מסמך זה מחבר בין כמה נקודות מבט לכדי קשת רחבה של כותבים אורחים | My Social Media Statement | 2011 | הכותבים התבקשו על ידי לספר על התנסותם ולהעביר את המסר שלהם ואת החזון שלהם לגבי עתיד הפעילות של המדיה החברתית בשנת 2011. מטרת המסמך להראות לכם איך הנושא מקבל צבעים שונים ודעות שונות, כמעֵין רשומון. ואולי ניתן גם לבדוק ולזהות דרכו מהו המכנה המשותף לכולם יחד. בכוונה תחילה נבחרו הכותבים ברשומה מתוך נישות שונות ודיסציפלינות שונות בתעשייה על מנת שייווצר הגיוון הריאלי במניפת הצבעוניות המתקבלת משלל הדעות. מקווה שתיהנו, ויותר מכך, מקווה שתיקחו טיפ אחד, חזון אחד או שניים ותיישמו אותם לתעלתכם.
שירלי קנטור שני | בשנת 2011 | נראה שני קטבים מתחרים על משאבי הקשב והמעורבות של אנשים במרחב הדיגיטלי: חברות שינסו להחדיר תוכן שיווקי – חברתי ; ומנגד -ארגונים ויזמים חברתיים שימצאו יישומים יצירתיים כדי לקדם מטרות חברתיות. טיפ לחברות : עשו שימוש מושכל ואמיץ במרחב כדי לפתח שיח עם מחזיקי העניין שלכם זה יקח את האחריות התאגידית שלכם לגבהים חדשים.
מיכל רומי לנדסמן | רשתות חברתיות 2011 | למה אנחנו נמשכים לשם ? סיפוק צרכים אנושיים אוניברסאליים (קרי, “סולם הצרכים של צוקרברג”) שווה שיתוף, חיזוק חיובי תקשורת, ו-דאווין. מה יהיה איתן ? גידול בנפח הגולשים פלוס תת – רשתות ספירליות נישתיות המאגדות תחומי עניין מוגדרים, ווידאו, צ’ט קולי, וחנויות מקוונות. מה יהיה איתנו ? גידול בהפרעות קשב, יהיה המון ביחד אבל נרגיש יותר לבד.
מוטי פאר | שנת 2010 סימנה חצי עשור למהפכה המכונה “המדיה החברתית” | יציאת הסרט סושייל מדיה סימנה את המהפך של מארקצוקרברג מגיק גינגי, למליארדר וסלב. אני רואה את המדיה החברתית מתחזקת בשנת 2011 לדעתי המגמה תתעצם בכמות המשתמשים, ובאיכות הכלים, שיסיעו לאנשים, מותגים, וחברות, לתקשר בדרכים עליהם עד לא מזמן לא העזנו לחלום.
איילת נוף | ב2010 הבינו חברות רבות שפעילות במדיה החברתית דורשת אסטרטגיה, מטרות ויעדים ושעל מנת להצליח בניהול זירות המדיה החברתית דרושה יד מכוונת ומקצועית ולא “סטודנטית בחצי משרה שתעשה Facebook”. בשנת 2011 אני מצפה מעבר לכלים הבתוליים הקיימים כיום, לפיתוח והטמעה של כלים אפקטיביים למדידת הROI של פעילות חברות ומותגים במדיה החברתית.
יגיל נטע | אנשים אוהבים לחוש לראות לשמוע להריח ולמשש אחד את השני | באינטרנט אנחנו יכולים רק לשמוע ולראות וגם זה באופן לא אמצעי. ועל כן המגמה ב2011 תהיה המשך החיבור בין דרכי השיווק האינטרנט ים ודרכי השיווק הקלאסיים. האינטרנט כנראה לא יהפך בעתיד לכלי השיווק היחידי כי כולנו רוציםלהמשיך להשתמש באף בלשון ובאצבעות שלנו (ולא רק כדי להקליד).
