חשבתי על כך שכשנוסעים לכנס או לחילופין שבוע חדשנות- כל מסגרת לימודים אחרת בעולם של יצירתיות, קריאטיביות וחדשנות הרחוב מספר ומלמד אותנו לא פחות מהמתכונת המסודרת אליה נסעתם בפועל.
זה הזכיר לי מניספט שכתבתי על איש השיווק המודרני ואיך הוא צריך להתפתח היום- איש השיווק של העולם החדש הוא אישיות שמורכבת מהבנה בטכנולוגיה,ֿ סטוריטלינג, ובנית מותגים. הוא איש סקרן שיודע שהכל אבל הכל היום הוא: מדיה, וכל אחד מאיתנו הצרכנים, הלקוחות, האנשים הופכים להיות למגפונים ומשדרים חיים. הוא איש שמבין שבשביל שיוכל להתאים את המותג לעידן משתנה במהירות הוא נדרש להיות כל הזמן בעניינים, להיות מחובר טוב טוב לתרבות המקומית וגם למה שקורה ברמה הגלובאלית כי למעשה מה שקורה בעולם הרבה פעמים מיד מקרין על ה”שלולית” הקטנה שבה אנחנו חיים. איש השיווק של העולם החדש יודע שהוא חייב להיות מספר הסיפורים, וסטוריטלר של העידן הנוכחי זה אומר לדעת לספר סיפור בכל מדיה. הוא יודע שחשוב להבין כיצד הערוצים השונים מתנהגים כיום, אבל הרבה יותר חשוב לדעת ליצוק לתוך אותם ערוצים- מידע וסיפורים שנוגעים נכון באנשים ויוצרים את כל הבידול.
הוא מחבר את עצמו להמון פידים שנכנסים בפוש ללו”ז שלו, עוקב אחרי מותגים ומדיות מובילות בארץ ובעולם בפייסבוק, טוויטר, טיק טוק, אינסטגרם ויוטיוב. הוא מתעניין כל הזמן לדעת- מה הם התכנים המובילים בנטפליקס, הוידיאו המובילים ביוטיוב והשירים הנשמעים ביותר בספוטיפי! הוא קם בבוקר ודבר ראשון לפני הכל הוא מדפדף בפידים שהופכים להיות כמו חמצן לנשימה עבורו. הוא מכניס ל”מיילינג ליסט” שלו ניוזלטרים של מדיות שונות שעוסקות בשיווק ובחדשנות כמו: אד וויק, אד אייג, פסטיבל קאן, IPA Marketing ועוד…. נרשם גם לכנסים און ליין של גופים שמנגישים מידע חשוב כמו פסטיבל קאן וSXSW ודואג לפחות פעם בשנה ללכת לקורס אשר מקנה לו מיומנות חדשה, ומחזקת את ארגז הכלים שלו, ואת השרירים הקיימים והעתידיים.
איש השיווק המודרני יודע שמותגים כיום נבנים הרבה פעמים מתוך חברות טכנולוגיות וסטארטאפים, הוא מתחבר למיטאפים של הביג טק והסטארטאפים, והולך על בסיס קבוע לאירועים שלהם על מנת לספוג את השפה החדשה הטכנולוגית. הוא נרשם און ליין לאירועי השקות של חברות ההפלטפורמה הגדולות כמו: פייסבוק, גוגל, אפל ואמזון. עצם העובדה שהתרבות הגלובאלית והלוקאלית משפיעה על סדר היום מחייבת אותו להיות מחובר לתוכניות ריאלטי, לחדשות כלכליות- גלובס, דה מרקר, כלכליסט, CNBC הביזניס אינסיידר ובלומברג ועוד, והוא שומע כל הזמן פודקאסטים מהארץ ומחו”ל ומקשיב לספרים שלמים באודיובול.
הוא מבין את הכוח שיש לו מול השותפים והספקים שרוצים להיות מחוברים אליו, ומבין שהם כוח מניע לידע ויכולים להשביח את היכולות והמידע שהוא צובר, הוא נפגש איתם על בסיס קבוע להעשרת המידע והשראה. איש השיווק של העולם החדש שואף להיות מותג ידע בעצמו, הוא אוסף על בסיס קבוע לינקים מעניינים לדברים חשובים, ושולח אל המנהלים שלו ואנשים שונים בארגון במרוכז חומר להשראה- בכך הוא גם מעשיר אותם וגם הופך לאינסטנציה בעולם משתנה. הוא לא מפחד לקחת את ההשראה שלו ממקומות לא צפויים כמו: חלונות ראווה, תפריטים מיוחדים של מסעדות שעושות קומבינציות חדשות למאכלים, וכמובן גם משפיענים שונים במדיות השונות שהופכים ליוצרים החשובים ביותר. איש השיווק של העולם החדש הוא יצור סקרן, לומד, והאוזן הקשבת שלו שמחפשת ומוצאת סיפורים חכמים במרחב- יודעת לקחת את התוכן הזה ולהפוך אותו לכלים שמייצרים את הסטוריטלינג, את הניצוץ הבא של המותג אותו הוא מוביל ואליו הוא קשור ביום יום.
