בהמשך לפוסט הראשון שפרס בפניכם שיטות עבודה לבניית אסטרטגיה בדיגיטל – לפוסט הראשון – Link . אני מפרסמת כאן את חלקו השני של הנושא. הרשומה הנוכחית תשרטט עבורכם מפת דרכים לעבודה ולהַתווָיה חכמה של המהלכים שלכם. הפוסט הקודם עסק בניתוח הפעילות, ניתוח קהלי היעד שלכם, בחירת פלטפורמות מתאימות ולבסוף קביעת קו העלילה של הסיפור. כמו כן, על מנת שתוכלו למקד את הפעילות שלכם מתוך בדיקה והבנת הצרכנים, התעכבתי על הגדרת המדדים להצלחה. בפעימה זו אמשיך להתבונן איתכם על הצעדים הבאים שנידרשים ליצירת אסטרטגית פעילויות נכונה בדיגיטל על מנת שהמהלך יוכתר בהצלחה.
שלב ההוצאה לפועל של האסטרטגיה הדיגיטלית שלכם חשוב באותה מידה בדיוק כמו שלבי העיצוב והתיכנון שלה, על מנת שתוכלו להצליח באמת, עליכם בהכרח להיות קונסיסטנטיים ולפעול ממקום של מפוכחות ובצורה ריאליסטית. על ידי יצירת נוכחות קונסיסטנטית בכל הפלטפורמות המרכזיות, אתם צריכים לוודא תוך כדי תנועה שאכן עומדים בKPIs שהיצבתם לעצמכם.
הוצאה לפועל ברמה גבוהה כוללת את הצעדים הבאים :
בניית טיימליין סיפורי שמכוּון לעודד מעורבות, לערוך יומן “תכנים ותחזיות”, שמראה מתי ואיך תאקטבו את סיפור המותג בערוצים השונים בעת שאתם ממנפים כחלק אינהֶרֶנטי מתוכניות השיווק שלכם. תשתמשו בלוח האירועים ההיסטורי שלכם כבנצ’מארק לצעדים העתידיים שלכם. דבקות במטרה היא למעשה המפתח המרכזי.
הקפדת ושימור סיפור המותג התחזוק שלו והמסר של המותג בכל הערוצים הניפרדים – כך שלקוחות עכשוויים ולקוחות עתידיים יוכלו לתקשר עם החברה שלכם ברובד עמוק יותר ובתחושת מחוברות.
מרגע שיצרתם אקטיביזציה לכל הערוצים, אתם חייבים לייצר שגרת פעילות שמתייחסת בקביעות לתוכן ולדיאלוג המתפתח בעיקבותיו.
עבור מותגים שרוצים לייצר אסטרטגית מעורבות אפקטיבית עם הלקוחות שלהם בדיגיטל, ההתחלה צריכה להתאפיין בנחישות ולהיות מהולה בפרסונאליות ואנושיות – האנשת המותג ויצירת גישה כזו מגדילה משמעותית את הסיכויים להרחיב את קהל המעורבים. מותגים צריכים לגשת ל”טיפול” ידידותי בקהילות שלהם מתוך מטרה להיות מעורבים באופן פרסונאלי בפרטים הרלוונטיים מחיי החברה של הלקוחות ובחוויות הטיפוסיות להם. אם יעשו זאת בצורה מוצלחת, יתגלה כי יותר ויותר חברי קהילה ירגישו שהם מוּנָעים מהמקום שמעוניין להוסיף ולתרום לשיחה, להשתייך לאירועים כצרכנים מחוברים דיגיטלית. ואם אכן ייווכחו שהם מקבלים השראה מהמותג הם גם יהפכו עד מהרה ללקוחות רשמיים של המותג.
חשוב מאוד ללכת לקראת הצרכן תוך שמירה על הטון האנושי ולא ליצור “כפפה שיווקית “שלא מתאימה לזירה. התנהגות שנודף ממנה רושם סינטטטי מוציאה את החשק לקחת חלק ומורידה את סיכויי ההשתתפות בשיחה. במידה שהאסטרטגיה שלכם כוללת עבודה עם משפיענים : חשוב מאוד להישאר עם הטון האנושי, כי כפי שאמרתי בעבר, הגולשים רוצים להיות בקשר עם אנשים ולא עם מותגים. גיוס משפיענים תופש מיום ליום עמדה מרכזית, שהיא קריטית לגבי הצלחת המהלכים הדיגיטליים של חברות. לכן חשוב לשים לב לעובדה שהמגמה שלנו להשתלב בדיגיטל הולכת יותר ויותר לכיוונים של סושייל קומרס, ומתוך כך נובע כי באופן ישיר – רצוי לערב צרכנים משפיענים.
המטרה האולטימטיבית של מעורבות היא ליצור לופ של פידבק – כזה שמאפשר לנו לפגוש את המטרות העסקיות שיצרנו בבניית ובפיתוח האסטרטגיה שלנו על מכלול צעדיה. על מנת שתוכלו לעשות זאת בהצלחה מן ההכרח לבדוק באופן תמידי את הגדילה וההתפתחות שלכם בדיגיטל כשהם מבוססים על אינפורמציה שנגישה לכם בהחלט, ואשר אותה הירווחתם הודות לפעילויות שלגם בדיגיטל. כאנשי שיווק,
חשוב לדעת כי המדידה היא למעשה חָזוּת הכל ! הפידבק שאנחנו מקבלים מהלקוח מאפשר לנו להיות זריזים, אסטרטגיים ומסוגלים לדעת מה צפון לנו בעתיד ואיך נהפוך את המסר שלנו ליותר מדויק מרגע שנחדד את הגישה הנכונה שהוכיחה את עצמה. לכן, בכל מהלך שתעשו בדיגיטל אתם חייבים להשתמש בכלי ההקשבה של הדיגיטל והסושייל ובאמצעים שנותנים לכם גישה לדטה ולאינסייטים שנובעים ממנו ובכך תדעו להעריך נכונה את הביצועים שלכם סביב כל מהלך ומהלך.
מילת סיכום – כאמור, אלו היו שתי הרשומות העוקבות, שמקרבות את נושא בניית אסרטגיה דיגיטלית אל המותג שלכם –מקווה שהצלחתי להבהיר לכם זאת ברור כי התמונה היא רחבה למדי, ומתוך הנקודות שהודגשו כאן תדעו להתחיל את המהלך עם הצעדים הנכונים. אני מצרפת לכם שוב את הפוסט הראשון – Link ומאחלת לכם בהצלחה בבניית מפת דרכים דיגיטלית מנצחת ושוברת שיווין אל מול המתחרים !