דרור בלומנטל | 2011 תהיה השנה שבא ארגונים לראשונה יחשבו על אסטרטגית מדיה חברתית כוללת. זו השנה שבא מותגים יבינו שהמדיה החברתית מייצרת עבורם ערכים מוספים שחורגים בהרבה מכל מודל פרסומי אחר : שירות לקוחות, משאבי אנוש וגיוס כ”א, פרסום, פיתוח עסקי, הבנת הצרכן והבנת השוק. התקציבים ? יעלו בהתאם.
תומר קדמי | 2011 תהיה שנת הפרסום בFacebook ! העסקים הקטנים יגלו השנה את עולם הפרסום בFacebook. וישתמשו בו בדומה לשימוש בGoogle, בקרוב מאוד נוכל לראות את “מוסך שלמה” מפרסם באופן מפולח לגברים בני 30-40 מרעננה בעלי מכוניות טויוטה. עולם הפרסום באינטרנט יעבור מהפכה ותקציבי פרסום יופנו מאוף ליין לאון ליין ומGoogle לFacebook.
עמית לביא | ב 2011 לא יהיה משנה יותר באיזה אתר אנחנו נמצאים. הרשת החברתית שלנו תהיה בכל מקום, ביחד עם המיקום הפיסי והמצב הסוציו אקונומי שלנו . לא יהיה עוד לשהות בפייסבוק או טוויטר כי ב 2011 לאיפה שלא נלך או נגלוש, אנחנו לוקחים את הרשת שלנו אתנו.
גלית אקרמן | חזון המדיה החברתית שלי הישראלי הממוצע מחובר לנייד,מכור לאח הגדול ונפגש לפחות פעם בשבוע עם המשפוחה הצורך הבסיסי שלו הוא להתעדכן, להתפאר, לפרגן ולתקשר ורצוי לעיתים דחופות. למעשה הוא הזיווג המושלם למדיה החברתית וזה עוד לפני שידענו שאבא שלה יהודי !
איציק מזרחי | ב-2011 צוקרברג יגזור קופון, עם הופעת טאב חדש בעמודי פייסבוק – “Buy Now”.פמפרס התחילה למכור מוצרים בעמוד שלה תוך כדי התממשקות על חנות אמזון, ואפליקציות כמו Payvment רומזות על העתיד לבוא. התפשטות הטאבלטים (מכירת 60 מיליון יחידות בשנה הבאה לפי גרטנר) רק תעזור למגמה בזכות ממשק משתמש פשוט ונוח.
שרון ושלר | “וידיאו חברתי יתפוש תאוצה, הפרסום מבוסס מיקום יתבגר, הסלולארי והרשתות החברתיות יתמזגו לגמרי ונראה מודלים חדשים סביב קופונים חברתיים ושילוב של אוגמנט ריאליטי, בארה”ב קראוד סורסינג ושימוש גובר והולך בזיהוי קול כממשק הבא מתחזקים, יש גם הפתעות כחול לבן בפיתוח מתקדם שכבר ראיתי בסיבוביי בין הסטארטאפים בארץ”.
גבי בגס | הרשת החברתית תמשיך במגמת הגידול בכמות המשתמשים ובזמן השהייה והשימוש. הגידול יגביר את העניין של חברות מסחריות ברשת. החברות יגדילו הפרסום ויפותחו כלים להתאמת הפרסום לגולשים ולתוכן באמצעות כלים סמנטיים. הגידול בשהייה וכמות השימוש יובילו לפיתוח אפליקציות אשר יביאו לגולשים תוכן מותאם, כלי עבודה ונתונים ישירות מבלי שיצטרכו לצאת מהרשת.
