא מאוד אקסקלוסיבי ורק מספר מועט של אנשים ברחבי העולם מחזיקים בו. אמנם גוגל משווקת את המוצר באינטנסיביות שמייצרת באאז מאוד גדול של חדשנות- אך לא בטוח שגוגל גלאס ישתלטו בסופו של דבר על המסך שלנו, למוצר עצמו יש מספר מיגבלות-המחיר הבעייתי, הצורה האסתטית של המשקפיים שתלוייה בדיפולט באופנה שתיקבע את צורת האביזר שעל עינינו, וכמו כן הצורך ללמוד לתפעל מכשיר חדש. אך בינתיים הרעיון יוצר שיחה מאוד גדולה בחודשים האחרונים ולמעשה מכשיר את הקרקע לפיתוח עתידי ולפחות מצליח להצית את הדימיון ו”לפתוח את הראש” לכיוון הזה של הטכנולוגיה. ויותר מכל זה מחדד את הקשר המתחזק שלנו כאנשים שמתמסרים למובייל.
העולם משתנה, הטכנולוגיה היא הפסיליטייטור של השינוי – בטווח של זמן לא רב אנשים לא יחשבו יותר על ערוצים, הם אפילו לא יחשבו במושגים של אומניצ’אנלס. זאת מאחר שהמובייל פותח דלת לזמן אמת, ולמעשה גורם לנו לשהות כל הזמן בחוויה של הדיגיטל והפיזיקל באופן מחובר לחלוטין. סביר שהעתיד הקרוב (ובוודאי גם הרחוק) יאפשר לנו להיות מאוד פתוחים לשינויים המתחלפים כך שנהיה גמישים די הצורך כדי לדמיין מחדש שוב ושוב את המציאות החדשנית. אנשי שיווק יצטרכו לחשוב מחדש על יחסי הגומלין בין הטלוויזיה למובייל ולאמצעים טכנולוגיים חדישים ולבישים. כל אלו יתרחשו בזמן אמת שמשדר את הצורך בתקשורת חדשה. צירפתי לכם סרטון לסיום הרשומה והוא אכן פותח את הראש בנושא הטכנולוגיה הלבישה ומראה לכם את צדדיה המגוּוָנים. תהנו !