Cannes Lions 2018 | People & Tech

cannes lions 2018

כשמסתכלים במבט ראשון על התוכניה של קאן לשנת 2018- רואים בבירור שמישהו בתעשייה התבלבל, יש קקפוניית מידע שסובבת סביב טכנולוגיות : בלוקצ’יין, בינה מלאכותית, דטה, עוד קצת Data- וליתר ביטחון עוד דטה. ונשאלת שאלה- האם כל התעשייה עברה סוג של היפנוט ועשתה סללום מטורף של טכנולוגיה All Over ? יתר על המידה ? האם לא הגיע הזמן לחזור למקור ולזכור שטכנולוגיה, אמורה לשרת אנשים ולא להפך- ויש צורך אדיר בלהנדס את ההזדמנות בצורה כזו שנדבר- People First ולא-Technology. הפוסט הזה יעסוק בדיוק בסוגייה הזו וינכיח עבורכם את הטיעון ממגuון כיווני מחשבה. לסדרת הפוסטים יש תגית מובילה דרכה ניתן לראות את כל התכנים- Cannes Lions 2018.

TP2

בפאנל של בינה מלאכותית, דיברו על כך שכיום- כלים טכנולוגיים הם מאוד מורכבים, הפעלה של מזגן למשל יכולה להיות מורכבת מהמון כפתורים, שצריך עבורם ספר הוראות שבכלל אומר לנו איך לעבוד. למעשה, טכנולוגיה במקום הזה יכולה להוות כוח מדהים עבור האדם- ולהפוך את כל החוויה להרבה יותר קלה ונוחה לניהול, וזאת באמצעות בינה מלאכותית ובוטים שיכולים להחליף את הפונקציות שאנשים עושים- ובכך להעצים אותם. חשוב להגיד שלכוח המחשובי החכם יש את היכולת ללמוד את האנשים וההתנהגות שלהם, להתחקות עליה ולהשלים עבורם (עבור האדם) הרבה פעולות יומיומיות שיכולות לעזור מאוד ולהקל.

TP1

קאן רפואה הינו סשן שמתפתח בפסטיבל בשנים האחרונות, בפאנל של רפואה מבוססת טכנולוגיה דיברה בת 18 על בוט מיוחד שפיתחה עבור ילדים אנורקסיים אשר מחפשים את התשובות הנכונות לבעיות שלהם. היא אמרה בצורה חכמה ביותר שאין בכלל טעם לפתח אפליקציה עבור בני נוער כי זה לא המקום בו הם נמצאים- הזמן שלהם במרחב הדיגיטלי מוקדש לאפליקציות בסושייל מדיה, והחוכמה היא לזהות זאת ולמקם את הפתרון במקום בו אנשים נמצאים ולא לצפות שיבואו אלינו. הבוט שמעוצב עבור בנות או בנים אנורקסיים מאפשר לנהל שיחה אינטימית, אבל יחד עם זאת בהרגשה של מוכרות מבחינת הפלטפורמה.

TP3

The Bridge– גוף האקסלרציה של קוקה קולה, אשר פועל מישראל- דיברו על כך שכיום חברות גדולות צריכות להקשיב לסטארטאפים ולפתרונות שהם מביאים- ואולי אף יותר מזאת, להזדהות עם הדרך שבה הם רואים ומדמיינים בעיות שכן היכולת הזו מאפשרת לפתור דברים אחרת ולבנות מוצרים ושירותים בצורה מעודכנת לצרכים של האנשים, ולא להתמקד קודם כל בחברה ובדברים שמעניינים אותה.

פתרונות כמו Voice– יכולים להוות העצמה עצומה ומדהימה עבור אנשים, כמו המהלך הזה של קול אשר תומך באנשים עם מחלת ה-ALS, המשנים את קולם בשל המחלה- ובכך מאבדים את זהותם. היכולת של הטכנולוגיה להשלים את האדם ולהחזיר לו יכולות מפעם וזהות באותה נשימה- יוצרת בעיני ריגוש גדול מאין כמותו.

The-Best-Guide-to-SEO-In-2018-79-min

תרשמו לכם את המספר הזה – חמישים אחוז מהחיפושים עד-2020 יהיו מבוססי קול, זה אומר שימצאו את המותגים שלכם באמצעות אינטרפייס קולי כזה או אחר. ישנה חשיבות עצומה לראות את מוקדי המשיכה של האנשים בטכנולוגיה, ואת הדרך שהיא משנה אותם ולפעול בחוכמה ולהבין מה הם השינויים ועל פיהם להתאים את המותג ואת פעילות החברה.

מילת סיכום. זה היה פוסט כחלק מסדרת הרשומות המעמיקות על פסטיבל הקריאטיב בקאן- הקשר בין טכנולוגיה ואנשים הוא קריטי בעיני, מקווה שקיבלתם את החידודים ולמדתם את נקודת המבט אותה אתם צריכים להחזיק על מנת שתייצרו פתרונות חכמים הלכה למעשה- מבוססים, הצרכים של האדם. מקווה שהתוכן יעשיר אתכם ושתקחו ממנו הרבה נקודות משמעותיות לתוך המסע שלכם ולארגז הכלים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.