אריאלה דניאלי | טיפ וחזון ל2011 טיפ תכירו את האנשים מאחורי הפנים. יש משהו מאוד נכון ובריא בבניית קשר וירטואלי ארוך טווח, הכיף האמיתי נמצא באופליין כשפוגשים את האדם מאחורי הסטאטוס. תנסו, זה אחד הדברים הכי מקסימים ומרגשים שיש. חזון 2011 – שנת 2011 הולכת להיות שנת “הצרכן המקצועי”. אותו צרכן שכבר לא בהלם משפע המידע, צרכן שכבר מצא את הדרך לאתר בדיוק רב את המידע שהוא חיפש ולתפור אותו לפי מידותיו. הצרכן שלנו הופך להיות “מומחה” בעקבות הידע המקצועי שצבר בתחום העניין שלו. האתגר הוא לרגש ולעניין אותו כל פעם מחדש.
יובל אטד | החזון שלי לרשתות החברתיות ל- 2011 : זמן הגלישה הממוצע יעלה הרשת החברתית תשתלט עוד על אורחות חיינו יקומו מאות אפליקציות ייעודיות לFacebook (כגון אפליקציית winwin בFacebook ) וחלק נכבד מפעילות האתרים המסורתיים יעבור לשם. רשתות חברתיות מבוססות מיקום כמו פורסקוור יתחזקו ( אלא אם כן Facebook פלייסס יכנס לארץ). בקיצור, יהיה חברתי….
אורי גורן | עניין של גיאוגרפיה- 2011 עומדת להיות השנה שהמדיה החברתית בישראל תהיה בתנועה. הכניסה של הiPhone ב-2010 וכניסה מסיבית של טאבלטים ב-2011 תנייד את המדיה ותיתן משמעות גדולה יותר למיקום במדיה החברתית. בנוסף לתחזית יש לי תקווה שההתבססות של מדיה חברתית בארגונים תתרחב משמעותית ותהפוך לחלק אינטגראלי בפעילות שלהם.
קרן ווליך | אתמקד בפייסבוק המתווה בימים אלה את העולם החברתי. השנה פייסבוק תנסה לחדור טוב יותר לשוק ה-B2B – חלק מחברות אלה משוועות לשינוי ואף היום זוכות למניין חברים מרשים. חדשות נוספות יכללו שאיפה של Facebook להפוך כלכלית יותר, לדוגמא : יוצעו למשתמשים המרת פרופיל חברים לעמוד בתשלום ; איחוד עמודים ; הקמת פורטלים וכדומה.
אשר עידן | החזון שלי ל2011 : התחלתי עם המדיה החברתית בשנת 2005, והיום היא כבר לא מעניינת אותי, כי היא הפכה לקומודיטי. אותי מעניין בידול. אותי מעניין החדש והבלתי נודע עדיין. המדיה החברתית נולדה בארה”ב, והיא מיועדת לחברות פוסט-מודרניות, שעברו את השלב האינפנטילי של המודרניות-נאורות-רציונאליות. המדיה החברתית לא מיועדת לישראל, אנחנו משחקים אותה פוסטמודרניים, אבל הארגונים שלנו עדיין מודרניים ובולשביקיים.
זהר אקרמן | הרשתות החברתיות יותאמו אישית ליוזר ולמעגלים הסובבים אותו. הן תדענה לא להציג חומרים לא רלוונטיים בעליל, תדענה לעשות חיבורים חכמים – עם עסקים, אנשים ותחומי עניין של כל יוזר. טיפ : לא לשכוח שהרשתות החברתיות הן עדיין מרחב ציבורי. להיזהר בדברים שאנחנו כותבים, בדגש על אחרים. אין לדעת מי רואה מה. מצד שני, לא לפחד לכתוב, להגיב,להביע דעה.
אוריתקלייר ארזי | החזון כל דרגי הניהול, ומנכ”לים בראשם, מתחברים לעובדיהם דרך דף ייעודי בFacebook להשגת שלוש מטרות שנוטות להתפספס תחת עומסי ה”שוטף” : עומק ארגוני עיצוב התרבות הארגונית פרקטיקה ביצועית ניתוחי אירוע לצורך שיפור תוצאות ניהול רגשות משמועות, דרך קונפליקטים ועד גיבוש חברתי.