בנסיעה האחרונה שלי ללונדון, הרחוב סיפר לי ולימד אותי שיעור שלם על חדשנות, הנה כמה תמונות והסברים קצרים על דברים שלקחתי:
כל אירופה ובמיוחד לונדון מכוסות במסר של איכות הסביבה וESG, בתמונה למטה תוכלו לראות חנות “פופ אפ” של אופניים חשמליים שמתכתבים עם השינוי בתנאי מזג האוויר ומציעים חלופה ידידותית לסביבה.
טכנולוגיה, מוטמעת בחיים של האנשים באופן טבעי בקמעונאות. בתמונה למטה תוכלו לראות ישום של אדידס בחנות הדגל שלה בלונדון שמאפשר לאנשים למדוד את הנעליים באוגמנטד ריאלטי מבלי להוריד בכלל את הנעל מלכתחילה.
השימוש בQR התחיל להיות מאסיבי באירופה. השנים של הקורונה שגרמו לכולנו לרצות לעשות דברים מרחוק, וגם העובדה שהמצלמה של הסלולר שלנו מאפשרת לנו גישה מהירה וישירה. בדוגמא למטה תוכלו לראות כיצד משתמשים בQR לטובת שכבת מידע נוספת של הקלוריות על גבי התפריט של המלון!
הרעיון הזה של קיימות, ירוק, איכות הסביבה- מוטמע ממש עמוק ברחובות- תרתי משמע, תוכלו לראות בתמונה למטה שילוט על רחובות ירוקים לגמרי שנכנסים לתוך תהליך של הפחתת פליטות הפחמן של הרחוב עצמו!
לכל מי שחושב שחברות הטכנולוגיה הגדולות לא מפרסמות את עצמן! הינה דוגמא לכך שגם החברות הגדולות ביותר כמו Airbnb יוצאות בקמפיינים פרסומיים של שילוט חוצות בלוקיישנים מרכזיים.
אמזון, אלופת הניסויים המוזרים- החליטה לפתוח מספרה וסלון יופי במרכז לונדון זאת לטובת כניסה יותר עמוקה לעולם של ביוטי וטיפוח- וגם לטובת בחינת טכנולוגיות שונות ישירות על צרכנים.
בתוך משרדי WeWork- יש במטבח את ה”מכולת” החדשה באמצעות מקרר שהוא למעשה סוג של “וונדינג מאשינז”- אפשר לרכוש בו את מוצרי המרקט של WeWork אם תרצו זו ההזדמנות לקחת פלטפורמת עסקים כמו “ווי וורק” ולהפוך אותה לקניון החדש שפונה ישירות אל העובדים והאורחים שפוקדים את המקום.
גם מדינה כמו אנגליה, שנחשבת לאחת מהמפותחות בעולם של תשלום דיגיטליים מתקדמים, עדיין- מקדמת את מוצרי הNFC שלה. בזמן שביקרתי בלונדון היה קמפיין ענק של אפל לטובת Apple Pay. חשוב להדגיש שלונדון מהווה את המקום המתקדם ביותר בעולם לContactless Payments ולמרות זאת תמיד יש שכבות חדשות של לקוחות, אוכלוסיות ואנשים שעדיין לא אימצו את הטכנולוגיה- זו הסיבה שמותג בונים כל הזמן ו”עובדים בזה”.
בכל מקום, פשוט בכל מקום משתמשים בלונדון בQR קוד- לטובת כל דבר. תוכלו ממש לראות את הנפת היד הזה כמו בתמונה של הסלולר לטובת- אינפורמציה, טרנזקציה ואורנטציה.
בבית המלון בו הייתי, מאמינים לגמרי בחווית לקוח שונה ואחרת- שמלווה בסטוריטלינג של נגיעות חכמות וקטנות- למשל, השקית הזו שמוצמדת לדלת ועוזרת למי שלן במלון להגיד איזו ארוחת בוקר הוא רוצה לחדר. את השקית כמובן אפשר לתלות על הדלת וכך מנהלי המלון יודעים לספק את השירות הנכון.
חדש ופתוח עכשיו לכולם! קורס דיגיטלי לחדשנות חדש- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם –Link.