קבלו מחקר סופר מעניין של חברת המחקר מקינזי, שמביאים אל קדמת הבמה את הטכנולוגיות והטרנדים החשובים ביותר בעינהם ל2024 קדימה. אני מחלצת את הנקודות המשמעותיות ביותר, כולל הסבר קצר ומצרפת בתחתית הרשומה את המחקר המלא.
The AI Revolution מהפכת הבינה המלאכותית: 65% מהארגונים משתמשים בבינה מלאכותית יוצרת באופן קבוע בלפחות פונקציה עסקית אחת. זה מייצג שינוי משמעותי באופן שבו עסקים מפתחים מוצרים, מנהלים שיווק, ומספקים שירות לקוחות.
דוגמא- הבנק העולמי ING פיתח צ’טבוט לקוחות מבוסס AI גנרטיבי. הצ’טבוט הזה הצליח לשפר את היעילות ב-20% בשבועות הראשונים, עם תכנון להתרחב ל-37 מיליון לקוחות בעשרה שווקים נוספים. Link.
Building the Digital Future– לבנות עתיד דיגיטלי: מקניזי מדברים על צפי לגידול של כ-20% בהוצאות על מחשוב ענן, עם שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 30.9% בשוק הבינה המלאכותית בענן בין 2023 ל-2030. עסקים משקיעים יותר במחשוב ענן וקצה כדי לתמוך בדרישות המחשוב הגוברות של בינה מלאכותית ואפליקציות מתקדמות אחרות.
דוגמא לכך היא השותפות בין מקדונלד’ס וגוגל קלאוד, שמשתמשת ביכולות הענן והקצה לשיפור הביצועים והפחתת מורכבות במערכות המסעדה- Link.
Compute and Connectivity Frontiers מחשוב וקישוריות: יש התקדמות משמעותית ברכבים חשמליים, אוטונומיים, וניידות אווירית עירונית. חברות רכב ותחבורה משנות את מודלים העסקיים שלהן כדי להתאים לעידן של ניידות חכמה ובת-קיימא.
לדוגמא, Joby Aviation חתמה על חוזה עם רשות הדרכים והתחבורה של דובאי לביצוע שירותי מונית אווירית בעיר, מדגימה את ההתקדמות בתחום הניידות האווירית העירונית.
Cutting-edge Engineering הנדסה פורצת דרך: שימוש גובר ברובוטיקה מתקדמת ואוטומציה בתעשייה. חברות ייצור משנות את תהליכי הייצור שלהן כדי להיות יותר יעילות ומדויקות.
דוגמא לכך היא השותפות בין BMW וחברת הרובוטיקה Figure, שתביא רובוטים הומנואידיים למתקני ייצור הרכב של BMW.
A Sustainable World עולם בר-קיימא: גידול בהשקעות בטכנולוגיות כמו לכידת פחמן, כלכלה מעגלית, וחקלאות בת-קיימא. עסקים מאמצים פרקטיקות אלו לא רק מסיבות סביבתיות, אלא גם כיתרון תחרותי וכדי לעמוד בדרישות רגולטוריות מתהדקות, וגם כדרך לייצר התייעלות בעסק.
דוגמא, Cargill הרחיבה את תוכנית החקלאות הבת-קיימא שלה לארבע מדינות אירופאיות, היא משלמת לחקלאים לאמץ טכניקות חקלאיות שמושכות פחמן מהאטמוספירה לקרקע.
Changing Workforce Requirements שינוי בכוח האדם: יש ביקוש גובר למומחים בתחומי הבינה המלאכותית, אבטחת סייבר, ופיתוח תוכנה. למרות ירידה של 29% בביקוש לתפקידים הקשורים לבינה מלאכותית יישומית מ-2022 ל-2023, הביקוש לכישרונות בתחום זה נשאר בין הגבוהים ביותר מבין כל המגמות הטכנולוגיות שנחקרו.
Developments in Digital Security התפתחות בתחום האבטחה הדיגיטלית: גידול בהשקעות באבטחת סייבר ופרטיות מידע. עסקים נאלצים להתמודד עם איומי סייבר מתוחכמים יותר ודרישות רגולטוריות מחמירות.
דוגמא, היא פיתוח Einstein Trust Layer של Salesforce, שנועד להתמודד עם חששות אבטחה.
Changes in Supply Chains שינוי בשרשראות אספקה: אימוץ טכנולוגיות כמו בלוקצ’יין ו-IoT לניהול שרשרת אספקה. חברות מייעלות את שרשראות האספקה שלהן ומגבירות את השקיפות והיעילות.
Developments in Digital Health התפתחות בתחום הבריאות הדיגיטלית: גידול בשימוש בטכנולוגיות כמו טלרפואה ובינה מלאכותית בבריאות.
דוגמא, Insilico Medicine משתמשת בשילוב של למידת מכונה ובינה מלאכותית יוצרת לפיתוח תרופות חדשניות לטיפול בפיברוזיס.
Changes in Finance– שינוי בתחום הפיננסים: אימוץ מואץ של טכנולוגיות פינטק וקריפטו. מוסדות פיננסיים מסורתיים נאלצים להתחרות עם סטארט-אפים חדשניים ולאמץ טכנולוגיות חדשות.
לדוגמא, HSBC יצרה שותפות עם חברת המחשוב הקוונטי Quantinuum לחקור את היתרונות של למידת מכונה קוונטית בניתוח נתוני לקוחות ומניעת הונאות.
mckinsey-technology-trends-outlook-2024
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר:
חדש!!! קורס לתוכניות עבודה באמצעות ועם כלי GAI.