אבי לן | זו תהיה שנת ההבשלה של Facebook. הבשלה פירושה רווחים. תמורת שירותי פרימיום (כמו גיבוי הפרופיל) נצטרך לשלם. יועצי המדיה החברתית לא ייעלמו : הם יהפכו חלק בלתי נפרד מארגונים מצד אחד, וממשרדי אינטראקטיב מצד שני. מי שלא יידע כיצד לדבר במדיה החברתית, יישאר מאחור. הסטאטוס החדש הוא : יותר חשוף, יותר משתף, יותר “מחובר”.
יוליה גרוס | אבולוציית השיווק ברשתות חברתיות מזכירה את זו של השיווק באינטרנט. בעלי תפקידים בתחילה שאלו האם צריך אותו, התקדמו לעשייה ואימצו אותו כחלק אינטגראלי במערך. החזון שלי לשנת 2011 הוא שבעלי התפקידים ידלגו על שלב השאלה ויחלו בעשייה. טיפ למוסדות השכלה (תחום עיסוקי) : היעזרו בסטודנטים. הם סוד ההצלחה שלכם גם במדיה.
רויטל דניאלי | את רוב חבריי בFacebook לא פגשתי מעודי. הם, כלומר אנחנו, שונים כפרטים. אף-על-פי-כן, אנו פועלים ביחד. על-ידי השיתוף אנחנו יוצרים אשכולcluster תודעתי, בעל איכות כּוּלִית ומאפייני זהות משלו. כשיבשיל – יחבור ל”אֶשְׁכּוּלִיוּת” נוספת ומהשניים תיוולד זהות משולבת, חדשה, וכך זה ימשיך. חיים מתרבים ומתאחדים, בדרך לתודעה אנושית משותפת. ברשת.
אימי עירון| 2011 | “Content is King” ו “Context is Queen”. ברור לכולם שהדרך היחידה לייצר מעורבות, היא יצירת תכנים ייעודיים. בין אם זה ברשתות חברתיות, מנועי החיפוש, אתרים או כל אמצעי מדיה אחר. לא מדובר רק בתכנים טקסטואליים אלא גם בוידיאו, פודקאסטים, אפליקציות ועוד. תוכן יהפוך לגורם מרכזי בתמהיל התקשורת ונראה השנה התפתחות של “אסטרטגיות תוכן און ליין” של חברות ומותגים.
ריקי כהן | ב2011 אתה ואני נשב אחד מול השני, נתבונן בפיד של נשמותינו, נדבר במשפטי סטטוס, נחלק Like על מה שכן, הייד למה שלא. נעניק תגובות שמשוועות לקומנט, או לפחות אצבע מורמת. נתייג אחד את השנייה בתמונות זיכרון, וכשנשתעמם גם מזה, נשדר מהחדר קליפ יוטיובי מסעיר, ונתייג אחרים. לא יכולה לחכות, אהובי.
דנה פרידמן | 2011, שנת החבר הוא המלך, נבין שבעל הדעה יותר חשוב מבעל המאה, שאנחנו רוצים יותר איכות ופחות כמות, שהנחתום כן מעיד על עיסתו ובעיקר על חבריו, שסוף מעשה בציוץ תחילה, שההגנה הטובה ביותר היא איגנור, שהסטאטוס של השכן תמיד ירוק יותר, שאם אין אני לי, חבריי לי, ושבטוח יהיה Like !
ישראל בלכמן | שיעורי החדירה והשימוש של גולשים בכלי מדיה חברתית, הניסיון שהצטבר בקרב אנשי מקצוע, תשומת הלב והמשאבים ההולכים וגדלים, הפכו את המדיה החברתית לתחום מיינסטרימי. תחום שמי שעוסקים בו מחויבים לקשור את הפעולות שלהם לשורה העסקית התחתונה ולדעת להסביר את ההחזר על ההשקעה. התקופה הקרובה תתמקד בנושא המדידה.
