קייס סטאדי נוסף שאני מביאה לכם מאירועי פסטיבל הקריאטיב בקאן, שייך למותג ביטוח בשם Bupa מדובר בחברת ביטוח שייצרה מהלך חכם כדי לקיים קשר רציף עם לקוחות לאורך זמן דרך המובייל. וראשית צריך לדעת מראש כי חברת ביטוח זו עוסקת בעצם בביטוח – בהגדרה, במיתוג מורחב ל”חיים טובים יותר”. כפועל יוצא, המוצר המרכזי שלה הוא ביטוח בריאות – ומדובר בקהל האוסטרלי שם שיטת מערכת הבריאות שונה וחברות ביטוח הן אלו שמופקדות לרוב על ביטוחי בריאות לאוכלוסיה.
מתוך תפישת עולם שלמה שפיתחה Bupa סביב הרעיון של Health & Wellness החליטה החברה להשקיע בדבר אמנם קטן אבל משמעותי ואשר מהווה כוח משיכה ואמצעי שיווק לחברה ולמוצר המרכזי שלה. מדובר באפליקציית מובייל שמאפשרת לנו לגשת לסופר , לסרוק בר קודים שנמצאים על גבי המוצר – ולקבל תוכן מפורט על המוצר – הרכב תזונתי, אחוזי שומן וכולי. התפישה הזו נבנתה על מנת שאנחנו כצרכנים נוכל להתנהל מעמדה של בריאות מוֹנעת מחלה, כי בסופו של דבר ובשורה התחתונה Bupa גם היא מרוויחה מכך שנישאר בריאים ונימָנַע ממחלות.
האפליקציה נקרֵאת : FoodSwitch. היא מאפשרת כפי שאמרתי לסרוק מוצרים – את הבר קוד שעליהם – ומראה בבירור על ידי מצג גראפיים פשוט לְמָדַי, (שמחולק לאדום ולירוק) באם המוצר שבחרתם בריא או לא. במידה והמוצר מוגדר כמוצר לא בריא – האפליקציה מציעה מוצרים דומים אחרים כהמלצה מיידית להחלפה – ומכאן שְׁמָה. זו אפליקציה חינמית אבל השירות פתוח רק לגבי אוסטרליה.
זוהי דוגמא מנצחת המייצגת מותג שחושב רחב – ומסוגל לייצר כלים פשוטים, רלוונטיים עבור קהל לקוחות פוטנציאלי, כאשר מנהליו מנכסים את המיתוג הנכון עבור חברה שאמורה לבטח את “איכות החיים” שלנו. צירפתי לכם מתוך העמוד של האפליקציה באפ סטור שני מסכים שמראים את הUI של השירות הדיגיטלי הזה על מנת שתכירו את המנגנון, דהיינו איך הוא מתנהל בפועל ואיך הוא עצמו יכול בסופו של דבר להפוך לויראלי על ידי כך שהוא משמש כאנאייבלר להעברת המלצה לאחרים – מה לקנות וממה להימנע, על מנת שנמשיך ונישאר בריאים.