תמי סירקיס | תהום הנשייה חסום. שום דבר שנגיד או נכתוב או נעלה ברשתות החברתיות כבר לא יימחק או ישכח לעלם. אני מזכירה זאת לעצמי בכל פעם שאני כותבת פוסט או מעלה תוכן ורואה לנגד עיני את ילדיי, הוריי ואת הבוס של בעלי.
מילת סיכום | צירפתי לכם מצגת ובה משתקף התוכן אשר מוצג בפוסט. תוכלו לקחת אותה לעצמכם, להוריד אותה מהרשת ולהשתמש בה כארגז כלים, כמקור להשראה, כבסיס לחשיבה על התוכניות שלכם ל2011. בהצלחה !
זהר, יצרת פסיפס נהדר – צבעוני מאוד ומעניין מאוד. זה רעיון מעולה, ואני מתכוונת לאמץ אותו, ברשותך.
גמעתי בסקרנות את הדיעות והרעיונות (קצת נלחצתי ממה שאשר עידן כתב), ומלא נורות נדלקו בכל מני מקומות.
תודה תודה תודה לך על שאת חושבת כ”כ יצירתי על איך לחדש, למקצע, לרגש ולהפתיע.
שירלי, טוב שנדלקות הרבה נורות אדומות. אפילו נורה אדומה אחת, היתה מצילה אותנו ממלחמת יום כיפור. קל וחומר, אם כל אחד הוא אור קטן, וכולנו אור אחד. באופן אישי מעניין אותי ליצור פיסיקה חברתית, או פיסיקה מתמטית של מדיה חברתית, שתאפשר לנו לשלוט בקמפיינים, כמו שבבית אנו שולטים על ברז המיים ועל כפתור החשמל. גם מערכת המיים וגם מערכת החשמל, הן רשתות
אני לא מאמינה בנורות אדומות בתחום זה . אני מאמינה בנורות עירניות – חקרניות – מתענינות ומבינות איך לקחת את כל החדש והמסקרן ולהפוך אותו למציאות שלנו .
תודה לשירלי המקסימה על המחמאות ואת בהחלט מוזמנת לאמץ את הרעיון אני בעד קולַבּוֹרציה וכמה שיותר .
זהר, ללמוד ממך ולהתפעל…
כזה שפע של רעיונות ויצירתיות.
את מעוררת השראה!
שמחה לקרוא את דבריו של אשר עידן מאחר ובמובן מסוים מתכתבים עם תחושותיי. מזה חודשים אני מתחבטת ביני לביני “מה עכשיו?!”. כוווולם כותבים על “מדיה חברתית”, לועסים אותה למוות. עבור הוותיקים ההתרגשות והחדשנות כמעט נמוגה. יאמר לזכותך זוהר, שיכולתך הקריאטיבית נוסכת מעט רעננות אך מעבר לכך, “מדיה חברתית”, הפכה לצינור שיווק שגרתי, עוד אחד שצריך ללמוד. אולי טוב שכך. לכאן בעצם היא התכוונה להגיע.
שגיא חמץ מנסה לשוות לכך מעט אתגר עתידי בפוסט “החלה עונת המדידה” http://bit.ly/c1dS0m אך ביננו, הרי גם כאן כבר הכל נאמר. אז, האם “מדיה חברתית” עלתה כיתה? או ירדה להמונים? ואולי זה בכלל לא משנה 🙂 גילה גדעון
אכן, הגיע הזמן ללמוד אותה . בכלל לא בטוחה שאנחנו שם , לפחות התוצאות בשטח לא מראות כך , היה מגניב , היה באז, היה כייף לדבר על זה כילד החדש של השכונה – עכשיו הגיע הזמן ללעוס ובבריאות —- מהלכים 🙂